ASAYİŞ - 22 Kasım 2017 Çarşamba 23:49

Öğretmen, müdür yardımcısını bıçakladı

A
A
A
Öğretmen, müdür yardımcısını bıçakladı

İzmir’in Tire ilçesinde tartıştığı müdür yardımcısını bıçaklayarak yaraladığı iddia edilen öğretmen gözaltına altına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İzmir’in Tire ilçesinde tartıştığı müdür yardımcısını bıçaklayarak yaraladığı iddia edilen öğretmen gözaltına altına alındıktan sonra serbest bırakıldı.


Edinilen bilgilere göre, ilçedeki bir lisede görev yapan öğretmen Y.T, Tire Öğretmenevi’nin bahçesine otomobilini park etti. Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Yavuz Kuru, kan kampanyası yoğunluğu nedeniyle Y.T.’den otomobili bahçeye koymamasını istedi. Bunun üzerine burada sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Y.T. görev yaptığı okula gitti. Öğle arasında otomobilinin yanına gelen Y.T. burada Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Yavuz Kuru ile karşılaştı. Tekrar başlayan tartışma kısa sürede yerini kavgaya bıraktı. Kavga esnasında cebinden bıçak çıkaran Y.T. Yavuz Kuru’yu iki yerinden bıçakladı. Olayın ardından Müdür Yardımcısı Yavuz Kuru, hastaneye kaldırılırken diğer öğretmen Y.T. ise polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Y.T. ise kısa süre sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.


SENDİKALARDAN ORTAK AÇIKLAMA


Olayın ardından Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sen üyeleri Tire Öğretmenevi’nin bahçesinde bir araya gelerek olayı kınadı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Zeliha Okur, saldırının asla kabul edilemeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:


"Öğrencilerin, öğretmenlerin ve halkın yoğun olduğu bir saatte ve mekanda gerçekleştirilen bu menfur saldırının sözde bir eğitimci tarafından yapılması eğitim camiasını derinden yaralamıştır. Bizler bu ülkenin çocuklarına, onurlu bir gelecek bırakmak için mücadele ediyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken bir öğretmene yapılan bu saldırıyla eğitim camiası olarak hepimiz saldırıya uğradık, hepimiz şiddete maruz kaldık, hepimiz yaralandık. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için, saldırganlara gereken cezai yaptırımlar mutlaka uygulanmalıdır, yapanın yaptığı yanına kar kalmamalıdır. Şiddeti ve şiddetten beslenen insanları kınıyor camiamızın adını lekeleyen bu insanları aramızda görmek istemediğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Minik kalpler dev proje çocuk kent için kolları sıvadı Yeşile olan hassasiyeti ve çevreyi korumaya olan duyarlılığı ile şehrin her noktasında yüzlerce ağacı toprakla buluşturan Uşak Belediyesi, yepyeni bir etkinliğe daha imza attı. Kalfa Korusu’nda bulunan 123 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine yüzlerce Uşaklı öğrenci katılım gösterdi. İlk olarak 25 Mart’ta başlatılan ve yoğun bir katılımla gerçekleşen fidan dikim etkinliği, 5 gün sürdü ve bugün sona erdi. Etkinlik sayesinde yaklaşık 2 bin öğrencinin çevre bilincini ve duyarlılığını artırmak hedeflenirken; aynı zamanda Uşak’ın gözde projesi Çocuk Kent’in yeşillendirilmesi ve konsept bir hale büründürülmesi hedeflendi. Öğrencilerle birlikte yüzlerce ağacın toprakla buluşturulduğu fidan dikme etkinliğine toplam 14 okuldan katılım sağlandı. Etkinliğe katılan çocuklar, alanda onları karşılayan dev kostümlü animasyon filmi kahramanları ve palyaçoyla eğlencenin tadını çıkarırken, aynı zamanda sürpriz ikramlarla da keyif dolu vakit geçirdi. Ayrıca alanda bulunan macera parkı ve çeşitli oyun alanları gibi farklı donatılardan da faydalanan çocuklar, yeşil bir geleceğe miras bırakırken unutulmaz anlar yaşamış oldu. Bölgedeki Peyzaj düzenlemesi tamamlandığında dev proje Çocuk Kent 70 binden fazla çalıyı ve 1500 ağacı içerisinde barındıran yeşil alanlarıyla göz kamaştıracak. Etkinliğe katılan ilkokul öğrencisi Aysima Polat, “Çocuk Kenti çok beğendim. Ağaçlarımız dünyamız için çok önemli. Dünyamızdaki kirli havayı alır ve bize temiz hava vererek oksijen sağlar. Bizde bugün buraya gelerek dünyamızın kirli havadan arınması için fidanlar diktik. Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi. İlkokul öğrencisi Ecem Derin özellikle masal kahramanlarını ve oyun alanlarını çok beğendiği Çocuk Kent’e gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Burayı çok sevdim. Bir sürü fidan diktik ve bu doğamız için çok önemli. Ben doğamızı ve burayı çok seviyorum.” dedi. İlkokul öğrencisi Hamza Yılmaz ise dikilen her ağacın ileride kente oksijen sağlayacağını söyleyerek, “Bu eğlenceli etkinlikte olmaktan çok mutluyum. Arkadaşlarımla birlikte toprağı kazıp fidanları içine yerleştirdik. Ben çok keyif aldım. Fidan dikmek çok güzel bir şey.” dedi.
Osmaniye 86 yıllık müessese 42 yıllık iş yerinin yıkılmasıyla konteyner çarşıya taşındı OSMANİYE (İHA) – Depremin vurduğu Osmaniye’de kentin 86 yıllık en eski kırtasiyesinin sahibi olan Mustafa Arı, 42 yıl sonra asrın felaketinde yıkılan iş yerini değiştirerek konteyner çarşıda hizmet vermeye başladı. Kahramanmaraş merkezli depremler Osmaniye’de vatandaşların hayatlarını olumsuz etkilemişti. Osmaniye’de babası Mehmet Emin Arı tarafından 1938 yılında açılan kenttin en eski kırtasiyesi olan ve 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alarak yıkılan işyerini Rahime Hatun Konteyner Çarşıya taşıyan Mustafa Arı(72) hizmete yeni iş yerinde devam ediyor. Osmaniye’nin en eski işyerlerinden biri olan kırtasiye dükkanından kurtardığı malzemeleriyle konteyner da hizmet veren Mustafa Arı, 86 yılda 2 dükkan değiştirdiklerini ve en son 42 yıl önce taşındıkları dükkanın depremden dolayı ağır hasar aldığı için yıkıldığını söyledi. Osmaniye’de ve bölgede babasının 20 yıl tek kırtasiye olarak çalıştığını söyleyen Mustafa Arı, "1938 yılında rahmetli babam Mehmet Emin Arı bu müesseseyi Osmaniye’de ilk kuran kişilerden 20 yıl tek kırtasiyeci olarak çalışmış. Bu sırada Adana’da, Hatay’da, Gaziantep’te ve Kahramanmaraş civarlarında ancak birer tane kırtasiyeci varmış. Babamın anlattığına göre daha sonra zamanla burada ve çevrede de çoğaldı. Osmaniye’nin en eski kırtasiyesi, 1938 yılında kurulmuş bir müessese 86’ncı yılımızı yaşıyoruz. İlk iş yerimiz Çınarlı kahve civarında babam tarafından açılmış olup, daha sonra 1982 yılında depremden zarar gören yerimize taşınmıştık. Kahramanmaraş merkezli depremlerin verdiği zararla 2023 yılında oradaki dükkanı AFAD’ın vermiş olduğu konteynerlere taşıyarak şu anda burada hizmet vermekteyiz" diye konuştu. Babasının yaşı itibariyle ata mesleğini devam ettirdiğini ifade eden Arı, "Ben 1978 yılında üniversiteyi bitirdim ancak babamın yaşlı olması nedeniyle bu işi götürmek zorunda kaldım. Bundan sonra da artık devam edilecek kimse yok. Çocuklarım da hep okuyarak kendi mesleklerini icra ediyorlar. Götürebildiğim kadar mesleği götürmeye çalışacağım. Ondan sonrası Allah kerim bakalım artık’’ dedi.
Hatay Asrın felaketinin haritadan sildiği Antakya’da adeta yeni bir şehir kuruldu Depremin yerle bir ettiği Hatay’ın Antakya ilçesinde TOKİ konutlarının her geçen gün yükselmesiyle birlikte ortaya adeta yeni bir şehir çıktı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’ın yeniden ihyası ve inşası için çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Hatay’da yapımı tamamlanan konutlar 6 Şubat tarihi itibariyle vatandaşlara dağıtılmaya başlanmıştı. Depremin haritadan yok ettiği Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında afet konutlarının yapımına başlanmıştı. Gülderen Mahallesi’nde inşa edilen yaklaşık 7 bin konuttan yapımı tamamlananların sahipleri kurayla belirlenmeye başlamıştı. Yeni bir şehir olarak ortaya çıkan Gülderen deprem konutlarının ihtişamı dron ile havadan görüntülendi. Asrın felaketine Antakya ilçesinde bulunan 600 Evler Sitesi’nde yakalanan ve aynı sitede yaşayan evlatlarını enkaz altında kalarak kaybeden Ahmet ve Hatice Doğru çifti, yeni evlerinin bulunduğu Gülderen konutlarını gezdi. “İlk kuradan bize buradan bir ev çıktı” Ahmet Doğru, bölgede adeta yeni bir şehrin kurulduğunu ifade ederek “Gülderen Mahallesi’ne yeni bir yaşam kurulmaya çalışılıyor, her şey çok güzel gidiyor. Rabbim, vatanımıza, milletimize ve devletimize zeval vermesin. İlk kuradan bize buradan bir ev çıktı. Rabbime şükürler olsun. 1. Etap DC-32 blokta ve dairemiz zemin katta. Rabbime şükür çok mutluyuz, inşallah herkese nasip olur. Devletimiz sağ olsun, çok büyük emek veriyor ve inşallah Antakya’mız yeniden kurulacak” dedi. Depremde evladını kaybettiğini ve yeni yuvasına kavuşmanın heyecanıyla buruk bir sevinç yaşadığını belirten Hatice Doğru, “Depremde evladımızı kaybettiğimiz için buruk bir sevinç yaşıyoruz. Torunlarımla ayakta durmaya çalışıyoruz. Yeni evimizde; kızım ve torunlarımla yaşayacağız. Gelinime de bahçede bir ev yaptık, onları da oraya yerleştirdik. Emeği geçen herkes sağ olsun, rabbim herkesten razı olsun” şeklinde konuştu.