EĞİTİM - 08 Kasım 2018 Perşembe 11:34

Rektör Budak’tan 7/24 randevu alınabilecek

A
A
A
Rektör Budak’tan 7/24 randevu alınabilecek

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü; tüm akademik, idari çalışan ve öğrenciler ile Ege Üniversitesi Rektörüne ulaşmak isteyen vatandaşlara yönelik yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü; tüm akademik, idari çalışan ve öğrenciler ile Ege Üniversitesi Rektörüne ulaşmak isteyen vatandaşlara yönelik yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi. Ege Üniversitesinde iletişime açık bir kültür oluşturma hedefi çerçevesinde, şeffaf ve ulaşılabilir yöneticilik anlayışı ile “Rektör Randevu Talep Sistemi” hizmete sunuldu. Sistem ile çalışanından öğrencisine herkes, telefon yerine internet üzerinden hızlı ve güvenli bir biçimde, 7/24 rektörden, doğrudan randevu talep edebilecek.



Ege Üniversitesinde hayata geçirilen “Rektör Randevu Talep Sistemi” ile çalışan ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da randevu alabiliyor. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’tan EÜ öğrencileri ve çalışanları ile kurum dışından randevu almak isteyenler, EÜ ana sayfasında oluşturulan link aracılığıyla 7/24 randevu talebinde bulunabilecek. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, daha ulaşılabilir olmak adına yeni bir sistemin kullanıma geçmesini sağladı. Aktif bir sosyal medya kullanıcı olan Rektör Budak’a, sosyal medya ya da cep telefonunun dışında, “Rektör Randevu Sistemi” ile de ulaşılabilecek. EÜ öğrenci ve çalışanlarıyla kurum dışından randevu almak isteyenler, EÜ ana sayfasında oluşturulan link aracılığıyla 7/24 randevu talebinde bulunabilecek. EÜ mensubu personel ve öğrenciler, randevu taleplerini kimlik.ege.edu.tr adresine giriş yaparak sağlayacak. Kurum dışından randevu talep etmek isteyenlerin ise Ege Üniversitesi web sayfasında “Rektör Randevu Talep Sistemi” metnine tıklamaları yeterli olacak.



“Herkese kapımız açık”


Ulaşılabilir olmanın önemine vurgu yapan Rektör Budak, “Akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve hatta kurum dışından benimle görüşmek isteyenler mutlaka irtibat kurabiliyor. Buna rağmen ulaşım güçlüğü çekenlere yönelik de yeni bir sistemi kullanıma aldık. Herkese kapımız açık. Sorunların hızlı çözüme kavuşması adına ulaşılabilir olmak çok önemli” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel “Dede Helvası” buluşması yoğun katılımla gerçekleşti . Birlik ve beraberliğin yaşandığı etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı. Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde yaşayanların geleneksel olarak sürdürdükleri “Dede Helvası” etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Selanik Krifçe Köyü’nden 1924 yılında mübadele nedeniyle göç edenlerin; yayılan hastalıklara karşı şifa amacıyla helva dağıtması bir geleneğe dönüştü ve 98 yıldır sürdürülüyor. Başköylüler’in bu yıl da aksatmadan sürdürdüğü Dede Helvası’na, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aydın, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdal Akbaş, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Başköy Muhtarı Recep Uslu ile çevredeki mahallelerin muhtarları, gaziler ve mahalle halkı katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 98 yıllık geleneğin yaşatılmasının çok değerli olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği de güçlendirdiğini ifade etti. Buluşmada, mevlidin okunması ve duaların edilmesinin ardından konuklara pilav ve helva ikramı yapıldı. Çok sayıda kişi pilav ve helvayı afiyetle yerken, sağlık, bolluk ve bereket için de dua etti.