- 26 Ağustos 2017 Cumartesi 08:39

(Özel haber) Lösemi savaşçıları

A
A
A
(Özel haber) Lösemi savaşçıları

Lösemiyi yenen iki genç, tedavi süreçlerinde Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) maddi ve manevi desteklerinden yararlandı.

Lösemiyi yenen iki genç, tedavi süreçlerinde Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) maddi ve manevi desteklerinden yararlandı. Sibel Çor ve Ozan Kurban isimli gençler, artık LÖSEV İzmir’de çalışarak lösemi hastalarına destek oluyor ve onlara "Başarabiliriz" diyor.


İzmir’de yaşayan Ozan Kurban (24), henüz 5 yaşındayken lösemiye yakalandı. Yaklaşık 4 yıl süren tedavi sonrası hastalığı yenen Kurban, bu süreçte LÖSEV’den maddi ve manevi destek gördü. Dokuz Eylül Üniversitesi Mekatronik bölümünde okuyan Kurban, bir yandan da Karşıya’da bulunan LÖSEV İzmir Halklar İlişkiler Ofisi Halklar İlişkiler Biriminde çalışıyor.


Sibel Çor (23) ise 17 yaşında lösemiye yakalandı. Kemoterapinin ardından abisinden ilik nakli yapıldı ve 1,5 yıllık tedavi sürecinin ardından yaşama tutundu. Tedavisi nedeniyle liseyi dışarıdan bitirmeye çalışan Çor, hastalığından kalan yüzde 84 engeliyle iş bulamayınca, hastalığında yanında olan LÖSEV yeniden ona kapılarını açtı. Sibel Çor da LÖSEV İzmir Halklar İlişkiler Ofisi Ön Büro ve Sosyal Hizmetler Destek Biriminde çalışıyor. Lösemili çocukların aileleriyle birebir iletişim kurarak onları motive eden iki genç, “Sabır, zaman ve mutluluk, başarabiliriz” diyor.



“Beni görünce motive oluyorlar”


Tedavi süreci ve LÖSEV’de çalışmaya başlama hikayesini anlatan Sibel Çor, “2011 senesinde lösemi ile tanıştım. Kemoterapi ve ilik naklinin ardından uzun süren bir tedavi sürecim oldu ve sağlığıma kavuştuktan sonra kendimi LÖSEV’de çalışırken buldum. Ben de lösemiyi yenmiş biri olarak LÖSEV’in yardımlarından yararlanmıştım. Bu hastalıkta maddi desteğin yanında manevi desteğin de önemi çok büyük. Hastane sürecinde içinize kapanıyorsunuz ve sonrasında çevreye alışmak kolay olmuyor. Bu konuda LÖSEV’in desteğini çok gördüm. Hastalığımı yendikten sonra bir süre iş bulamadım. Yüzde 84 engelliyim. Hastalığımdan kalan engellerim var. Bu sebeple bana iş vermediler. ‘Sen bizim işimize yaramazsın’ diyen bile oldu. LÖSEV, iş teklifi ederek kapılarını bana açtı. Şuanda ön büro ve sosyal hizmetler destek birimindeyim. Ailelerle, gönüllü arkadaşlarla, bağışçılarımızla ilgileniyorum. Ailelere ‘ben de iyileşmiş bir gencim’ diyorum, beni görünce motive oluyorlar. Onlara umut oluyorum” dedi.



“Ümitlerini yitirmesinler”


Lösemi hastalarına da seslenen Çor, “Hiçbir zaman ümitlerini yitirmesinler. Tedavi süreci uzun ama yanlarında destek verenleri var. LÖSEV’e kayıt olmayan hastalar çağrımı duysunlar ve başvurularını yapsınlar. Ayrıca Kurban Bayramı geliyor. Her kurban lösemili çocuklara can oluyor. Bağışlarınızı bekliyoruz” diye konuştu.



“Eski fotoğraflarımı gösterince inanmıyorlar”


Dokuz Eylül Üniversitesi Mekatronik bölümünde okuyan Ozan Kurban da şunları söyledi: “Ben lösemiyi yenmiş bir gencim. 98 yılında lösemiye yakalandım, tedavi sürecim 4 yıl sürdü. LÖSEV, hem tedavi sürecinde hem de sonrasında maddi manevi her zaman yanımda oldu. Şuanda burada halkla ilişkiler biriminde çalışıyorum. Okullarda seminer verdiğimiz zaman çocuklara lösemiyi yendiğimi söylüyorum, eski fotoğraflarımı gösteriyorum. İnanamıyorlar, ‘montaj mı?’ diye soruyorlar. İnsanlar beni görünce motive oluyor.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler" Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümü anma törenleri kapsamında binlerce izci, 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler." dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne katılanlar, ilk olarak Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurdu. Yürüyüş öncesinde katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tümü şehit düşen 57’nci Alay askerlerinin son yemeği, kırık buğday çorbası dağıtıldı. Sabah namazı kılındı Ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazı kılındı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda rütbeli askerin de yer aldığı katılımcılar, saat 06.00’yı gösterdiğinde harekete geçti. Atalarına yürüdüler Yarbay Mustafa Kemal’in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca, savaşların kahraman birliği 57’nci Alayı Conkbayırı’na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, bir kez daha hayat buldu. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Yürüyüşe binlerce izci katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Amacımız bu ülke gençlerine Çanakkale destanını, Malazgirt zaferini, Dumlupınar, 30 Ağustos’taki, Sakarya’daki, 15 Temmuz’daki destanları unutturmamak, hatırlatmak. Bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu, bu vatan için binlerce şehidin verildiğini anlatmak ve bunları yaşamalarını sağlamak. Gençlerimiz o atmosferi görüyor, o zamanki o mücadelenin zorluklarını yaşananları hissediyor. Amaç bu toprakların gücünü, nasıl bir mücadele verildiğini anlatmak. Bakanlık olarak bunu sürekli gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ülkenin dört bir yanından gençlerimizi Çanakkale gezileriyle buraya taşıyoruz. Geziyorlar, programlar yapıyoruz. Rehberler, tarihçiler buradaki destansı mücadeleyi anlatıyorlar. Bu topraklar kanla yoğrulmuş, destansı mücadele var, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları o zaman mücadelede yer aldılar. Tüm dünya ve batı medeniyetine, emperyalizme karşı büyük mücadele ortaya konduğu, dünyanın en güçlü donanmaları, ordularını burada yendiler. Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler. Geçmişimizle tarihimizle gurur duyuyoruz" dedi.
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.