EKONOMİ - 30 Mart 2017 Perşembe 15:30

Yapılan yeni yatırımla Ege’nin en büyüğü oldu

A
A
A
Yapılan yeni yatırımla Ege’nin en büyüğü oldu

İzmir’in Gaziemir ilçesinde 2012 yılında açılan İzmir Optimum, ‘Büyüme ve Dönüşüm’ projesi kapsamında 105 milyon Euro’luk yatırımla Ege Bölgesinin en büyük alış veriş merkezi oldu.

İzmir’in Gaziemir ilçesinde 2012 yılında açılan İzmir Optimum, ‘Büyüme ve Dönüşüm’ projesi kapsamında 105 milyon Euro’luk yatırımla Ege Bölgesinin en büyük alış veriş merkezi oldu.


Türkiye’nin 7 ilinde 8 alışveriş merkeziyle hizmet veren Rönesans Gayrimenkul, ‘Büyüme ve Dönüşüm’ projesi kapsamında 2012’de kapılarını ziyaretçilerine açan İzmir Optimum’a 105 milyon Euro’luk yatırım yaptı. Yapılan ‘Büyüme ve Dönüşüm’ projesi sonunda outlet konseptinden çıkarak regular AVM’ye dönüşen İzmir Optimum yeni konseptiyle Ege Bölgesinin en büyük Alışveriş Merkezi haline geldi. 86 bin metrekarelik kiralanabilir alana ulaşan alışveriş mağazası bünyesine 90 alışveriş mağazası daha ekleyerek toplamda 250 mağazayla hizmet verecek.


Yenilenen İzmir Optimum lansmanı, Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş ve Rönesans Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Şimşek ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Toplantıda konuşan Rönesans Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Şimşek, “30 Mart 2012 tarihinde açılan İzmir Optimum Outlet, 5 yıl sonra 31 Mart 2017 tarihinden itibaren outlet konseptinden çıkarak regular bir AVM olarak hizmet vermeye başlıyor. Yapılan her yatırımın ayrı bir öneme sahip olduğu özel zamanlardan geçiyoruz. Ülke ekonomisine ve geleceğine olan güvenimizle yeni yatırımlar planlarken, var olan yatırımlarımızı sonuçlandırmak için çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın elbette maddi bir karşılığı var. Ancak bizi en çok insan hayatına doğrudan dokunarak güzellik katan işlerin oluşturduğu değerler ve müşteri memnuniyeti tatmin ediyor. Burada birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz İzmir Optimum AVM de bu çalışmalardan bir tanesi. Bu alışveriş ve eğlence merkezinin İzmir’e ve Ege Bölgesi’ne değer katacağını umuyor, başta tüm İzmirliler olmak üzere hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Murat Özgümüş “1,7 milyar Euro’nun üzerinde yatırımımız mevcut”


Toplantıda Rönesans Gayrimenkul’ün yeni yatırımlarından bahseden Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, “Sizlere kısa ve orta vadede hayata geçireceğimiz 7 yeni projemizden biraz bahsetmek isterim. Kısa ve orta vadede hayata geçireceğimiz 7 yeni projemiz Hilltown, Piazza Maltepe, Karşıyaka, Antalya Kozzy, Bursa AVM, Konak, Turan için 1,7 milyar Euro’nun üzerinde bir yatırımımız mevcut. Üç yıl içinde İstanbul Küçükyalı ve Maltepe’de, İzmir Karşıyaka ve Bayraklı’da, Bursa Nilüfer’de alışveriş merkezi projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Küçükyalı’da gerçekleşecek Hilltown projemizin inşaat çalışmaları tüm hızla devam ediyor. İnşaatın yüzde 75’inin tamamlandığı bu proje, içinde alışveriş caddelerinin olduğu, insanların zaman geçirebileceği açık alanların bolca yer aldığı bir konseptte olacak. Toplam kiralanabilir alanı 63 bin metrekare olan Hilltown, farklı konseptiyle misafirlerine Eylül 2017’de kapılarını açacak. Piazza Maltepe’deki projemizde de aynı şekilde inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Burada da toplam kiralanabilir alan 56 bin metrekaredir. Karma kullanıma sahip projede; konut ve ofis bloğu yer alacak. Konut bloğunun %67’sinin satışı tamamlandı. Bu yıl içerisinde teslim edilmesi planlanan Maltepe projesinin orta bölümünde, insanların keyifli zaman geçirecekleri, konserlerin ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği, bir açık alan bulunuyor. Toplam kiralanabilir alanları 63 bin metrekare olan İzmir Karşıyaka ve 50 bin metrekare olan Bayraklı projelerinin konsept ve projelendirme çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir merkezli 2 ilde düzenlenen “Mahzen-31” operasyonlarında elebaşılığını İsmail Yavuz’un yaptığı organize suç örgütü çökertildi Balıkesir merkezli 2 ilde jandarma tarafından düzenlenen “Mahzen-31” operasyonlarında elebaşılığını İsmail Yavuz’un yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 8 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Balıkesir merkezli 2 ilde jandarma tarafından düzenlenen “Mahzen-31” operasyonlarında elebaşılığını İsmail Yavuz’un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini belirterek operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 8 şüphelinin yakalandığını açıkladı. "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz" diyen Bakan Yerlikaya operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: "Kepsut Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Balıkesir ve Bursa’da düzenlenen operasyonlarda ’Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Yağma ve Hırsızlık’ suçlarını örgütlü olarak işleyen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; borçlandırma yoluyla alıkoyma, silahla tehdit ve darp, gasp ve hırsızlık, yağma ve eziyet, uyuşturucu madde imalatı ve satışı yaptıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu; av tüfekleri, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, suçta kullanıldığı tespit edilen çok sayıda cep telefonuna el konuldu. Kepsut Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Nevşehir 23 Nisan kutlamaları gökyüzünde başladı Kapadokya’da sabahın erken saatlerinde havalanan sıcak hava balonları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Türk Bayrakları ile havalandı. UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’ndeki Kapadokya’da turistlerin Kapadokya’yı kuşbakışı izlemesine imkân sunan sıcak hava balonları, gün doğumundan önce tur için hazırlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için görevlilerce sepetlerine Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri asılan balonlar, güneşin yüzünü göstermesiyle peş peşe gökyüzüne havalandı. Balon pilotu İbrahim Daşdeler, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan’ı Türk Bayrakları ile gökyüzünde kutlayacağız. Umarım coşkuyla kutladığımız bu gelenek her yıl devam eder” şeklinde konuştu. Kapadokya tatili için Eskişehir’den gelen Seval Çıraklı yaptığı açıklamada, “Görsel bir şölen var. Bu nedenle çok heyecanlıyız. Bugün 23 Nisan olması da çok önemli” dedi. Kardelen Çıraklı da “Bugün 23 Nisan, Kapadokya’ya geldik ve balonları izliyoruz. Hem bizim için çok coşkulu bir gün, benim için de heyecanlı bir gün. Burası çok güzel. Gelmek isteyen varsa mutlaka öneriyorum” ifadelerini kullandı. 10 yaşındaki Mahmut Emin Özacar “Bugünü iyi ki yapmışlar. Çünkü biz eğleniyoruz. Benim en mutlu olduğum gün 23 Nisan. Atatürk’e teşekkür ederim, bugünü bize armağan ettiği için” şeklinde konuştu. Öğretmen Berivan Tilki de yaptığı açıklamada “Kapadokya’yı görmek için Adana’dan geliyorum. Ben de bir öğretmenim. Güzel nesiller yetiştirmek bizlerin görevi. Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.