GENEL - 14 Ağustos 2018 Salı 14:00

Suriyeli esnaftan döviz bozdurma kampanyası

A
A
A
Suriyeli esnaftan döviz bozdurma kampanyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz bozdurma çağrısına kayıtsız kalmayan İzmir’deki Suriyeli esnaf, dükkanlarında döviz bozdurmaya yönelik kampanyalar başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz bozdurma çağrısına kayıtsız kalmayan İzmir’deki Suriyeli esnaf, dükkanlarında döviz bozdurmaya yönelik kampanyalar başlattı.


Döviz kurlarında aşırı hareketlenme sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ‘Dövizlerinizi bozdurun’ çağrısı ülke genelinde ses getirmeye devam ediyor. Türkiye’nin kucak açtığı Suriyeli esnaftan da Erdoğan’ın çağrısına destek geldi. Dükkanlarına gelip, dolar bozdurduğuna dair makbuz getiren müşterilerine kampanyalar başlatan Suriyeli esnaflar, 100 dolar bozdurduğuna dair makbuzla gelen müşterilerine kahve ve sandviç ikam ediyor.


İzmir’de kahve dükkanı sahibi olan Suriyeli Ebu Abdo Halebi, “Türkiye bizi barındırdı, çocuklarımızı okula gönderdi ve ben de bir Müslüman olarak böyle bir uygulama başlattım. Türk halkı bize çok iyi davrandı buna bir karşılık olarak böyle bir şey yaptık. Olumlu tepkiler var, makbuzunu getirip kahvesini içen birçok insan oldu” diye konuştu.



“Bu ülkenin insanlarına minnettarız”


Döviz bozdurma kampanyasına kayıtsız kalmayan Suriyeli lokanta işletmecisi Mustafa Alhamvi ise ellerinden geldiğince bu kampanyaya destek olmak istediklerini belirtti. Alhamvi, “Türkiye’nin bize yaptığı iyilikleri Arap ülkeleri yapmadı, bize savaş döneminde kucak açıp ailemizi barındırdı. Bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına minnettarız. Burada Türkiye sayesinde yeni bir hayata başladık. Biz de bu yapılan yardımlara minnettarız, elimizden geldiğince bir yardımımız olsun istedik ve bu kampanayı başlattık. Türk halkı, komşularımız bu yaptığımız kampanyayı onaylıyor ve bize destek veriyor. Kampanyaya katılım yoğun, daha sabah saatlerinde 2 kişi makbuzlarını göstererek burada yemeklerini yedi” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Antalya- Isparta karayolunda 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı Antalya-Isparta karayolunda iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır 7 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle yolda oluşan kilometrelerce uzunlukta araç trafiği araçların yoldan kaldırılması ile normale döndü. Kaza, saat 12.30 sıralarında Antalya- Isparta Karayolu Kargı tüneli girişi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Erdinç Ö.(41) idaresindeki 35 SE 268 plakalı Volkswagen marka otomobil Fatih Ekşi(48) idaresindeki 07 BGD 460 plakalı Fiat marka otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonrası iki araçta bulunan toplam 8 kişi yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araç içerisinde sıkışan yaralılar yapılan çalışmalar sonrasında çıkarılırken sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Fiat otomobil sürücüsü Fatih Ekşi’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Aynı araçta yolcu olarak bulunan yaralılar Belinay E.(12), Buğlem E.(10), Emine E.(44) ve diğer otomobilde bulunan yaralılar Erdinç Ö., Sevda Ö.(42 Atlas Ö. ve Ela Ç.(7) ilk müdahalelerin ardından ambulans ile çevre hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Belinay E.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken kaza nedeniyle yolda kilometrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluştu. Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısının çalışmaları sonrasında kazada hayatını kaybeden Fatih Ekşi’nin cenazesi otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Kazaya karışan otomobillerin çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale döndü. Öte yandan, Fatih Ekşi’nin Antalya’da Noter Katibi olarak çalıştığı öğrenildi.
Bursa Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Genel Merkezi’nin yerel seçimlerin ardından düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı. 2 gün sürecek çalıştayda, seçim sürecindeki başarılı deneyimler ve CHP’li belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin düzenlediği CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı Ankara’da yapılıyor. CHP’li belediye başkanları, il ve parti yöneticilerinin yer aldığı çalıştaya Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katılıyor. Çalıştay öncesi, belediye başkanları ve parti yönetimi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığındaAnıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve saygılarını ifade ettiler. CHP Genel Merkezi’nde yapılan ve 2 gün sürecek olan çalıştayın açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel muhafazakar ve milliyetçi demokratlardan oy alarak yerel seçimlerden birinci parti olarak çıktıklarını ifade etti. Özel, şöyle konuştu:"En zor zamanlarda görevlerini layıkıyla yapıp, en iyi kamu görevlerini liyakatle, şeffaf, açık bir şekilde yapan ve geçmişte yerel yönetimlerde görev alıp bugün bu salonu hınca hınç dolduracak kadar çok mazbatayı almamızı sağlayan tüm belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.Yerel seçimlerin sonunda 14 tane büyükşehiri, 21 il merkezini kazanarak toplam 35 ilde belediyeleri kazandık ve en yakın partiden 11 fazla il belediyemiz var. 314 ilçede, 60 beldede, 409 belediyeyi hep birlikte kazandık. Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık. Partimiz artık toplumun her kesiminden oy alabilen bir siyasi partidir. Büyük bir başarı elde ettik.Böyle bir günde 650 kişilik salonda, seçilmiş belediye başkanları ve il başkanlarıyla birlikte bu salonu hınca hınç doldurabilmenin, koltuklarında oturan her bir kişinin ilçe seçim kurullarından il seçim kurullarından aldıkları mazbatalarıyla seçilmiş CHP’li olmasının gururunu yaşıyorum.” Seçimleri “Türkiye İttifakı”nın kazandığını söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye İttifakı’nın belediye başkanlarına selam olsun” dedi. Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıldığını vurgulayan Özel, “ 4 yıl bakacağım nasıl yönetilir diye. Kötü yönetirsen geri çekerler. Her geçen gün iktidara yürüdüğümüzün bilinciyle, ciddiyetiyle ve sorumluluğuyla davranmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Özgür Özel’in konuşmasının ardından devam eden çalıştayda 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra Türkiye’de CHP’yi birinci parti yapan Türk halkı için yapılacak çalışmalar ele alınıyor. Geçmişte belediyecilik hizmetleri ile ilgili deneyimlerin de paylaşılacağı çalıştayda, gerçekleştirilecek alan çalışmalarında iseyol haritaları konuşulacak.
Ankara ASKİ Ankara Çayı’nı temizliyor ASKİ Genel Müdürlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi ve düzenli akışın sağlanması amacıyla Ankara Çayı’nda temizlik çalışması yürütüyor. ASKİ ekipleri, 3 aydır sürdürülen çalışmalar kapsamında şu ana kadar 170 bin ton malzeme temizledi. ASKİ Genel Müdürlüğü, Yenimahalle ilçesi Akköprü mevkiinden başlayarak Etimesgut’un Yeşilova Mahallesi sınırına kadar uzanan 20 kilometrelik hat boyunca Ankara Çayı’nda temizlik çalışması gerçekleştiriyor. 3 aydır yürütülen çalışmalarda kamyonlarla 7 bin 500 sefer yapılarak tabanda biriken 170 bin ton malzeme çaydan uzaklaştırıldı. ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, insan ve çevre sağlığını tehdit etmemesi, ayrıca kötü kokunun giderilmesi için Ankara Çayı’nın düzenli şekilde temizlenmesi amacıyla program yapıldığını belirtti. Akçay, Yenimahalle Akköprü ve Etimesgut Yeşilova arasındaki 20 kilometrelik hattın tamamlanmasının ardından, Ankara Çayı ıslahı boyunca 6 kilometre daha Sincan 1. OSB’ye kadar temizlik yapılacağını, ardından da 10 kilometre dere yatağı genişletme ve düzenleme çalışmasının başlatılacağını bildirdi. Kötü koku da önlenecek ASKİ olarak toplum sağlığının korunması için Ankara Çayı’ndaki temizlik çalışmasını çok önemsediklerini ifade eden Akçay, şunları kaydetti: “Ankara Çayı, Sakarya Nehri’nin 2. büyük kolu ve Başkentin doğusundan başlayıp, Sincan’da Çubuk Çayı ile birleşiyor, Ayaş, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinden geçerek Ankara’yı 2’ye bölüyor. 2013 yılında ıslahı tamamlanan çay, Ankara’nın yağmur suyu yükünü de taşıyor. İklim krizi ve küresel ısınma nedeniyle geçmişte karşılaştığımız ani sel ve su baskınlarında, Ankara Çayı’nın tam kapasiteye ulaştığı, zaman zaman ise kapasitesinin üzerine çıktığı durumları yaşadık. Bu tarz sorunların çözümü için kollarını sıvayan ekiplerimiz, 7 gün 24 saat kesintisiz çalışıyor. Sel manzaralarının oluşmaması için Ankara Çayı’nda düzenli akışın sağlanması çok önemli. 3 aylık çalışma sonucunda tabanda biriken 170 bin ton malzemeyi çaydan uzaklaştırdık. Kamyonlarla toplam 7 bin 500 sefer yapılarak sağlanan temizlik, Ankara Çayı’nda kökü koku oluşmasını da önleyecek. Ayrıca yapılan temizlik çalışmasında; 2013 yılında gerçekleştirilen ıslah çalışması sırasında yenisi planlanmasına karşın eski köprünün yıkılmadığını fark ettik. Ekiplerimiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ile iletişime geçerek artık atıl durumdaki köprünün yıkımını da sağladı. Eski köprü, dere yatağı kesitini büyük oranda azaltarak risk oluşturuyordu”