ASAYİŞ - 16 Aralık 2017 Cumartesi 15:19

Selçuk’ta öğrenciler gıdadan zehirlendi iddiası

A
A
A
Selçuk’ta öğrenciler gıdadan zehirlendi iddiası

İzmir’de Yerli Malı Haftası kutlamaları kapsamında okulda düzenlenen kermesten aldıkları gıdaları yiyen çok sayıda öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

İzmir’de Yerli Malı Haftası kutlamaları kapsamında okulda düzenlenen kermesten aldıkları gıdaları yiyen çok sayıda öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Mide bulantısı şikayetiyle 45 öğrencinin hastaneye kaldırıldığı olay hakkında inceleme başlatıldı.


Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası kapsamında Selçuk Sekizeylül İlk ve Ortaokulunda öğrenci velilerinin hazırladıkları kermes düzenlendi. İddiaya göre kermesten istedikleri gıdayı alan bazı öğrencilerde, bir süre sonra mide bulantısı şikayeti başladı. Selçuk Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 45 öğrencinin sağlık durumlarının iyi olduğu, kontrolleri tamamlanan öğrencilerin taburcu edildikleri öğrenildi.


Öte yandan öğrencilerin, bir velinin yapmış olduğu çiğ köfteden zehirlenmiş olabilecekleri tahmin edilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Okullarda kermes düzenlenmesine tepki gösteren çok sayıda öğrenci velisi, dışarıda satılan ürünlerden almamaları yönünde sürekli çocuklarına uyarılarda bulunduklarını belirtti. Veliler, Okul Aile Birliği tarafından okul yararına düzenlenen kermeslerde de sağlıksız gıdaların bulunabileceğini bu yüzden yetkililerin kermeslere izin vermemelerini istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.