GENEL - 11 Ağustos 2018 Cumartesi 13:36

Otobüste fenalaşan yolcuyu kurtarma çabası

A
A
A
Otobüste fenalaşan yolcuyu kurtarma çabası

Kahramanmaraş’ta şehir içi halk otobüsünde fenalaşan yaşlı adam için şoför ve yolcular seferber oldu.

Kahramanmaraş’ta şehir içi halk otobüsünde fenalaşan yaşlı adam için şoför ve yolcular seferber oldu. Fenalaşan yaşlı adama otobüs içinde bulunan bir hemşire uzun süre kalp mesajı yaparken o anlar saniye saniye görüntülendi.


Olay, Necip Fazıl Şehir Hastanesinden Sütçü İmam Üniversitesi arası yolcu taşıyan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait 46 H 0215 plakalı halk otobüsünde meydana geldi. Azerbaycan Bulvarı merkez otobüs durağında pazar alışverişi sonrası evine gitmek için halk otobüsüne binen Yaşar Pektemiz, koltuğuna oturduktan birkaç dakika sonra fenalaştı. Otobüsün içine düşen yaşlı adamı fark eden diğer yolcular, durumu şoför Ali Akçada’a bildirdi. Şoför, yaşlı adamı hastaneye yetiştirmek için hiç düşünmeden güzergahını en yakın hastaneye çevirdi. O anlarda fenalaşan yaşlı adama otobüs içinde bulunan ismi öğrenilemeyen hemşire uzun süre kalp mesajı yaptı.


Kalp krizi geçirdiği öğrenilen Yaşar Pektemiz, sağlık görevlileri tarafından otobüs içinde yapılan ilk müdahalenin ardından tedavisi için hastane yoğun bakım servisine alındı. Yaşar Pektemiz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


Yaşanan o anları İHA muhabirine anlatan halk otobüsü şoförü Ali Akçadağ, "Merkez otobüs durağında amcamız bindi, kartını çekti ve koltuğuna oturdu. Bütün yolcular bindikten sonra devam ettim. Yolcular bir anda bağırmaya başladı, ‘amca düştü’ diye. O sırada ben aracı durdurdum ve şehir hastanesinden aldığım bir hemşire vardı o hastaya müdahale etti. Ardından hemen hastaneye sürdüm otobüsümü ve ambulans ve doktorlar geldi. Hasta bir başka hastaneye kaldırıldı. Bizim yapmamız gereken buydu ve biz de yaptık" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Valisi Davut Gül’den İmamoğlu’na tebrik ziyareti İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul’da seçimi kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ziyarette bulundu. Vali Gül, seçim sonrasında yaptığı ziyarette İmamoğlu’na tebriklerini iletti. İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul’da seçimi kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Gül’ü, İBB’nin Saraçhane’de bulunan Büyükşehir Belediye Binası’nda ağırladı. Ziyarette Vali Davut Gül, “İstanbul’da, Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi, çok güzel, demokratik ortamda bir seçim yaşandı. Katılımcı, şeffaf ve itirazlar da dahil olmak üzere, kendi içerisindeki o mekanizma çok sağlıklı işlemiştir. Basınımız da takip etmiştir. Gaziosmanpaşa’da oylar tekrar sayıldı. Sayılmasına rağmen aynı sonuç çıktı. Bu aslında bir anlamda da seçim sonuçlarının tekrardan sağlamasının yapılması anlamına geliyor. Ben, emeği geçen siyasi partilerimize, adaylarımıza, aday adaylarımıza, kazanan başkanlarımıza, meclis üyelerimize, bu süreci sağlıklı bir şekilde yürüten hakimlerimiz başta olmak üzere, kamu görevlilerine teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde İstanbul’umuza, Türkiye’mize birlikte en iyi hizmeti vermiş olacağız. Ben bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Sayın Valimizi İstanbul Büyükşehir Belediyesinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hayırlısıyla sorunsuz, problemsiz bir İstanbul seçimi yaşadık. Bu anlamda sizin nezdinizde, görev alan bütün yönetim kadrolarına, idari kadrolara, şahsım adına teşekkür etmek isterim. Tabii seçim sonuçlandı ve milletimizin takdiriyle, 5 yıl daha İstanbul’da halkımıza hizmet noktasında görevi devir aldık. Ve süreç, inşallah arzu ettiğimiz gibi, 16 milyon insanımızın lehine, İstanbul’umuzun geleceği için en güzel şekilde hizmetlerle sonuçlansın. Tabii ki sizin de katkılarınızla, bugüne kadar kurulan saygın diyaloğun bundan sonra da artarak devam etmesiyle, çok güzel bir 5 yılı daha yaşamak arzusundayız. Sizi ziyaret ettim. Siz de iade-i ziyarette bugün bulundunuz. Tekrar teşekkür diyorum. Bu 5 yıl, hepimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Vali Gül, ziyaretinin sonunda İBB Özel Defteri’ni imzaladı.