MAGAZİN - 09 Temmuz 2018 Pazartesi 15:09

Jehan Barbur hayranlarını coşturdu

A
A
A
Jehan Barbur hayranlarını coşturdu

Sanatçı Jehan Barbur, bahçe konserleri kapsamında İzmir’de hayranlarıyla bir araya gelerek keyifli dakikalar yaşattı.

Sanatçı Jehan Barbur, bahçe konserleri kapsamında İzmir’de hayranlarıyla bir araya gelerek keyifli dakikalar yaşattı.


İzmir’de, yaz gecelerini renklendirecek bahçe konserleri Jehan Barbur’la başladı. Temmuz ayı boyunca Türkiye’nin en sevilen sanatçılarını ağırlayacak olan İzmir Optimum, 60 dakika boyunca Jehan Barbur’un sahne aldığı ilk bahçe konserinde 7’den 70’e tüm ziyaretçilerine keyif dolu anlar yaşattı. Katılımcılar, zaman zamanda sanatçının sevilen şarkılarına eşlik etti. Konser sırasında yeni albümünün müjdesini veren Jehan Barbur, İzmir Optimum’da konser vermenin çok keyifli olduğunu dile getirdi. Konser sonrasında kitabı için imza isteyen hayranlarını kırmayan Jehan Barbur, hayranlarıyla toplu Selfie çekilmeyi de ihmal etmedi.


İzmir Optimum AVM, Türkiye’nin en sevilen sanatçılarını her hafta sonu bahçe alanında ağırlayarak, misafirlerine unutulmaz saatler yaşatacak. Sanatçılar, temmuz ve ağustos ayları boyunca saat 18.30’da sevenleriyle buluşacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.