SAĞLIK - 23 Eylül 2017 Cumartesi 11:52

Plasmage ile neştersiz göz estetiği yapılıyor

A
A
A
Plasmage ile neştersiz göz estetiği yapılıyor

Üst ve alt göz kapaklarındaki sarkmalar, cerrahi operasyona gerek kalmadan son teknoloji plasmage cihazıyla düzeltiliyor.

Üst ve alt göz kapaklarındaki sarkmalar, cerrahi operasyona gerek kalmadan son teknoloji plasmage cihazıyla düzeltiliyor.


Her geçen gün daha çok insan göz kapağı estetiği için göz doktorlarının kapısını çalıyor. Özellikle üst ve alt göz kapaklarındaki sarkmaları düzelttirmek amacıyla başvuruda bulunanların birçoğu ise cerrahi operasyondan çekiniyor.


Özel Gözde İzmir Hastanesi, bünyesine kattığı son teknoloji plasmage cihazıyla cerrahi operasyona gerek kalmadan göz kapaklarındaki sarkmaları düzeltiyor. Plasmage ve uygulaması hakkında bilgi veren Dr. Tolga Yüksel, plasmage cihazının uygulandığı bölgede, ortamda gaz halinde bulunan azot ve su buharını yüksek enerjiyle plazma haline dönüştürerek etki ettiğini söyledi. Etkileşim sonucu plasmage uygulamasının oluşturduğu iyon bulutunun, cilt yüzeyini etkileyerek çok hızlı yenilenme sağladığını dile getiren Yüksel, plazma enerjisiyle cilt temizleme - yenileme veya ameliyatsız üst göz kapağı estetiği uygulaması yaptıklarını kaydetti.



"Ameliyattan korkanlar için ideal"


Plasmage uygulamasının sıkılaştırma, cilt gençleştirme, yüz gençleştirme ve yeniden biçimleme amacıyla kullanıldığını açıklayan Dr. Tolga Yüksel, “Plasmage’in uygulama alanları arasında ameliyatsız göz kapağı estetiği olan blefaroplastiyle göz altı ve göz çevresi sıkılaştırma da bulunuyor. Bu da bize cerrahi bir operasyona gerek kalmadan göz estetiği yapma şansı tanıyor. Özellikle cerrahi operasyondan korkan hastalarımız için ideal bir tedavi yöntemi’’ ifadesini kullandı.


Uygulama öncesi bölgenin temizlenmesinin ardından lokal anestezik krem uygulandığını ve yaklaşık 20 - 30 dakika beklendikten sonra işlemin gerçekleştiğini aktaran Yüksel, ’’Tedavinin uygulanacağı bölgenin boyutuna göre lokal anestezi sonrası 5 ile 20 dakika arasında bir zaman alıyor. Uygulama sırasında ağrı ya da acı fazla hissedilmez; ancak işlem sonrası hafif bir sızı hissi olabilir. Geçici bir süre hissedilen ağrı kısa sürede geçer ve günlük hayatı etkileyecek şekilde değildir’’ diye konuştu.



Günlük yaşantıya engel olmayan müdahale


Plasmage uygulamasının en önemli avantajlarının günlük yaşantıya engel olmaması, kolay ve kısa sürmesi ve pansuman gerektirmemesi olduğunu gösteren Dr. Tolga Yüksel uygulama sonrasına ilişkin şunları söyledi: “Uygulama yapılan bölgede küçük kabuklu bir görüntü meydana gelir. Sıvı fondoten ile kolayca kapatılabilir. Kabuklanma yaklaşık 4 - 10 gün süre içinde geçer. Bölgenin güneş ışınlarından iyi bir şekilde korunması gerekir. Dikkatli bir şekilde korunma sağlanmazsa leke oluşumu söz konusudur.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır koltuğunu 4. sınıf öğrencisine devretti Bahçelievler’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Belediye Başkanlığına gelen Siyavuşpaşa İlkokulu öğrencisi Masal Yılmaz, Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’dan görevi devraldı. Bahçelievler’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu çerçevede, Siyavuşpaşa İlkokulu öğrencisi Masal Yılmaz okul müdürü Erdoğan Karahan ve öğretmeni Özlem Gökhan ile birlikte Belediye Başkanlığına gelerek Başkan Dr. Hakan Bahadır’ı ziyaret etti. Belediye Başkanlığı görevini Dr. Hakan Bahadır’dan devralan 4. sınıf öğrencisi Masal Yılmaz, belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. "Bana çok iş bırakmadınız" 23 Nisan nedeniyle Belediye Başkanlığı görevini devralan Masal Yılmaz, “Daha yeşil bir Bahçelievler için çalışacağım. Biz çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızı doğa, çevre ve sıfır atık konusunda daha fazla bilinçlendirmeliyiz. Ayrıca belediyemizin sürdürdüğü sıfır atık projesini okullarımızda ve evlerimizde daha fazla yaygınlaştırmalıyız. Bu proje ile ilgili halkımıza bilinçlendirme eğitimleri vermeliyiz. Gerçi siz bana çok iş bırakmadınız ama çocuk parklarının sayısını arttırmayı ve daha güvenli hale getirmeyi planlıyorum, ayrıca daha fazla çocuk kreşi yapmak istiyorum” dedi. Belediye Başkanlığı makamını, Masal Yılmaz’a devreden Dr. Hakan Bahadır da, "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemiz ve dünya çocuklarına armağanı, yani sizlerin bayramı. Bugün sembolik olarak oturduğunuz bu koltuklarda, yarın ülkemize hizmet etmek için oturacaksınız. Sizlerin şahsında, ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum” ifadelerini kullandı.