YEREL HABERLER - 05 Temmuz 2015 Pazar 13:40

‘Necmiq' Tiyatroseverler İle Buluştu

A
A
A
‘Necmiq' Tiyatroseverler İle Buluştu

Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında her gece Türkiye’nin birbirinden ünlü oyuncularını tiyatro severler ile buluşturan Aliağa Belediyesi, ‘NECMİQ’ adlı tiyatro oyununu tiyatroseverler ile buluşturdu.
Kaleme aldığı ‘Üçüncü Türden Yakın İlişkiler’ adlı oyunu ile Türk tiyatrosunun ilk bilim kurgu oyununa imza atan Uğur Uludağ’ın yazıp yönettiği ‘NECMİQ’ adlı oyunda; sevgili olduğu kadınların kaprislerinden dolayı ilişkilerinde istikrarı yakalayamayan bir arkeoloğun 8 milyon yıl önce yaşamış bir kadının iskeletini idealindeki kadını yaratmak için canlandırması konu alındı. Kadın erkek ilişkisinin temeline inerek, varoluş ve aşk kavramlarını sorgulayan oyun, “Erkeklerin ileri teknolojiyi hayalindeki kadını yaratmak için kullanması ne gibi sonuçlar doğurabilir?”, “Erkekler, arzu ettikleri gibi yaratılan sanal bir kadınla ne kadar mutlu olabilir?” gibi marjinal sorulara da yanıt aradı. Espri Standartları Enstitüsü Kurumu’nun iki perde halinde sahneye koyduğu oyunu, Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Kayhan, Mehmedali Özkurt, Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan ve duayen oyuncu Atilla Arcan ile birlikte çok sayıda tiyatro sever izledi. Yaklaşık iki saat süren oyunun ardından sahneye gelen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, oyuncuları tek tek tebrik ederek oyunun yönetmeni Uğur Uludağ’a gecenin anısına Kyme antik kentine ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti.
BİLGİN: "ALİAĞA’YI ÖRNEK ALSINLAR"
Oyun sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan deneyimli oyuncu Hakan Bilgin, “Yaklaşık 2 senedir açıkhavada sahne almamıştık. Açıkhavada oynamak, sürekli gündüz maçına çıkanların gece maçına çıkması gibidir. Çünkü açıkhavada oynamanın kendine has özellikleri vardır. Bu yüzden oyuna ısınmamız biraz vaktimizi aldı. Seyircinin ilgisini çok iyi buldum. En kısa zamanda Aliağa’ya tekrar gelmeyi ve bu mükemmel seyircinin karşısına tekrar çıkmayı çok istiyoruz” dedi. Kültür sanat alanında Aliağa’da gerçekleştirilmesi hedeflenen projeler hakkında detaylı bilgi edindiğini sözlerine ekleyen Bilgin, “İnanıyorum ki, Aliağa’da kültür sanat adına çok güzel işler yapılacak. Zira bu işler, sadece Aliağa’nın değil, Türkiye’nin kültürüne, sosyal yapısına, toplumuna yapılan hizmetlerdir. Aliağa tüm Türkiye’ye örnek olacak bir yer. Tüm belediyeler Aliağa’yı örnek alsınlar” diyerek, kültür sanata ve sanatçıya verdiği destekten ötürü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup’ta ikinci oldu Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup final rövanş maçında evinde karşılaştığı Alman ekibi NINERS Chemnitz’i uzatmalarda 105-95’lik skorla mağlup etti. İlk müsabakayı 85-74 kaybeden kırmızı-lacivertliler bu sonuçla sezonu 2. olarak tamamladı. FIBA Europe Cup final rövanş maçında Bahçeşehir Koleji, Ülker Etkinlik ve Spor Salonu’nda Alman takımı NINERS Chemnitz ile karşılaştı. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk periyodu Chemnitz 19-18 önde tamamladı. İkinci periyotta savunmada rakibini durduran, hücumda daha etki olan kırmızı-lacivertliler bir ara farkı 19 sayıya çıkarsa da devreye 55-38 önde girdi. Üçüncü periyotta hücumda sayı bulmakta zorlanan Bahçeşehir Koleji farkı koruyamadı. Alman temsilcisi etkili hücumlarının yanında birçok kez de serbest atış noktasına geldi ve periyot 67-67 sona erdi. Son periyotta taraftarının da desteğiyle öne geçen kırmızı-lacivertliler istediği farkı yakaladı ve uzatma periyoduna geçildi (95-84). Bahçeşehir Koleji, uzatmalarda parkeden 105-95’lik skorla galip ayrılsa da Almanya’daki ilk maçı 85-74 kaybettiği için sezonu ikinci olarak tamamladı. Müsabakanın en skoreri Chemnitz’te 29 sayı ile oynayan Kaza Kajami olurken, Bahçeşehir Koleji’nde ise Jerry Boutsiele 24 sayı ile katkı verdi. Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, TBF yöneticileri ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da tribünden takip etti. Salon: Ülker Etkinlik ve Spor Hakemler: Luis Castillo, Nicolas Maestre, Martin Horozov Bahçeşehir Koleji: Muhammed Baygül, George Earl Kell III 21, Jerry Boutsiele 24, Egehan Arna 3, Tony Taylor 20, Phil Scrubb 12, Berkay Candan 3, Tyler Cavanaugh 15, Axel Bouteille 7 Başantrenör: Dejan Radonjic Chemnitz: Aher Uguak 8, Jeffery Garrett 8, Wesley Van Beck 10, Jonas Richter 7, DeAndre Lansdowne 10, Kaza Kajami 29, Tylor Ongwae 4, Ousman Krubally 12, Dominic Lockhart 4, Kevin Yebo 3 Başantrenör: Rodrigo Pastore 1. Periyot: 19-18 (NINERS Chemnitz lehine) Devre: 55-38 (Bahçeşehir Koleji lehine) 3. Periyot: 67-67 Normal süre: 95-84 (Bahçeşehir Koleji lehine) 5 faul alanlar: Kevin Yebo (33.13), Jonas Richter (33. 32), Ousman Krubally (38.52), Jeffery Garrett (41.43) (NINERS Chemnitz)
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 1 - Fatih Karagümrük: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final İlk maçında Trabzonspor ile Fatih Karagümrük karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 15. dakikada sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine giren Visca, şutunda top Sirigu’nun sağından ağlara gitti. 1-0 21. dakikada Mendes’in ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, topu kornere çeldi. 22. dakikada ceza sahası içinde Rohden’in pasında Mendes topu filelere gönderdi. 1-1 41. dakikada Mendy’nin penaltı noktasına gönderdiği topa gelişine vuran Denswill’in şutunda meşin yuvarlak kaleci Sirigu’nin solundan ağlarla buluştu. 2-1 Hakemler: Ali Şansalan, Murat Tuğberk Curbay, Süleyman Özay Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Mendy, Denswill, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Bardhi, Fountas, Visca, Pepe, Enis Destan Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Baniya, Fernandez, Umut Bozok, Kerem Şen, Umut Güneş, Onuachu, Göktan Gürpüz, Arif Boşluk, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Emre Mor, Eysseric, Mendes, Güven Yalçın Yedekler: Emre Bilgin, Can Keleş, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Vinicius, Adnan Uğur, Paoletti, Adnan Uğur, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Goller: Visca (dk. 15), Denswill (dk. 41) (Trabzonspor), Mendes (dk. 22) (Fatih Karagümrük) Kırmızı kart: Enis Destan (dk. 44) (Trabzonspor) Sarı kartlar: Eren Elmalı, Fountas (Trabzonspor), Biraschi, Emre Mor (Fatih Karagümrük)