YEREL HABERLER - 25 Kasım 2015 Çarşamba 14:25

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Taş Boyadılar

A
A
A
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Taş Boyadılar

Foça Belediyesi tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü” dolayısıyla Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ bir açıklama yaptı.
Başkan Demirağ, kadına uygulanan şiddete karşı tüm güçleriyle mücadele edecekleri mesajını verdi.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan 25 Kasım Çarşamba günü Foça Belediyesi bir dizi etkinlik düzenledi. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen El İşi Atölye Çalışmasına, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foçalılar katıldı.
Düzenlenen etkinliklerin ilki olan El İşi Atölye Çalışması Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, kadına uygulanan şiddete karşı tüm güçleriyle mücadele edeceklerini söyledi.
“HİÇBİR CANLI ŞİDDETİ HAK ETMEZ”
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Bugünün anlam ve önemi büyük çünkü şiddetin boyutları sadece bizim ülkemizle sınırlı değil. Kadın hakları konusunda önemli gelişmelere imza atan ülkelerde bile, kadına yönelik şiddet giderek yoğunlaşıyor. Her geçen gün artarak çoğalan şiddet altında olan kadınlarımız. Anneler, arkadaşlar, eşler, kız kardeşler. Ne acıdır ki ülkemizde her gün ortalama 4 ile 5 kadın ailesi ya da eşi tarafından öldürülüyor. Şiddete dur demeliyiz, hiçbir canlı şiddeti hak etmez. Dünyada kadınların şiddetten kaçıp kurtulabilecekleri bir ülke de yok. Tüm ulusların bir araya gelerek kadına karşı şiddetle mücadeleye destek vermesi gerekmektedir. Tüm gücümüzle şiddete karşı mücadeleye devam etmeliyiz” dedi.
Foça Belediyesi tarafından Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen El İşi Atölye Çalışması kapsamında, Kaymakam Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer de birer taş boyayarak Kadına Karşı Uygulanan Şiddete dur dediler.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri Kadın Karikatüristlerin eserlerinin yer aldığı bir sergi ve İzmir Kadın Dayanışma Derneği’nden Av. Sevgi Binbir ve Ege Üniversitesi Halk Sağlığı bölümünden Doç. Dr. Aslı Davas’ın katılacağı söyleşi ile devam edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Toz taşınımı Adana’da etkili oldu, araçları toz kapladı Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye’ye giriş yapan toz fırtınası Adana’da etkili oldu, araçları toz kapladı. Afrika üzerinden Türkiye’ye gelen toz taşınımı vatandaşları olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan toz taşınımı özellikle araçların üzerinde kolaylıkla fark edildi. Toz taşınımından dolayı puslu bir hava hakim olurken, güneş gündüz olmasına rağmen güçlükle görünebildi. Son zamanlarda kentte artan toz taşınımı kaynaklı rahatsızlık yaşadığını belirten Yusuf Eker, "Son zamanlarda gelen bu toz bulutları bizi çok rahatsız ediyor. Araçlarımıza dikkat ederseniz zaten günlerdir toz içinde, hemen hemen her gün yıkatmak zorundayız. Bu durum bizi çok fazla rahatsız ediyor fakat şu an yetkililerin yapabileceği bir çözüm var mı bilmiyorum. Bu duruma bir çözüm bulmalarını rica ediyorum. Ben de astım rahatsızlığı var ve bu duruma bağlı olarak sürekli hapşırma ve öksürme durumunda kalıyorum. Şu an maskemi çıkarttım fakat genel olarak bu durumlarda maske ile dolaşıyorum" dedi. "Her gün araç yıkıyoruz" Astım hastası Nilgün Ceylan ise günlerdir oluşan toz taşınımından kaynaklı şikayetçi olduğunu söyledi. Başta balkon ve araçlar olmak üzere birçok yeri toz kapladığını ifade eden Ceylan, "Balkonumuzda olsun, arabalarımızda olsun aşırı toz taşınımı var. İnşallah bir an önce çözülmesini istiyoruz. Her gün araçlarımızı yıkıyoruz çünkü toz bizi çok rahatsız ediyor. Astımım var, bu dönemlerde daha da rahatsız oluyoruz. Tozdan dolayı sürekli öksürük tutuyor ve nefes alamıyorum. Bir müddet sonra daha da büyüyüp alerjiye dönüşüyor. Balkondaki rahatsızlık başlı başına bir sıkıntı, iki güne bir balkonu yıkamak zorunda kalıyoruz ve toz içeri kadar giriyor" şeklinde konuştu.