GENEL - 25 Mayıs 2016 Çarşamba 11:10

(Özel) Çıplak Heykelin Bu Kez De Müstehcen Noktasına Zincir Vurdular

A
A
A
(Özel) Çıplak Heykelin Bu Kez De Müstehcen Noktasına Zincir Vurdular

İzmir’in en yoğun metro istasyonunda bulunan yarı çıplak heykelin kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, heykelin müstehcen noktasına bu kez de zincirle kilit vurdu.
İzmir’in en yoğun kullanılan metro istasyonlarından İzmirspor durağına yerleştirilen çıplak ahşap müzisyen heykeli ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Fahrettin Altay ve Evka 3 arasında yolculuk yapan ve İzmirspor durağında bulunan çıplak heykelin protestolara rağmen kaldırılmaması üzerine, AK Parti Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz tekrar harekete geçti. Daha önce heykelin müstehcen noktasını yanında getirdiği bir bezle kapatarak protesto eden Kavuz, bu kez heykelin yakışıksız olan bölümünü bezle kapatarak ardından zincirle kilitledi. Çevredeki vatandaşların destek verdiği bu anlarda Kavuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tekrar seslendi.
“HEYKELİ KALDIRACAĞINIZ YERDE, GÜVENLİĞİNİ ARTIRIYORSUNUZ”
Heykelin müstehcen olduğunu savunan Emrullah Kavuz, “Sayın Aziz Kocaoğlu geçen gün yapmış olduğumuz protestodan sonra heykeli bezle örtmüştük. Siz bu heykeli kaldırmanız gerekirken, heykelin güvenliğini artırmak için gelip buraya güvenlik kameraları koymuşsunuz. Yanlış anlamayın ama bu uygunsuz bir heykel olmuş olsa da kamu malı olarak gözüküyor. Biz vatanını, milletini seven insanlarız. Asla sizin Gezici gençleriniz gibi yakıp yıkmayız. Biz AK Partiliyiz biz sadece yaparız. Ve lütfen sizden rica ediyoruz, Allah rızası için bu heykeli kaldırın. Bugünkü protestomuzda zincirle kilit vurduk. Protestomuz heykel kalkana kadar devam edecek” dedi.
98 YAŞINDAKİ YAŞLI AMCA ERZURUM’DAN KALKTI GELDİ
Çıplak heykeli televizyonlardan görünce Erzurum’dan kalkıp sırf heykel için İzmir’e gelen 98 yaşındaki Mehmet Yılmaz isimli vatandaş da heykelin Müslümanlığa yakışmadığını savundu. Yaşlı amca, nasihat verme edasıyla Kocaoğlu’na şöyle seslendi: “Aziz Bey, Sayın Başkan bu Müslümanlığa yakışacak bir şey değil. Müslümanların bunu görmesi doğru bir şey değil. Sayın başkan, ben Erzurum’dan bunun için geldim buraya. Bu Müslümanlığa yakışmaz, asla Müslümanlığa göre değil. Bunu kapatmak lazım.”
Emrullah Kavuz ve beraberindekilerin eylemi sırasında bazı vatandaşlar da protestoya destek verdi.
GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ZİNCİRİ ÇIKARTAMADI
Yaşanan ilginç protesto eylemini güvenlik kameralarından fark eden metronun güvenlik görevlileri heykelin olduğu noktaya geldi. Güvenlik görevlileri, Emrullah Kavuz ve beraberindekileri eylem nedeniyle uyardı. Protesto, daha sonra olaysız sona ererken, görevliler heykele bağlanan zinciri sökmek için epey uğraştı. Zinciri sökmek için dakikalarca uğraşan görevliler, sonunda bir makas yardımıyla zinciri çıkarttı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çayırova’da coşkuyla kutlandı. Çayırovalı miniklerin hazırladığı gösteriler ilgiyle takip edildi. Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Çayırova Kaymakamlığı önünde çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Protokolün katılımıyla birlikte Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından, protokol üyeleri Ahmet Yesevi İlkokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Kutlama programına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ya başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal yaptı. Kaymakam Önal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekti. Çayırovalı miniklerin hazırladığı şiir ve gösterileri ilgiyle takip edildi. Ardından 23 Nisan dolayısıyla gerçekleştirilen yarışmalarda ödül kazanan çocuklara ödüllerini takdim etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle gerçekleştirilen törene Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Tuncel Aldemir, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Şahin, Çayırova İlçe Sağlık Müdürü Selim Çetintaş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mersin 23 Nisan Bozyazı’da coşkuyla kutlandı Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından tören sona erdi. Kötekler İlkokulu ve Gazi Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği ikinci tören okul bahçesinde yapıldı. Törene Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu’nun yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi. Törende konuşan Kötekler İlkokulu Müdürü Cevdet Kaya, "Bugün, milli egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümüdür. Bugün, toprakları yağmalanan yüce bir milletin, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün, yok edilmeye çalışılan bir milletin tek bilek ve tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, milli egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür" dedi. Törene katılan çocuklara da seslenen Kaya, şöyle konuştu: "Sevgili öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere verdiği önem ve değeri iyi kavramalı ve onun çizdiği ilkeler doğrultusunda üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tam, güvenimiz sonsuzdur. Bu bayramı sizlere hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sizler için; ’küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’ demektedir. Bizlerin de, sizlerden bir tek beklenti ve arzusu vardır. O da bu güzel ülkemizi sizlere teslim edeceğimiz konum ve durumundan, çok daha iyi bir şekilde sizlerden sonraki kardeşlerinize teslim etmenizdir. Bu işi başarmanız içinde çok çalışmak, çok gayret sarf etmek ve bu yüce milletin evlatları olarak birbirinizi çok sevmek durumundasınız." Konuşmanın ardından çocukların katılımıyla çeşitli yarışma ve etkinlikler gerçekleştirildi. Okul bahçesini dolduran çok sayıda vatandaş çocukların gösterisini beğeniyle izledi. İlkokullar ve ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öte yandan, programı hazırlayan öğretmenleri kutlayan Kaymakam Topsakaloğlu, ardından öğrencilerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı, okul bahçesindeki tulumda ayran yaydı.