YEREL HABERLER - 31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:17

Kahramanmaraş’ta gazetecilere ödül yağdı

A
A
A
Kahramanmaraş’ta gazetecilere ödül yağdı

Seçimlerde siyasetin nabzını tutan Akdeniz Anket Araştırma Enstitüsü bu kez medya alanında Akdeniz Bölgesinin en etkili isim ve kuruluşlarını belirledi.

Seçimlerde siyasetin nabzını tutan Akdeniz Anket Araştırma Enstitüsü bu kez medya alanında Akdeniz Bölgesinin en etkili isim ve kuruluşlarını belirledi. 4 bin 127 denek üzerinde yüz yüze ve telefonla araştırma yapan AAA Akdeniz Bölgesinin en etkili ve hızlı haber ajansı İHA ve en etkili gazetecisinin Mesut Tuğrul ve en etkili TV program yapımcısının ise Serdar Erdoğanyılmaz olduğunu bildirdi.


Siyaset, ekonomi ve sosyolojik olaylar üzerine araştırma yapan Akdeniz Anket Araştırma Enstitüsü (AAA)Türkiye’de ilk defa bölgesinde faaliyet gösteren medyanın en etkili isim ve organlarını belirledi.


Özellikle referandum sürecinde yaptığı araştırmalar sonucu elde ettiği doğru tahminlerle dikkatleri üzerine çeken Akdeniz Anket Araştırma Enstitüsü Akdeniz Bölgesinin medya alanındaki en etkili isimlerini belirledi.


Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Mersin, Osmaniye, Burdur ve Isparta illerinde 4 bin 127 kişiyle yüz yüze ve telefonla medyanın en etkili isimlerini belirlemek için anket düzenleyen AAA deneklere 14 soru sordu.


Soruların ardından yapılan uzman değerlendirmesiyle araştırma enstitüsü AAA anketlerden Akdeniz Bölgesinin en etkili ve hızlı haber ajansı İHA, Akdeniz’in en etkili gazetecisi olarak Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmesini Mesut Tuğrul ve Akdeniz’in en etkili TV program yapımcısının ise Aksu TV’de artı-eksi programını yapan Araştırmacı-Gazeteci Yazar Serdar Erdoğanyılmaz’ın çıktığını belirtti.


Diğer ödüller ise şöyle sıralandı;


En iyi Televizyon Kanalı Adana TV, En iyi Gazetesi Adana Günaydın Gazetesi, en iyi Köşe yazarı Osmaniye Medya Gazetesinden Mustafa Bardak, En iyi Spor Yazarı Antalya Hürses Gazetesinden İhsan Coşkun, En iyi Foto Muhabiri Akşam Gazetesi Adana Muhabiri Soner Kaan, En İyi radyosu Antalya Art FM, En iyi Radyo sunucusu Hatay Dost FM’den Nazife Tuzluoğlu ve Akdeniz’in en iyi internet haber sitesi ise mersinhaber.com seçildi.


Araştırma ile ilgili bir açıklama yapan AAA Genel Müdürü Mehmet Turaçcı; “Referandumda yaptığımız anket çalışmalarında bölgedeki açıkladığımız oy oranlarının resmi oranlara yakın olması doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir. Şuana kadar hiçbir anket şirketi medyanın en etkili isim ve kurumlarıyla ilgili bir çalışma yapmadı. Bu çalışmayı ekibimizle oturup konuştuktan sonra yapmaya karar verdik. Akdeniz Bölgesindeki tüm illerde nüfusa oranla 4 bin 127 kişiyle hem yüz yüze hem telefonla irtibat kurarak 14 soru sorduk. Çıkan isim ve kuruluşları ise açıkladık. Bu çalışmayla şunu da gördük, Akdeniz’in bir ilindeki bir yayın kuruluşu, diğer ilinde de bilindiğine şahit olduk. Bu tür araştırma ve çalışmalarımız sürecek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir