GENEL - 07 Şubat 2016 Pazar 15:14

Psakd Genel Başkanı Gani Kaplan:

A
A
A
Psakd Genel Başkanı Gani Kaplan:

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, "Barışın sağlanma noktasında Ege’nin mutlaka ses çıkarması gerekiyor" dedi.
PSAKD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Buca Şube Başkanı Hasan Var, PSAKD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Bornova İlçe Başkanı Kamil Yücel, PSAKD Karabağlar Şube Başkanı Elif Bakırlı ile birlikte Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi’nin geleneksel kahvaltısına katılan PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, ülkede akan kanın durdurulması için en büyük görevin, batıya düştüğünü belirterek, "Çeşme’deyiz. Burası turizm beldesi. Ben de Marmaris’te yaşıyorum. Ege’den, turizmcilerin baş kaldırması gerekiyor. Belki bu sezonu iyi kötü atlatabilirler ama sonraki sezonu hiçbir otelci atlatamaz. Bu mümkün değil. Hiçbir küçük esnaf atlatamaz, mümkün değil. Ayakta kalacak olan sadece kartel marketlerdir. Yiyecek içecek zincirleridir. Bu nedenle barışın sağlanma noktasında Ege’nin mutlaka ses çıkarması gerekiyor" açıklamasını yaptı.
"FERYATLAR AYNI"
Türkiye’de akan kanın ortak olduğunu ifade eden Kaplan, şöyle devam etti:
"Nereye giderseniz gidin akan kan kırmızıdır. Tüm anaların ağıtı aynıdır. Biz şehit ailelerinin evlerine, taziye ziyaretine de gidiyoruz. Annelerin feryadı aynı. Yine, öbür tarafta cenazelerin olduğu evlere gidiyorsun, feryat aynı. Alevilikte, ’insan öldükten sonra onun kimliğine, kişiliğine bakılmaz’ diye bir inanç vardır. O cenaze artık kutsaldır. Cenaze için gereken her türlü hizmet yapılır. Hangi eve gidersek feryat aynı. Bu nedenle, ülkemizde feryatları durdurmak gerekir. Bu akan kanı durdurmak gerekir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir