YEREL HABERLER - 15 Ağustos 2017 Salı 16:26

Bülbül;“Kent merkezinde trafik değil yayalar olacak”

A
A
A
Bülbül;“Kent merkezinde trafik değil yayalar olacak”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül, yayalaştırılan Trabzon Bulvarı’nın aydınlatma konusundaki eksikliğinin de kısa sürede giderilerek gerçek bir meydan hüviyetine bürüneceğini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül, yayalaştırılan Trabzon Bulvarı’nın aydınlatma konusundaki eksikliğinin de kısa sürede giderilerek gerçek bir meydan hüviyetine bürüneceğini söyledi.


Yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere detaylı bilgilen aktaran Fatih Bülbül, “Projemizin Valilik ile Ulu Cami arasındaki etabının gerçekletirmiş bulunuyoruz. Projemiz büyük oranla gerçekleştirdi. Genel itibariyle aydınlatma konusunda küçük eksiklerimiz var hafta içerisinde onları da tamamlamayı düşünüyoruz. Gece İnşallah çok güzel bir meydan olacak. Gerçek bir meydan hürriyetine kavuşmuş olacak Kahramanmaraş’ın Kent Meydanı olarak algılanan bölgesi. Toplu taşımanın yaya odağı ile buluştuğu, kapalı çarşı ile buluştuğu, tarihi merkezdeki sirkülasyonun meydana indiği, Trabzon Caddesi ile kesiştiği Gerçek bir meydan düzenlenmesi olacak burada. Kahramanmaraş Kent Meydanı gerçek bir meydan hüviyetine kavuşmuş olacak. Buraya şatıl yerleştirilecek yakın bir zamanda. Turistler elektrikli bisikletlerle gezinti yapabilecek. Esnafımız için de nitelikli bir gelişmenin olacağı, alışveriş performansının da çok üst düzeylere çıkarılacağını düşünüyorum.


Neden Trabzon caddesine tamamen yayalaştırmadık? Çünkü Trabzon Caddesi Tamamen yayalaştırmaya uygun değil. Biz bunu makro ulaşım planı ve kent merkezi sirkülasyon planın bir parçası olarak gerçekleştiriyoruz inşallah Trabzon Caddesi’ni müftülüğe kadar tamamen yayalaştırılıp bir projeksiyonumuz var" dedi.


Kuzey ring yolu ve güney ring yolu çalışmalarının da hızla devam ettiğini kaydeden Bülbül, şöyle devam etti:


"Bu tamamen kesintisiz bir sistem, İnşallah merkezde bu Trabzon Caddesi, Azerbeycan ve Ulu Cami sistemine ihtiyaç duymadan bütün bu sirkülasyon sistemini sağlayacak bir sistem, olarak kurguladık ve bütün yatırımları büyük yatırımları buna yapıyoruz. Kent merkezinde trafiğin değil, yayaların olduğu bir düzenleme yaptık. Şu anda hızlı devam ettiriyoruz. Bütün bunları kent merkezi sirkülasyon sistemi ile düşündüğün zaman aslında proje tam anlamında amacına o zaman ulaşmış olacak. Yani ne olduğunu insanlar o zaman çok daha iyi algılayacaklar” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.