SAĞLIK - 08 Kasım 2017 Çarşamba 12:38

Organ bağışını anlatan Yeni Hayat Karşıyaka’da gösterildi

A
A
A
Organ bağışını anlatan Yeni Hayat Karşıyaka’da gösterildi

Gazeteci ve yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun çektiği, organ nakli ile hayata dönenlerin ilham veren hikayelerinin anlatıldığı Yeni Hayat adlı belgeselin ülke çapındaki gösterim turunun son durağı Karşıyaka oldu.

Gazeteci ve yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun çektiği, organ nakli ile hayata dönenlerin ilham veren hikayelerinin anlatıldığı Yeni Hayat adlı belgeselin ülke çapındaki gösterim turunun son durağı Karşıyaka oldu.


Gazeteci ve yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun çektiği Yeni Hayat adlı belgeselin, İzmir’deki gösterimleri devam ediyor. Organ nakli ile hayata dönenlerin ilham veren hikayelerinin anlatıldığı belgesel, son olarak Karşıyaka’da izleyicilerle buluştu. Medical Park İzmir Hastanesinin desteklediği, Karşıyaka Belediyesinin ev sahipliği yaparken, Medical Park İzmir Hastenesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, naklin önemine dikkat çekti. Beken, "2005 yılında İzmir’e organ nakli olmak için geldim. Burada geçirdiğim başarılı bir operasyon neticesinde hayata bağlandım ve bu kent benim ikinci doğum yerim oldu. Dolayısıyla bu kente duyduğum minnetin bir sonucu olarak İzmir’e organ nakli yapılabilen modern bir hastane kazandırmayı hedefledim ve bu hedefime de ulaştım. Organ nakli çalışmalarına Sağlık Bakanlığıyla işbirliği içinde organ koordinatörü olarak devam ediyorum. Gerçekten de insanlar kendilerinin veya bir yakınlarının başına geldiğinde konunun önemini daha iyi anlıyor" dedi.


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, “Organ naklinde hedefimiz olan bin sayısını tutturacağız. Tabi anlamlı olan her bir yurttaşımızın bu sorumluluk bilinci içerisinde organ bağışında bulunmasıdır. Karşıyakalılara bu anlamda güveniyorum. Bu salonda bu kadar insan organ nakli için gelmiş olabilir ama bir çok insanın da sosyal sorumluluk duyarlılığını göstereceğinden şüphem yok. Medical Park İzmir Hastanesi’ne böyle bir sosyal sorumluluk projesine destek verdiği için ve bu projede katkılarından hiç çekinmeden ameliyathanelerini açtıkları için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Yeni Hayat belgeselini çekmeye babasını hastaneye yatırdığında karar verdiğini belirten gazeteci ve yazar Tuluhan Tekelioğlu, şöyle konuştu:


“2013 yılında babam ölümden döndü. Babamın maalesef 3 damarı tıkalıydı ve acilen bypass ameliyatı olması gerekiyordu. Kendisi Antalyalı, bir türlü getiremedim onu İstanbul’a, dedi ki ‘Hastalandığım yerde iyileşeceğim.’ Hepimiz gittik ve bir ay hastanede ona refakat ederken orada organ nakli merkezinde yaşananlara tanık olduk. Çok acılar yaşandı hiçbir gazeteci buna kayıtsız kalamaz. İçimden dedim ki babam iyileşecek ve biz gelip burada organ nakli mucizesinin belgeselini çekeceğiz. Nitekim de öyle oldu."


Programa ayrıca, Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, eski bakanlardan Yaşar Okuyan ve şarkıcı Ege de katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir