GENEL - 22 Kasım 2017 Çarşamba 10:10

(Özel haber) Kredi çekti, arabasını satıp hayatını köpeklere adadı

A
A
A
(Özel haber) Kredi çekti, arabasını satıp hayatını köpeklere adadı

İzmir’de yaşayan emekli öğretmen Zerrin Demircepken, sokak köpekleri için arabasını sattı, kredi çekti, bu da yetmedi oturduğu evi de onların yaşayabileceği bir barınağa çevirdi.

İzmir’de yaşayan emekli öğretmen Zerrin Demircepken, sokak köpekleri için arabasını sattı, kredi çekti, bu da yetmedi oturduğu evi de onların yaşayabileceği bir barınağa çevirdi.


Torbalı’ya bağlı Ayrancılar’daki Yeşilköy Mahallesi’nde yaşayan emekli matematik öğretmeni Zerrin Demircepken (58), tam bir hayvansever. Sokakta gördüğü kedi ve köpeklere dayanamayarak evine alan Demircepken, evinde onlar için barınak oluşturdu. Onların tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve mücadele etmek için arabasını satan ve 55 bin TL’lik kredi borcuna giren hayvansever kadın, emekli maaşıyla hem kredi borcunu ödemeye hem de onların karnını doyurmaya çalışıyor.



“Hep kredi çekerek onları beslemeye çalıştım”


Doğuştan sağ bacağı felçli olan ve engeline rağmen mücadele eden Demircepken, “Çocukluğumdan beri bu arada annem babam da hayvansever sürekli kedi ve köpeğim vardı. Öğretmenliğim boyunca bir yandan matematik rehber öğretmenlik, bir yandan da sokak hayvanları kısırlaştırma görevi yaptım. 2014 yılında diz kapağım kırıldı ve o zamandan beri bakıcı var köpeklerime o bakıyor. Hayatımız hep kredilerle geçti. Bir köpekle başladık 8 oldu 16 köpek, 29, 53 köpek oldu. Ben hep kredilerle onları beslemeye çalıştım. Kredi borcum hep var, şu anda da borcum var” dedi.



“Arabamı ve evimi satmayı göze alarak dernek kurdum”


25 yıldır sokak köpeklerini dışarıdan toplayıp evine alan ve hayvanların yaşam koşullarını düzeltmek adına bir dernek kuran Zerrin Demircepken, “Arabamı ve evimi satmayı göze alarak dernek kurdum. Halkıma örnek olsun diye imece usulünü, paylaşmayı aşılamak için evimi ve arabamı ortaya koydum ve Torbalı’da Masum Hayvan Arama Kurtarma Derneği kurdum. Biz burada belediyeler ve hayvanseverler müşterek çalışmalıyız. Belediyeler bizim gibi gönüllüleri kesinlikle kullanmalı ve ekip olmalıyız. Hep beraber kenetlenmemiz lazım, bir örnek olmalıyız. Torbalı pilot bölge olmalı. Yeşilköy’de, köyümüzde, evimi de kapsayan yaşam alanı oluşturarak örnek bir barınak olsun istiyoruz. Köpeklere her yerde yaşam alanı olmalı. Barınaklar olmamalı, köpekler barınaklarda kötü durumdalar. Barınakları ortadan kaldırmalıyız aynı Avrupa gibi. Derneğimizin hedefi öncelikle sokak köpeklerini alarak, onlara çocuk parkları gibi her mahallede kulübelerin olduğu bir yaşam alanı oluşturmalıyız” diye konuştu.



“Onlar benim evimin birer bireyi”


Evine aldığı köpekleri sokaklardan ölmek üzereyken kurtardığını ve hiçbirisini satın almadığını vurgulayan Demircepken, “Evimde önce bir köpekle başladık, sonra barınaklardaki durumu gördükçe karşıma çıkan köpekleri kendi evime doldurdum. Küçük bir barınak oluşturdum ve bu barınağın her mahallede olması gerekiyor. Onlar benim evimin birer bireyi” dedi.



“Beraber yemek yiyip, televizyon izliyoruz”


Köpekleriyle iç içe yaşadığını ve evde her aktiviteyi onlarla yaptığını anlatan emekli öğretmen Demircepken, “Köpek ve kedilerin, hayvanların daha doğrusu biz insanlardan algılarının çok daha güçlü olduğunu gördüm. Bizden daha zekiler, sabırlılar ve yüzde yüz dostlar. Bir lokma yemek ver, senin dedikodunu yapmazlar, arkandan kuyunu kazmazlar. Onlarla birlikte yıllarca yattım, ayağım kırıldığından beri yatmıyorum. Bütün yataklar, koltuklar hep beraber oturuyoruz. Bizden hiçbir farkları yok. Benimle beraber yemek yerler, hatta kaşıkla hepsi yemek yemeyi bilir. Hiç kimse başkasının tabağına müdahale etmez. Herkes kendi ismi çağrıldığı zaman gelir. Aynı öğrencilerim gibi ben sınıfım gibi görüyorum. Gerek hep beraber yatıyoruz, gerek hep beraber televizyon seyrediyoruz. Kişiliklerine saygı gösteriyorum, hepsinin bir öz güveni var. Aynı öğrencilerime davrandığım gibi davranıyorum. İnanın her şeyi insanlardan da çabuk öğreniyorlar” ifadelerini kullandı.



“Şu anda 55 bin TL kredi borcum var, olsun”


Köpekleri için her türlü fedakarlığı yaptığını paylaşan emekli matematik öğretmeni Zerrin Demircepken, “Engelli olarak kadın olarak ben tek başına ve tek maaşımla kredi borcum 55 bin lirayla ben birçok şeyi yapabiliyorsam, ülkemizdeki bu genç potansiyel neler yapmaz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Osmaneli böğürtlenle renklenecek, ekilmedik alan kalmayacak Bilecik’in Osmaneli ilçesinde ekilmedik alan kalmaması için harekete geçen Kaymakam Yüksel Ünal, 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtımı gerçekleştirdi Fide dağıtım törenine, Kaymakam Yüksel Ünal, Tarım ve Orman Müdürü Serkan Diker, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir ve muhtarlar katıldı. Köylerde ekilmedik alan kalmaması, böğürtlen ile renklenmesini dileyen Kaymakam Yüksel Ünal “Kırsal bölgelerdeki çiftçilerimizin gelir seviyesini artırmak amacıyla Kaymakamlığımız ve Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz ile birlikte deneme amaçlı olarak 27 köy muhtarımıza her haneye ikişer adet verilmek üzere ve bizim bölgelerimizde bugüne kadar hiç yetiştirilmeyen böğürtlen fidesi dağıtıyoruz. Yaygınlaşması için 3 bin adet dikensiz böğürtlen fidelerini muhtarlarımıza teslim ettik. İnşallah ileriki yıllarda çiftçilerimiz memnun kalır böğürtlen yetiştiriciliğini daha yaygın hale getirirler. Çiftçilerimiz masrafı az getirisi yüksek olan ürün elde etmiş olurlar” dedi. Fide dağıtım töreninde konuşan Muhtarlar Dernek Başkanı Kasım Balcı “Kaymakamımız Yüksel Ünal ilçemize geldiği günden bugüne kadar çiftçilerimize değişik ürün fideleri getirerek deneme bahçeleri yapılmış ve güzel sonuçlar almışlardır. Daha sonra çiftçilerimiz örnek bahçe olarak yetiştirdikleri ürünlerden kendilerine gelir kapısı olarak ürünlerini çoğaltarak gelir elde etmişlerdir. Bugün de bölgemizde bugüne kadar hiç yetiştirmemiş ve kırsal kesimlerde mutlaka iyi sonuçlar alacağımız dikensiz böğürtlen fidelerimizi tüm muhtarlarımız aldık, köylerimizde her çiftçimize denemek amaçlı vereceğiz. Emeği geçen herkese şahsım ve muhtarlarımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
İstanbul Seç Market 9 ilde mahalle iftarları düzenliyor Seç Market, Anadolu’nun 9 farklı şehrinde iftar sofraları kurarak iş ortakları ve müşterileriyle mahalle iftarlarında buluşuyor. Mardin’den Amasya’ya, Uşak’tan Erzincan’a Türkiye’nin dört bir yanında kurulan sofralarda eski mahalle iftarları geleneği yaşatılıyor ve paylaşmanın önemi vurgulanıyor. Geleneksel esnaf kültürünü modern marketçilikle bir araya getiren Seç Market; bereket ve dayanışma ayı Ramazan’da iş ortakları ve müşterileriyle Seç Market mahalle iftarlarında buluşuyor. Mardin, Erzincan, Amasya, Uşak, Samsun, Adana, Antalya, Balıkesir ve Kayseri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki 9 farklı ilde mağazalar önünde kurulan sofralarda Seç Market yöneticileri, iş ortakları ve mahalle sakinleri birlikte iftar yapıyor. Seç Marketler’de satılan öz markalı ürünler kullanılarak hazırlanan özel yemeklerin ikram edildiği iftar buluşmaları mahalleliden büyük ilgi görüyor. “Ramazan’da paylaşmayı seçiyor, eski mahalle iftarlarının sıcaklığını yaşatıyoruz” Bugün Türkiye’nin 81 ilinde 2 bin 700’ü aşan iş ortağıyla perakende sektöründe önemli bir konuma geldiklerini belirten Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen sözlerine şöyle devam etti: “Seç Market iş modelimiz sayesinde esnaf kendi işinin sahibi olmaya devam ederken Seç Market tabelası altında mağazası modern bir görünüme ve işleyişe kavuşuyor. Mahalle sakinleri de ‘mahalleden biri’ olan, tanıyıp güvendikleri esnaftan, ulusal çapta bilinen kurumsal bir marka altında, uygun fiyatlarla alışveriş yapıyor. Seç Market olarak sürekli destek olduğumuz esnaf kültürümüzün de bir parçası olan dayanışmayı bu yıl birlik, bereket ve paylaşım ayı olan Ramazan’da pekiştirmek istedik. Türkiye’nin 9 güzide şehrinde Seç Market iş ortağı olan esnafımız, aileleri ve müşterileriyle eski mahalle iftar sofralarının sıcaklığını birlikte tekrar yaşıyoruz. Seç Market olarak ‘Ramazan’da paylaşmayı seç’ diyerek güzel sohbetler eşliğinde Ramazan sofrasının bereketini iş ortaklarımız ve mahalle sakinleriyle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.”
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu. (MD-FM-