YEREL HABERLER - 06 Mayıs 2016 Cuma 15:59

Konak'ta Gelir Ve Yatırımlar Arttı

A
A
A
Konak'ta Gelir Ve Yatırımlar Arttı

Konak Belediyesi’nin 2015 Yılı İdare Kesin Hesap Cetveli’nin oylandığı meclis toplantısında konuşan Başkan Pekdaş, “2015 yılında gelirlerimizde yüzde 9,7’lik bir artış sağladık. Bu sayede bu yıl gayrimenkul satın alabilen bir belediye haline geldik” dedi.
Konak Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen oturumda 2015 Yılı İdare Kesin Hesap Cetvelli oylandı. AK Parti grubunun ret oyu kullandığı oylamada Kesin İdare Hesap Cetveli, CHP grubunun oylarıyla kabul edildi. Meclis oturumunu yöneten Başkan Pekdaş, gerçekleştirilebilirliği ve tasarruflar yönünden nitelikli bir bütçe dönemi geçirdiklerini söyledi. Bütçenin hazırlanmasında emeği bulunanlara teşekkür eden Pekdaş, hem ödenekler hem de gelirle konusunda gerçekten çok titiz bir çalışma yapıldığını söyledi. Başkan Pekdaş, öz gelirlerin gerçekleşme oranın yüzde 96,6 olduğunu dile getirerek, “2015 yılında mal ve hizmet alımlarında yüzde 24’lük bir artış olmuştur. Yatırım giderlerimiz de yüzde 6,5 artmıştır. Ayrıca taşıt ve iş makinesi alımlarında yüzde 105’lik bir iyileştirme vardır. Konak Belediyesi’nin bu anlamda kendi ölçeğindeki belediyelerden daha üst bir sınıra erişmiştir. Bunun yanı sıra toplam gelirlerimizde de yüzde 9,7’lik bir artış sağladık. Bu sayede bu yıl gayrimenkul satın alabilen bir belediye haline geldik” dedi.
FONA AKTARILAN PARALAR KONAK’A GELMİYOR
Konak Belediyesi’nin vadesi geçmiş hiçbir borcunun bulunmadığını da belirten Başkan Pekdaş, halkın ödediği emlak vergilerinden kesilen payların toplandığı fona 2015 yılında 6 milyon 608 bin TL aktardıklarını ancak İzmir Valiliği’nin bu fondan sadece 240 bin TL’lik bir payı kendilerine verdiğini dile getirdi. Konak’ta 2 bin 500 civarında tescilli yapının bulunduğu belirten Pekdaş, İzmir Valiliği’ne birçok kez konuyu aktardıklarını, hazırlanan projeleri bizzat sunduklarını dile getirerek; “Verdiğimiz 6 milyon 608 bin TL’ye karşılık Valilikten aldığımız miktar sadece 240 bin TL. Konak’ta tarihi varlıkların korunması için hazırladığız projeler için ayrılan pay bu kadar... Ondan sonra ‘İzmir’de tarihi binalara bakım yapılmıyor’ deniyor. Bırakın İzmir’i sadece Konaklı hemşerilerimizin ödediği vergileri geri alabilseydik daha fazla yeri düzenleyebilecektik. Konaklı’nın parasını Konak için kullanamıyoruz. Bu benim bir sitemimdir” dedi. Pekdaş’ın açıklamaları üzerine AK Parti Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı, konuyla ilgili kendilerinin de Valilikle temasa geçeceklerini söyledi. Meclis oturumu komisyonlardan gelen önergelerin görüşülmesiyle son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir