ASAYİŞ - 14 Mart 2018 Çarşamba 17:42

Rüşvet aldığı iddia edilen savcıya hapis cezası

A
A
A
Rüşvet aldığı iddia edilen savcıya hapis cezası

Yakalama kararı bulunan kişiden rüşvet alıp kararı kaldırmak iddiasıyla yargılanan Torbalı Cumhuriyet Savcısı Z.

Yakalama kararı bulunan kişiden rüşvet alıp kararı kaldırmak iddiasıyla yargılanan Torbalı Cumhuriyet Savcısı Z.K., 4 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Savcı Z.K.’nin cezanın kesinleşmesine kadar tahliye edilmesine karar verildi.


İzmir’de hakkında 3 ayrı suçtan yakalama kararı bulunan kişiden, kararı kaldırmak için rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı Z.K., 4 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.


Hakkında 3 farklı suçtan yakalama kararı bulunan Y.Y.’nin, aracı A.A. vasıtasıyla savcı Z.K. ile iletişime geçtiği ve yakalama kararının kaldırılmasını istediği belirlenirken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine harekete geçen Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. Y.Y. ile aracı A.A.’nın Gaziemir-Balçova çevre yolunda savcı Z.K. ile buluştuğunu belirleyen ekipler, 3 şüpheliyi de gözaltına aldı. Ayrıca savcı Z.K.’nin aracında rüşvet olduğu iddia edilen 10 bin lira da bulundu. Y.Y. ile savcı Z.K.’nin yakalama kararını kaldırmak için 25 bin TL karşılığında anlaştığı ve araçta bulunan 10 bin liranın da rüşvetin ilk taksiti olduğu iddia edildi.


Emniyetteki sorguların ardından adliyeye sevk edilen savcı Z.K. tutuklanırken, savcı hakkında, “rüşvet almak” suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın bugün yapılan duruşmasına avukatıyla birlikte katılan tutuklu savcı, savunmasında paraları görmediğini söyledi. İbrahim B.’nin kendisine peçeteye sarılı bir şey verdiğini söyleyen Z.K., bunu da daha önce görev yaptığı Mardin’e özgü pestil sandığını belirtti. Tutuklu savcı, “Peçetenin içinde pestil olduğunu düşündüm ve içine bakmadan arabaya bıraktım. Daha sonra yanıma gelen iki sivil polis memuru araçtan dışarı çıkmam gerektiğini söylediler. Savcı olduğumu söyledikten sonra amirlerine haber verdiler ve saat 20.30’da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından bir Cumhuriyet Savcısı geldi. Savcının gelişine kadar peçetede ne olduğuna bakmadım. Para olduğunu bilseydim, savcı gelene kadar onu yok ederdim” dedi.



Suçlamaları kabul etmedi


Savcıya peçeteye sarılı bir şey verdiği iddiasıyla tanık olarak dinlenen İbrahim B. ise savcıya para verdiğini ancak olayın iddia edildiği gibi olmadığını söyledi. İbrahim B., “Çocuğumun uyuşturucu meselesi olduğu için savcıdan yardım isteyecektim. Yanımda iki arkadaşla alışveriş merkezine gittim. Asıl amacım parayı savcıya verdiğimi onlara göstermekti. Sonra o parayı savcıdan alacaktım. Peçeteye sarılı bir şekilde verdiğim parayı için savcıya ’bunu sonra alırım’ dedim. Sonra oradan ayrıldım. Bu dediklerim 3-4 saniyede gerçekleşti. Parayı geri almak için aradığım savcının telefonu kapalıydı. Paraya ihtiyacım olduğundan o anda böyle bir plan aklımdan geçti” diye konuştu.


Öte yandan mahkeme heyeti, savcı Z.K.’ye 4 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verirken, cezanın kesinleşmesine kadar tahliye edilmesine karar verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi