YEREL HABERLER - 31 Mart 2017 Cuma 17:12

Karaziyaret Mikdat Bin Esved Sosyal Tesisleri açıldı

A
A
A
Karaziyaret Mikdat Bin Esved Sosyal Tesisleri açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karaziyaret Mikdat Bin Esved Sosyal Tesisleri, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katıldığı törenle açıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karaziyaret Mikdat Bin Esved Sosyal Tesisleri, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katıldığı törenle açıldı.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, törende yaptığı konuşmada, taziye evi, aile danışma merkezi ve kütüphane başta olmak üzere hizmet verecek bu sosyal tesisin bölge insanına çok önemli hizmetler sunacağını belirterek, "Bu sadece tek başına bir hizmet değil bu birçok hizmetin gelmesine de buraya sosyal anlamdaki hizmetlerin gelmesine de vesile olacak" dedi.


16 Nisan’ın çok önemli bir tarih, Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Erkoç, "O günkü tercihiniz gelecek açısından çok önemli. Güçlü Türkiye’nin inşallah o gün sonsuza kadar kıyamete kadar sonuna kadar kapılarını açacağız. Bugün çok iddialıyız belediye olarak, bunun arkasında güçlü bir hükümetin olması, güçlü bir cumhurbaşkanının olmasından kaynaklanmaktadır. Geleceğe hedefler koyuyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir olarak çok büyük bütçeler yapıyoruz. Burada arkamızda güçlü bir hükümetin olması Türkiyemizde istikrarın olması adeta finans planlamasıyla gelecekte yapılacak hizmetleri daha öne alıyoruz. Yaptığımız finans planlaması da bu istikrarın bize vermiş olduğu bir meyve. Bunun için 16 Nisan’da sürekli istikrar için istikrarın kesintiye uğramaması için yeniden o eski koalisyon dönemlerine dönülmemesi için geleceğe güçlü bir evet demek için hep beraber var mıyız? 7 Haziran’da Türkiyemiz çok önemli bir felaketten döndü. Allah korusun az daha Türkiye’yi yıkmaya çalışanlarla birileri hükümet kuracaktı. Görevi alsalardı Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş’la hükümet kuracaktı. Eğer o hükümeti kursalardı bugünkü Türkiye’de terörle mücadele olur muydu? Olmazdı. Onun için geleceğe hep beraberce güçlü bir evet demeye var mıyız?” diye konuştu.



"Hangi hizmetlerin yapıldığını görmek istemiyorlar"


Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise Kahramanmaraş’ın iki önemli bekçisi olduğunu ifade ederek, “Sırtımızı Bertiz’e yaslamışız, cephemiz Karaziyaret. Biz buraya geldiğimizde bu büyük nüfus bizden yol istiyordu, belediyelerimizden, bizlerden milletvekillerinden, valilerden okul istiyordu ve şimdi biz bütün bunları aşmışız şükürler olsun. Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu önemli bir sosyal tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bunlar bir hayal gibi. 3 yıl önceyle kıyaslandığında hakikatten bunlar hayal gibi ama Allah’a şükürler olsun Büyükşehir Yasasını liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gündeme getirdiğinde, bu bir bütün şehir yasasıdır asla yürümez Türkiye’yi eyaletlere bölmek istiyorlar diye itiraz edenler şimdi Büyükşehir’in verdiği imkanla hangi hizmetlerin yapıldığını görmek istemiyorlar. Fakat o hizmetleri kullanıyorlar. Kullansınlar biz kullanmalarından memnun oluruz sadece memnun oluruz ama bizim Türkiye için hayallerimizi projelerimizin öngörülerimizin ne kadar doğru olduğunu bugün bir kez daha Karaziyaret’te görüyoruz. Bir yandan Dulkadiroğlu Belediyemizi görüyoruz kendisine düşen görevleri eksiksiz yerine getirirken bir yandan Büyükşehir Belediyemiz buranın alt yapısıyla ilgilendiği gibi artık okuluyla, sosyal tesisiyle, asfaltıyla her şeyiyle ilgileniyor. İşte büyükşehirle ulaşmaya çalıştığımız hedef tamda buydu” dedi.



"Niyet okumayı bırakmaları lazım"


Geçmişte ekonomik krizleri ve siyasi krizleri yaşandığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kaynak, şöyle devam etti:


“Gelirken birçok yavrumuzu gördük onlar bizim geleceğimiz. Onlar bizim gerçekten her şeyimiz ve gerçekten onlar bizim istikbalimiz. İşte bütün bu eserler bütün bu çalışmalar sadece onlar için sadece şehitlerimizden ecdatlarımızdan devir aldığımız bu ülkeyi o gençlerimize o çocuklarımıza daha emin daha güvenilir daha yarına istikrarlı bir ülke bırakmak için. O yüzden referandum çalışmalarımız anayasa değişikliklilerimiz onun için. İyi kötü biz bir şekilde 14 yıldan beri idare ediyoruz. Ama dünü yaşadık dünkü ekonomik krizleri siyasi krizleri yaşadık. O her siyasi krizin il sahamızda işsizlik olduğunu yaşadık, o her siyasi krizin çocuklarımıza okulsuzluk olduğunu yaşadık. O her siyasi krizin hastanelerimizde doktorsuz ve insanlarımızı ve şehirlerimizi hastanesiz bıraktığını yaşadık. Bunun arkasında hangi niyet var aslında niyet okumayı bırakmaları lazım. Bizim geçtiğimiz 14 yılımıza bakmak ve 2014 yılında Büyükşehir Yasasıyla hangi hizmetlerin üretildiğine bakmaları yeterli.”


Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek Karaziyaret Malik Bin Esved Sosyal Tesisi gezildi.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüd Proje Şube Müdürlüğü tarafından farklı bir konseptle yapılan tesiste, taziye evi, kütüphane, kadın ve aile danışma merkezi ve yaşlılar dinlenme salonu bulunuyor.


Karaziyaret Malik Bin Esved Sosyal Tesisi’nin açılışına Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire müdürleri, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali’nin 4’üncüsü düzenlenecek Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar ve Bahçeli beldelerinde Uluslararası Sanat Festivali gerçekleştirilecek. Niğde’yi tanıtmak için Halibas Art tarafından geleneksel hale getirilen Uluslararası Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali’nin bu yıl 4.’sü gerçekleştirilecek. Niğde Valiliği, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Kemerhisar ve Bahçeli Beldesi katkılarıyla 22 -28 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan festivale 15 ülkeden 50’yi aşkın sanatçı katılacak. Amaçlarının sanatın, tüm engelleri yıkacağını ve insanların hayatının bir parçası olduğunu göstermek olduğunu söyleyen etkinliğin organizatörü Serkan Haliloğulları , hayatın bir parçası olan sanatı kitlelere ulaştırmak, toplumdaki sanat bilincini yükseltmek ve kentimizi tanıtmak istediklerini ifade etti. Haliloğulları, "Bor Rum Kilisesi’nde 22 Nisan’da bir açılışımız olacak. O açılışımızdan sonra 23 Nisan’da Kemerhisar’da çocuklarla ve sanatçılarımızla beraber 23 Nisan kutlamaları gerçekleşecek. Aynı gün Roma Havuzu’nda bir etkinliğimiz olacak. 24 Nisan’da engelli çocuklarla beraber engelsiz sanatı tanıtma amaçlı programımız olacak. 25 Nisan günü ise Perşembe Güzel Sanatlar Lisesi ile etkinliğimiz olacak. 26-27 Nisan’da Kemerhisar’da ve Bahçeli’de etkinliğimize edeceğiz, 28 Nisan günü ise Niğde İl Kültür Merkezi’nde kapanış programı yapacağız. Amacımız burada farklı kültürleri bir araya getirmek, kaynaşmayı sağlamak. 15 ülkeden yaklaşık yüz civarı bir sanatçı topluluğuyla beraber sanatın her dalında etkinlikler yapacağız" şeklinde konuştu.
Kayseri Tokat depreminde Kayseri’deki evde hasar iddiası Kayseri’de yaşayan 5 çocuk babası Ferdi Yakupoğlu, Tokat’ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası evinin hasar gördüğünü iddia ederek, yetkililerden yardım istedi. AFAD’dan alınan bilgiye göre, saat 18.11’de merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 5.9 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Kayseri’den de hissedildi. İddiaya göre, Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi Havuzbaşı Sokak’ta bulunan 3 katlı bir ikamette de hasra meydana geldi. Tokat Sulusaray merkezli depremde evinin duvarlarında ve kolonlarında çatlak meydana geldiğini söyleyen Yakupoğlu, “Bugünkü depremde benim evim bu hale geldi. Yetkililerden gelip, evimize bakmalarını istiyoruz. En azından riskli olup, olmadığımızı bilmek istiyoruz. Çocuklarımla birlikte korku içerisindeyiz. Ben maddi olarak bir yardım da talep etmiyorum. Sadece risk altında olup, olmadığımızın cevabını bize versinler. Rahatlık içerisinde evimizde oturalım. Ben marketteydim. Eşim ve çocuklarım beni aradılar. ‘Baba deprem oldu’ dediler. Benim büyük kızım, telefonunu almak için eve girdiğinde evin bu hale geldiğini söyleyerek, fotoğraf attılar. Biz evimizde korku içerisinde oturuyoruz. Yetkililerden biz herhangi bir maddi yardım talep etmiyoruz. Sadece gelip, evimize bakarak riskli olup, olmadığına bakmalarını istiyoruz. Başka herhangi bir isteğimiz yok” ifadelerini kullandı.
Samsun Vezirköprü’de gece yarısı kırmızı karınca operasyonu: Zararlı böcekleri yiyecek Samsun’un Vezirköprü ilçesinde gece vakti doğaya kırmızı karınca salındı. Karıncalar orman zararlısı böcekleri yiyerek ekolojik dengenin bozulmamasını sağlayacak. Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, gece saat 02.00’de Orman İşletme Müdürlüğünden hareket ederek Çorakdere mevkisinde daha önce tespit edilen karınca yuvalarına ulaştı. Özel kıyafetli görevliler tarafından teknik kurallara uygun bir şekilde karınca yuvasındaki karıncalar daha önce oluşturulan 3 adet özel sandıklara yerleştirildi. Araçlarla daha önceden hazırlanmış olan yeni yuvaların olduğu Narlısaray İşletme Şefliği Kızılcapelit mevkine götürülen kırmızı orman karıncaları belirlenmiş olan yeni yuvaya kraliçe karıncalarla birlikte tekniğine uygun olarak yerleştirildi. Yuvalara karıncaların beslenmesi için toz şeker döküldü. Ekolojik dengenin bozulmaması için doğal yollarla zararlı böceklere karşı yapılan biyolojik mücadele amacıyla orman zararlısı böceklerin olduğu bölgeye kırmızı orman karıncalarının nakili yaklaşık 3 saat sürdü. Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Mecit Koçak, transferin gece yapılması gerektiğini belirterek, “Kırmızı karıncaları yaklaşık 80-100 metre çapında bir alanda ormanlara zarar veren böcekleri yiyerek biyolojik mücadeleye katkıda bulunurlar. Amacımız mevcut karınca yuvasının bir kısmını taşıyıp, karınca yuvasının bulunmadığı yeni bir bölgeye naklederek orada bulunan zararlı böceklere karşı biyolojik mücadeleye katkıda bulunmaktır. Nakledilen ana kırmızı karınca yuvasının geride kalan kısmında bulunan karıncaların da oradaki faaliyetlerine devam etmesi için eski haline benzer bir yapıda olacak şekilde düzenlendi ve geride kalan karıncaların beslenmeleri için bu yuvaya da toz şeker döküldü. Ayrıca orman hayvanlarının yuvaya zarar vermemesi içinde yuva tel örgü içine alınarak korunmaya bırakıldı” dedi. Gece yarısı yapılan operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Tuncay Patan, Narlısaray İşletme Şefi Dilek Aksoy, Orman Muhafaza Memurları ve özel kıyafetleri ile donatılmış ekipler katıldı.