SAĞLIK - 09 Aralık 2017 Cumartesi 10:17

Medical Park İzmir BSI Belgesini aldı

A
A
A
Medical Park İzmir BSI Belgesini aldı

Sahip olduğu ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesine, İngiliz Standartları Enstitüsü (BSI) tarafından tescil sertifikası verildi.

Sahip olduğu ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesine, İngiliz Standartları Enstitüsü (BSI) tarafından tescil sertifikası verildi.


İngiliz Standartları Enstitüsü (BSI), Medical Park İzmir Hastanesi’nin sahip olduğu ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesine, tescil sertifikasını düzenlenen törenle hastane yönetimine verdi. Hastane çalışanlarının da katıldığı törende, BSI Türkiye Genel Müdürü Özlem Ünsal, Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba ve Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken’e belgelerini takdim etti.


Alınan belgenin bir başarı olduğunu ancak bu başarının sürdürebilir olmasının daha önemli olduğunu belirten Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, “Öncelikle bu belgeyi almamızda emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum. Sadece belgeyi almak bir şey ifade etmiyor bunu sürdürebilmek ve yukarılara taşımak önemli. Sizinle çalıştığımız süre içerisinde süreçleri takip etmek ve kurumsallaşma anlamında sizlerden çok şey öğrendik. Umarım biz de sağlık sektörünü size iyi bir şekilde anlatabilmişizdir. Bundan sonraki süreçte de sizlerle daha iyi noktalarda daha üst düzey çalışmaları yapma arzusundayız. Süreçlerimiz gün geçtikçe daha iyiye ve mükemmele doğru taşınacaktır” dedi.


BSI Türkiye Genel Müdürü Özlem Ünsal da belgelendirilmekle birlikte daha zorlu bir sürece başlandığının altını çizerek, “Belgelendirmekle beraber çok daha zorlu bir sürece başlamış bulunuyorsunuz. Çünkü yönetim sistemleri her zaman daha çok gelişmeye yöneliktir. Dolayısıyla içerisinde sürekli iyileştirme kavramı vardır. Belgelendirilmek bu işi doğru yaptığınızı ve doğru yolda olduğunuzun çok güzel bir kanıtıdır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.