ASAYİŞ - 08 Aralık 2016 Perşembe 13:52

Türk Sağlık Sen’den bıçaklı saldırıya tepki

A
A
A
Türk Sağlık Sen’den bıçaklı saldırıya tepki

Türk Sağlık Sen İzmir 1 nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Aliağa Devlet Hastanesinde görev yapan Beyin Cerrahı Uzmanı Dr. Osman Saffet Doğanay’ın, cerrahi müdahalede bulunduğu hastası tarafından hastane bahçesinde 4 ayrı yerinden bıçaklanmasına tepki gösterdi.
Türk Sağlık Sen İzmir 1 nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol’un yaptığı açıklamaya göre, 7 Aralık günü saat 14.00 sularında Aliağa Devlet Hastanesinde görev yapan Osman Saffet Doğanay, cerrahi müdahalede bulunduğu hastası tarafından hastane bahçesinde 4 ayrı yerinden bıçaklandı. Olayı gündeme taşıyan Sendika Başkanı Doğruyol, yaralı cerraha hekim arkadaşları tarafından müdahalede bulunulduğunu söyledi. Dr. Saffet Doğanay’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisini veren Doğruyol, "Son yıllarda uygulanan vatandaş memnuniyeti odaklı sağlık politikalarının sonucunda sağlıkta şiddet vakaları kat be kat artmış, her gün onlarca hakaret, küfür ve şiddete sağlık çalışanları maruz kalır hale gelmiştir. Oysaki sağlık hizmeti vatandaş memnuniyetinden ziyade vatandaşa doğru teşhis ve tedavinin yapılmasına odaklanmalıdır. Sağlık çalışanlarına karşı yapılan her türlü olumsuz davranışta sağlık çalışanlarının sahipsiz kaldığı da bir gerçektir. Kurum avukatları yaşanan mağduriyetlere anında müdahale etmelidir. Özellikle 663 Sayılı KHK ile sağlık hizmetleri ticaret mantığıyla yürütülmeye başlanmış, sağlık çalışanları sağlık hizmeti sunan meslek gurubundan ziyade, vasıfsız işçi gibi görülür olunmuştur. Sağlık çalışanının verdiği hizmetin kalitesi ön plana çıkması gerekirken, verdiği hizmetin çokluğu, kuruma kazandırdığı para ön plana çıkmıştır. Cerrah arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.