YEREL HABERLER - 28 Şubat 2017 Salı 10:25

MÜSİAD İzmir Dost Meclisinin konuğu Cemal Öztürk oldu

A
A
A
MÜSİAD İzmir Dost Meclisinin konuğu Cemal Öztürk oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin Şubat ayı Dost Meclisi toplantısının bu ay ki konuğu AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk oldu. Öztürk, toplantıda Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında katılımlara bilgiler aktardı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, Şubat ayı Dost Meclisi toplantısına ev sahipliği yaptı. Balçova Termal Otel’deki toplantının onur konuğu ise AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk oldu. MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü’den kürsüye çıkan Öztürk, katılımcılara Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlattı. 16 Nisan’daki referanduma değinen Cemal Öztürk, "Esasında iş öyle ’Evet’ ’Hayır’la kalmıyor. 16 Nisan’da yapılacak olan referandum da, Türkiye’nin var olup olmama, bütün İslam coğrafyasının ayağa kalkıp kalkmama meselesidir. Ülkemize birçok koldan saldırı yapıldı. Bütün mesele Sevr’i hortlatmak isteyen ve Orta Doğu’yu buna göre şekillendirmek isteyenlere karşı, Türkiye Cumhuriyetinin ’Hayır arkadaş, bende burada söz sahibiyim ve bende burada olmalıyım. Eğer bir şey yapacaksanız benden habersiz ve benim iznim olmadan yapamazsınız’ demesidir bütün mesele bu’’ şeklinde konuştu.

"Bütün bunlar bir tesadüf değil"
Son 10 yılda Türkiye’de yaşanan olaylara dikkat çeken Öztürk, "2007’deki Cumhurbaşkanlığı seçtirilmemesi, 28 Nisan bildirisi, ardından iktidar partisine kapatma davası açılması, sonrasında MİT müsteşarının tutuklanmak istemesi ve ifadeye çağrılması. Sayın Cumhurbaşkanımızın o zaman Başbakanımızdı, ameliyat sırasında operasyon yapılmak istenmesi. 17- 25 Aralık önce hukuk üzerinden sonra emniyet üzerinden darbe yapılmak istenmesi. Ardından MİT TIR’larının durdurulması ve 15 Temmuz’da fiili olarak bu ülkede, asker kılığına girmiş insanların meclisi dahi bombalaması, 248 vatandaşımızı şehit etmeleri, 2 bin 200 civarında kardeşlerimizin gazi olması yani ülkeye topyekun bir saldırı bütün bunlar bir tesadüf değil" diye konuştu.

"Bütün oyunları bozduk"
Cemal Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bütün bunların esası, artık bu coğrafyada bir iş yapılacaksa bizde söz sahibiyiz diye, ’one minute’ diye, ’Dünya 5’ten büyüktür’ diye, ülkemizin Cumhurbaşkanının buna müdahale etmesidir ve bizim haberimiz olmadan bu coğrafya da işlerin yürümeyeceğini göstermesidir. Bu coğrafyada operasyon yapacaklar, Türkiye’yi hesaba katmadan değişiklik yapamayacaklarını anlamış olmalılar. Bugünlerde Suriye’de ordumuz var, bundan 6 ay önce Suriye’ye girdiğimizde bütün oyunları bozduk. Batılı bazı ülkeler bu oyunun bozulduğunun farkındalar; fakat bizim kendi içimizdeki gerek siyasi, gerek sivil toplum kuruşlarına bu gerçekleri anlatmamız lazım.
Çok sayıda MÜSİAD üyesinin katıldığı toplantıda, TBMM’de onaylanan Anayasa değişikliği maddelerini değerlendiren Öztürk, MÜSİAD İzmir üyelerinin sorularını da yanıtladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir