ASAYİŞ - 06 Aralık 2022 Salı 12:05

Tekirdağ’da 2 mahalleyi talan eden hırsızlar yakalandı

A
A
A
Tekirdağ’da 2 mahalleyi talan eden hırsızlar yakalandı

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan 2 mahallede çok sayıda adreste hırsızlık yapan 3 kişi Kumbağ Jandarması tarafından yakalandı. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken jandarma ekiplerince ele geçirilen malzemeler sahiplerine teslim edildi.

Süleymanpaşa İlçesi Çanakçı mahallesinde yaşayan M.S.K.’ye ait evden piyasa değeri yaklaşık 20 bin TL olan (1) adet jeneratör ve (1) adet 34 EFC 225 plakalı motosikletin çalınırken, aynı mahallede yaşayan M.K.’ya ait bağ evinden ise piyasa değeri yaklaşık 13 bin TL olan 1 adet jeneratör, 1 adet ilaçlama makinası, 1 adet ağaç kesme motoru, 1 adet matkap, 1 adet budama makası ve 70 metre uzunluğunda plastik hortumu çalındı. Olayın ihbar edilmesi üzerine jandarma ekipleri çalışma başlattı.

Jandarma anında yakaladı

Kumbağ Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından yapılan araştırma ve istihbari çalışma sonucunda, hırsızlık olayının, bir inşaat firmasında işçi görevli olarak çalışan Y.K. (21), F.Ç. (18) ve E.K. (29) isimli şahıslar tarafından bir minibüs araç ile işlendiği tespit edildi. Şüpheli şahıslar ve suçta kullanılan araç Kumbağ mahallesinde yakalandı. Mahkemeden alınan arama kararına istinaden Kumbağ mahallesinde şahısların kullandıkları şantiye binasında yapılan aramada, çalınan malzemelerin tamamı ele geçirilerek tam ve sağlam olarak sahiplerine teslim edildi.

Tekirdağ’da 2 mahalleyi talan eden hırsızlar yakalandı

Bir mahalleyi daha talan etmişler

Ayrıca, şüpheli şahıslar ile yapılan mülakat sonucunda, aynı şüphelilerin, Naip mahallesinde bulunan M.E.’ye ait evden piyasa değeri yaklaşık 8 TL olan yaklaşık 1 ton muhtelif demir parçasını çalarak çoğunu tanımadıkları bir hurdacıya sattıkları, geri kalanını ise çalıştıkları şantiye binasının bahçesine sakladıkları tespit edildi. Bunun üzerine şantiye bahçesinde ele geçirilen yaklaşık 150 kilogram demir parçası mağdur şahsa teslim edildi. Aynı mahallede A.S. ait evden ise 65 adet inşaat kalıp tahtası ve 60 adet 10*10 keresteyi çalınarak, çalıştıkları şantiye binasının bahçesine sakladıkları tespit edilirken, çalınan malzemelerin tamamı bulunarak mağdur şahsa tam ve eksiksiz olarak teslim edildi.

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek soruşturma başlatıldı. Şüpheli şahıslar jandarmadaki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Halil Dağ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Hafriyat kamyonunun altına saklanırken yakayı ele verdi Aydın’ın Efeler ilçesinde polis ekiplerinin ’dur’ ikazına uymayarak kaçan şüpheli bir şahıs hafriyat kamyonunun altına saklanmak isterken kıskıvrak yakalandı. Şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Edinilen bilgiye göre, içerisinde 2 şüphelinin bulunduğu 09 YC 002 plakalı aracı takibe alan ekipler Gölhisar Mahallesi mevkiinde araca ’dur’ ikazında bulundu. Ekiplerin ’dur’ ikazına uymayan şüpheliler ekip otosuna çarparak kaçmaya başladı. Şüpheli şahıslar Çeştepe Otoban Şantiye mevkiinde aracı bırakarak yaya olarak kaçmayı sürürken, şüphelilerden biri hafriyat kamyonunun kasa altında saklanırken yakalandı. M.C.G. (29) isimli şüphelinin üzerinde ve araçta yapılan aramalarda; 52 gram metamfetamin maddesi, 1 adet tabanca, 26 adet tabanca mermisi ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 20 bin 110 TL nakit para ele geçirildi. Şüphelinin yapılan sorgulamasında; Aydın 1. Sulh Ceza Hakimliğince birden fazla kişi tarafından gece vakti silahla yağma ve kasten yaralama suçlarından arandığı tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli şahıs M.C.G. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.