GENEL - 31 Ağustos 2018 Cuma 16:33

Pikniğe gittiler, 10 gün önce firar eden kurbanlıklarını buldular

A
A
A
Pikniğe gittiler, 10 gün önce firar eden kurbanlıklarını buldular

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Kurban Bayramı’nda kesileceği sırada firar eden dana, sahipleri tarafından 10 gün sonra kayalıklarda bulundu.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Kurban Bayramı’nda kesileceği sırada firar eden dana, sahipleri tarafından 10 gün sonra kayalıklarda bulundu.


Elbistan’a bağlı Karahasanuşağı Mahallesi’nde yaşayan besici Hacı Şahin, Kurban Bayramı için büyükbaş hayvanları arasından bir dana seçti.


Kurban kesimi sırasında ellerinden kaçan kurbanlık danayı arayan Hacı Şahin ve akrabaları, bir sonuç alamadı.


Firari danalarından ümidi kesen Hacı Şahin, başka bir kurbanlık keserek ibadetini yerine getirdi.


10 gün sonra akrabaları ile piknik yapmaya giden Hacı Şahin ve yakınları, Yumru Deresi olarak bilinen bölgede bir hareketlilik fark etti. Kayalıklarda mahsur kalan bir hayvan olduğunu düşünen mahalleli, yakından incelediklerinde 10 gün önce firar eden kurbanlık danaları ile karşılaştı.


18 kişiden oluşan yakınları ile birlikte danayı sıkıştığı yerden kurtardıklarını ifade eden Hacı Şahin, gelecek Kurban Bayramı’nda aynı hayvanı kurbanlık edeceğini söyledi.


Yaşadıkları kurtarma operasyonu cep telefonlarınca görüntüleyen mahalleli, kurtarma operasyonunun başarısını kurbanlığı öperek, ıslık çalarak ve alkışlayarak kutladı.


Kurbanlığın sahibi Hacı Şahin yaşadıklarını İHA muhabirine şöyle anlattı:


“Kurban Bayramı’nda keseceğimiz dana elimizden kaçtı. 10 gün sonra tesadüfen yaylaya pikniğe gittiğimizde kayalıkta mahsur kaldığı gördük. Yanımızda götürdüğümüz savan ve iple kurtardık. Danamızı seneye Kurban Bayramı’nda keseceğiz inşallah.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya ALKÜ Hastanesi’nde Çocuk Nöroloji Uzmanı göreve başladı Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk nöroloji uzmanı olarak atanan Celil Yılmaz hasta kabulünü başladı. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Celil Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Nörolojisi branşında hizmet verilir duruma getirildi. Çocuk Nöroloji Uzmanının göreve başlamasıyla ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, “Sağlık Bakanlığı’mızın desteği, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’müzün girişimleriyle, hastanemiz sağlıkta büyük ve güçlü bir ivme kazanmaktadır. Her geçen gün biraz daha büyüyerek yeni branşlarımız ve yeni hekimlerimizle birlikte daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Çocuk Nöroloji Uzmanımız Dr. Celil Bey’inde hastanemize gelmesiyle birlikte nörolojik rahatsızlığı bulunan çocuk hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacaktır“ ifadelerine yer verdi. Çocuk nörolojisinin ilgilendiği hastalıklar nelerdir? Hasta kabulüne başlayan Uzm. Dr. Celil Yılmaz, uzmanlık dalı hakkında şu bilgileri verdi: “Çocuk nörolojisi hekimlerinin takip ettikleri, teşhis ve tedavisini gerçekleştirdikleri hastalıklar beyin ve sinir sistemine ilişkindir. Hastanemizde çocuklarımızda görülen; ateşli havale, epilepsi (havale, sara) hastalığı, baş ağrısı, migren, erken doğan bebeklerin izlemini, serebral palsi (beyin felci), hareket bozuklukları, öğrenme ve konuşma güçlükleri, katılma nöbetleri, inme (felç) rahatsızlıkların takip, tedavi ve izlenimini başarıyla yapmaktayız. Artık vatandaşlarımızın çocuklarının nörolojik rahatsızlıkları için şehir dışına gitmesine gerek yok. Çocuk Hastalıkları hekimlerimize görülen hastalarımız meslektaşlarımın uygun görmesi halinde bölümüme hastalarımızın randevu alabilmesi için yeşil alan açmaktadır”.