GENEL - 22 Şubat 2018 Perşembe 16:14

22 özel harekatçı dualarla sınır hattına uğurlandı

A
A
A
22 özel harekatçı dualarla sınır hattına uğurlandı

Suriye’de süren ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek için Kahramanmaraş’tan 22 Özel Harekat polisi dualar eşliğinde sınır hattına uğurlandı.

Suriye’de süren ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek için Kahramanmaraş’tan 22 Özel Harekat polisi dualar eşliğinde sınır hattına uğurlandı.


Kahramanmaraş Polis Özel Harekat Müdürlüğünde düzenlenen uğurlama törenine polislerin aileleri de katıldı. Sınır hattına uğurlanan Polis Özel Harekatta (PÖH) görevli 22 polis için kurban kesilip, Kur’an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından yapılan duaya polisler hep birlikte ’amin’ dedi. Yemin eden polisler tekbirler eşliğinde uğurlandı.


Uğurlama programında konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, “Bütün milletimiz sizlere minnettardır, sizlere duacıdır” dedi. Polis Özel Harekatın çok özel bir yerinin olduğunu belirten Vali Özkan, "Türkiye’de Özel Harekat polisimizin yapmış olduğu kahramanlıklar bütün milletin gönlünde, vicdanında taht kurmuştur. Bütün milletimiz sizlere minnettardır, sizlere duacıdır. Çünkü siz milyonlarca insanın yapmak istediği, koşmak istediği bu fitneyi, fucuru ve terörü bertaraf etme, milletin, memleketin, devletin bekasını devam ettirme fonksiyonunu en önde icra ediyorsunuz. Bugün de bütün milletimizin her ferdinin olduğu gibi Türk polis teşkilatının güzide kurumu bu Özel Harekat polislerimizi sınırımıza yakın İslahiye’ye yolcu ediyoruz. Sadece bu gönderdiğimiz kardeşlerimiz değil, burada kalan arkadaşlarımız da ’bizi de gönderin’ temayülü içindeler. Allah hepinizi muhafaza ve muzaffer etsin, Cenab-ı Allah ayağınıza taş değdirmesin” dedi.


Vali Özkan, konuşmasından sonra Polis Özel Harekat polislerini tek tek ellerini sıkarak sınır hattına uğurladı. Gözyaşlarının sel olduğu uğurlama töreninde 1,5 yaşındaki Ömer Faruk Uzun, babasını polis üniforması ile uğurladı. Anne Şenay Uzun da, “Ben burada eşim için sadece dua edebilirim. Ben bir Çanakkale’ye giden, Kurtuluş Savaşı’na giden eşimi uğurlamıyorum belki ama bu da eminim o kadar değerlidir. Ben sadece dua ederek kocamı bekleyeceğim. Elimden çünkü başka bir şey gelmiyor. Ben elimi açtım, Rabbime teslimim. Ben sıhhat ile gönderiyorum kendisini, Rabbim de sıhhat ile göndersin bize inşallah” diye konuştu.


22 özel harekatçıdan biri olan Mehmet Öztürk, “Devletimiz için, milletimiz için, halkımızın güvenliği için Mehmetçiğimize desteğe gidiyoruz. Bizim için önemli olan devletimizin devamlılığı. Şehit olursak cennet bizim, kalırsak da vatan bizim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Yeşil sahalara girişi yasaklandı, vinç kiralayıp maçı izledi Aydın’da 365 gün hak mahrumiyeti cezası aldığı için stadyuma girişi yasaklanan 34 yaşındaki yönetici Osman Aklık, şampiyonluğa oynayan takımının maçını izleyebilmek için vinç kiraladı. 90 dakika boyunca stadın dışında vincin kabininde müsabakayı takip eden Aklık’ı görenler şaşkınlarını gizleyemedi. Aydın Süper Amatör Lig’de play-off grubunda şampiyonluk mücadelesi veren lider Kuyucakspor’un kulüp yöneticisi Osman Aklık, 2023 yılının ekim ayında Kurtuluşspor ile oynadıkları maçta çıkan olaylardan dolayı 365 gün hak mahrumiyet cezası almıştı. Cezadan dolayı stadyumlara girişi yasaklanan Aklık, şampiyonluğa oynayan takımının maçlarını izleyebilmek için ilginç bir yöntem geliştirdi. Takımının iç ve dış saha maçlarında yalnız bırakmayan 34 yaşındaki Aklık her maç öncesi vinç kiralayıp, stadyum dışından maçları izliyor. Takımın maçlarını kaçırmayan Kuyucakspor sevdalısı Aklık, son olarak Davutlarspor ile oynadıkları mücadeleyi vinç kabininde 90 dakika boyunca takip etti. Futbolseverler ise Aklık’ı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kuyucakspor’un 4-0 üstünlüğüyle tamamlanan maçın ardından açıklamalarda bulunan Osman Aklık, ortalama her maç için vinç kiralamanın maliyetinin 2 bin TL’yi bulduğunu söyleyerek, “Geçen yıl ekim ayında oynadığımız Kurtuluşspor maçında çıkan olaydan dolayı jandarma, taraftarımıza müdahale etti. Bununla ilgili işlem yapacağını söyleyince taraftarımız ceza almaması için sorumluluğu üstüme aldım. 6222 sayılı sporda şiddet yasasından dolayı şahsıma 365 gün hak mahrumiyet cezası verildi ve stadyumlara girişim yasaklandı. Vanspor Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Feyat Kıyak da böyle bir ceza almıştı ve vinç kiralayıp takımının maçını izlemişti. Bundan esinlenerek ben de vinç kiraladım ve takımının maçlarını stadyum dışından izliyorum. İzlemezsem içim rahat etmez. Çünkü şampiyonluğa oynuyoruz. Play-off grubunda 3’te 3 yaparak liderlik koltuğunda oturuyoruz. Sezonun sonunda Bölgesel Amatör Lig’e çıkacağımıza inanıyoruz. Maçların bitimine 3 maç kaldı. Bu maçlarda da vinç kiralayıp takımımızın maçlarını izlemeye devam edeceğim. Kuyucakspor sevgisi bizde hiçbir zaman bitmez” dedi.
Eskişehir Kardeş şehir Salfeet’ten hayırlı olsun ziyareti Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Filistin’in Salfeet Belediyesi, bir heyet ile Eskişehir’e geldi. Tepebaşı Belediyesi’nin dünyanın farklı ülkelerindeki kardeş kentleri ile temasları devam ediyor. Bu kapsamda Eylül 2018’de imzalanan protokol ile kardeşlik bağı kurulan Filistin’in Salfeet Belediyesi ile de karşılıklı ziyaretler sürüyor. Son olarak Salfeet Belediye Başkanı Abdul Karim Al-Zubaidi, Halkla İlişkiler Direktörü Ahmad William, Marayta ve Filistin El Fetih Genel Sekreteri Murat El Mühendis, Başkan Ataç’ı makamında ziyaret etti. “Tecrübeleriniz bizim için önemli” Al-Zubaidi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından yüksek teveccüh ile tekrar Başkanlığa seçilen başkan Ataç’ı tebrik ederek, “Tepebaşı Belediyesi ile aramızdaki projeleri güçlendirmek ve daha fazla iş birliği yapmak için geldik. Sizin tecrübeleriniz bizim için çok önemli. Bu iş birliğinin uzun yıllar devam etmesini temenni ediyoruz. Başkanımızı da tebrik ediyorum” dedi. “Projeler hayata geçireceğiz” Başkan Ataç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bugün çok mutuyum. Filistin’deki dostlarımızı sağ salim görmek beni mutlu etti. Bu hadiseler Filistin’deki savaş hali sakinlediği zaman Filistin’i tekrar ziyaret edeceğim. Başkanın bugün beni ziyaret etmesi çok duygulandırdı. Önümüzdeki dönemlerde daha sık birlikte olacağız ve bazı projeleri birlikte hayata geçireceğiz” diye konuştu.