GENEL - 10 Temmuz 2018 Salı 10:21

Tarihi köşk gençlik merkezi oluyor

A
A
A
Tarihi köşk gençlik merkezi oluyor

İzmir’de Konak Belediyesi’nin, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı Halil Rıfat Paşa Köşkü’nün onarım ve yeniden düzenleme çalışmaları tamamlandı.

İzmir’de Konak Belediyesi’nin, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı Halil Rıfat Paşa Köşkü’nün onarım ve yeniden düzenleme çalışmaları tamamlandı. Kısa adı TÜLOV olan Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı tarafından 2000’li yılların başında restore edilerek, bir dönem Halil Rıfat Paşa Kültür ve Sanat Merkezi olarak da kullanılan tarihi yapının kısa süre sonra Konak Belediyesi tarafından Karantina Gençlik Merkezi olarak hizmete açılacağı kaydedildi.


Yaklaşık 3 bin tescilli yapının bulunduğu Konak’ta, belediye eliyle başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında son olarak Halil Rıfat Paşa Köşkü onarımdan geçti. Konak Belediye Başkanı tarafından Karantina Gençlik Merkezi adıyla gençlerin hizmetine sunulacak olan tarihi yapının mevruşat ihtiyaçları da hızla tamamlanıyor. Eylül-ekim ayları gibi hizmete girmesi öngörülen merkezinin, bahçe peyzaj çalışmalarının da kısa süre sonra bitirileceği kaydedilirken, Konak Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek merkezde gençlere yönelik birçok alanda kültür sanat kursları düzenlenecek. Öte yandan merkezde bilim, kurgu ve tiyatro alanında iki nitelikli kitaplık da yer alacak. Geniş kapsamlı kitaplık sayesinde gençler ilgilerine yönelik pek çok kitaba ve bilgiye kolaylıkla erişebilme imkanı bulacak. Onarım çalışmaları hızla tamamlanan merkez yaz tatili sonrasında yeni eğitim-öğretim döneminde kapılarını gençlere açacak. Karantina Gençlik Merkezi sadece Konaklı gençlerin değil, tüm İzmirli gençlerin hizmetinde olacak.


Şehit Nihat Bey Caddesi’nin üzerinde yer alan ve İzmir’in önemli tarihi yapılarından biri olarak gösterilen tarihi köşk, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralandı. Osmanlı döneminin mimarisiyle inşa edilmiş olan köşk, üç kattan oluşuyor. Tescilli ana yapının yanı sıra bir de müştemilat bulunuyor. Ana yapıda bodrum ve çatı katı da yer alıyor. Köşkün, bundan sonra gençlerin kültür ve sanat alanında çalışmalar yapabileceği merkez olarak hizmet vereceği belirtildi.


Öte yandan İzmir’in kalbi konumundaki ilçede kent tarihine ışık tutan tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik çalışmalar da bir taraftan sürüyor. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın göreve gelmesiyle birlikte tarihi yapıların kurtarılmasına dönük çalışmalar sonucunda bugüne kadar pek çok tarihi bina restore edilip, kent yaşamına kazandırıldı. Tarihi yapılara sahip çıkan Pekdaş’ın çabaları sonucu bir çok yapı kent kültürüne katkı koyacak merkezler haline dönüştürüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.