EKONOMİ - 24 Ekim 2017 Salı 14:24

Nissan Borovalı açıldı

A
A
A
Nissan Borovalı açıldı

İzmir’de, Borovalı Otomotiv bünyesinde hizmet vermeye başlayan Nissan Borovalı’nın açılışı İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın katılımıyla gerçekleşti.

İzmir’de, Borovalı Otomotiv bünyesinde hizmet vermeye başlayan Nissan Borovalı’nın açılışı İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın katılımıyla gerçekleşti.


Borovalı Otomotiv bünyesinde hizmet vermeye başlayan Nissan Borovalı’nın resmi açılışı, çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. 200 kadar davetlinin katıldığı organizasyonda, aynı zamanda Türkiye ve Avrupa’nın en çok satan SUV modeli Yeni Nissan Qashqai, yenilenen tasarımı ve geliştirilen sürüş performansıyla davetlilere tanıtıldı. Açılışta konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, “Hayırlı, uğurlu olsun. İzmirimize, ailenize güzellikler getirmesini diliyorum. Sizler kazanın İzmirimiz kazansın” dedi.


Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Borovalı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kısa sürede yakaladıkları başarıdan dolayı duyduğu mutluluğa değinerek, emeği geçenlere ve organizasyona katılarak heyecanlarına ortak olan davetlilere teşekkür etti.


1993 yılında şirketin temellerinin atıldığını, 40 kişilik bir ekiple çıktığı yolda bugün 160 kişilik bir ekip ile birlikte hizmet verdiğini ifade eden Selçuk Borovalı, 2017 itibariyle Nissan markasını bünyelerine kazandırmalarıyla birlikte 25. yıllarının kendileri için daha da anlamlı olduğunu dile getirdi. Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök ve Nissan yetkililerinin de katıldığı organizasyonda, açılış konuşmalarının ardından kurdele kesim törenine geçildi.


Törenin ardından Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök Yeni Nissan Qashqai hakkında çeşitli bilgiler verdi. Özkök yaptığı açıklamada, "Qashqai yalnızca sahip olduğu teknolojilerle değil iç ve dış tasarımıyla da 10 yıldır sınıfının öncüsü konumunda. Türkiye ve Avrupa’da yıllarca en çok satan SUV modeli olması, ona bir lider duruşu kazandırdı. Şimdi yapılan premium yenilikler ve değişiklikler ile kuralları baştan yazacak. Yeni Qashqai, Nissan’ın Intelligent Mobility vizyonunun güçlü bir yansıması olan akıllı güvenlik özelliklerini, tasarımı ve konforu birleştirerek yeni dönemde şehrin hakimi iddiasını sürdürecek, lider duruşuyla artık çok daha güçlü” dedi.


Öte yandan, piyasaya çıktığı 2007 yılından bu yana 2,3 milyon adet satan Qashqai, 19 kez ’yılın otomobili’ seçilirken, 80’in üzerinde uluslararası ödül kazanma başarısını gösterdi. Qashqai, C-SUV segmentinde yüzde 22,6’lik pazar payıyla lider pozisyonunu korurken, yenilenen yüzü, eklenen donanımları ve yeni premium iç mekanı ve sürüş performansı ile de göz doldurdu. Tüm paketlerde ise 6 hava yastığı, kilitleme karşıtı frenleme sistemi, elektronik fren gücü dağıtım ve denge kontrolü sistemi, akıllı yol kontrolü, akıllı motor freni, akıllı sürüş kontrolü ve yokuş kalkış destek sistemi dahil sürücü yardım sistemlerinin standart olarak sunulduğu öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir