YEREL HABERLER - 12 Şubat 2013 Salı 15:47

EDREMİT`TE SİNEKSİZ YAZ İÇİN İLAÇLA MÜCADELESİ 12 AYA ÇIKARILDI

A
A
A
EDREMİT`TE SİNEKSİZ YAZ İÇİN İLAÇLA MÜCADELESİ 12 AYA ÇIKARILDI

Haşere ile mücadele çalışmalarını 12 aya yayan Edremit Belediyesi, 2013 yılında ilçe sakinleri ile yerli ve yabancı turistlerin sineksiz bir yaz geçirebilmesi için çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Çalışmalarda, doğal dengenin bozulmamasına özellikle dikkat edildiğini belirtilen çalışmaların Cennet Ayağı Mahalllesi`nden başladığı açıklandı.
Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, "Amacımız haşereleri yumurta döneminde üreme merkezlerinde yok etmek. Havaların kış şartlarına göre çok sıcak gitmesi yumurta oluşumunu beraberinde getirmektedir. Edremitli vatandaşlarımızın bahar aylarında sinek ve haşereden sıkıntı çekmemesi için her türlü makine donanımı ve personelimizle haşereyle mücadeleye erken başladık. Edremit merkez ve mücavir alan içerisinde yer alan dere kenarlarında, fosseptik kuyularında, su kuyularında, rögarlarda, kanallarda ve tüm mahallelerimizde ilaçlama çalışmalarımız sırayla devam edecektir" dedi.
Vatandaşları çöp konusunda uyarmak istediklerini belirten Başkan Çağlar, "Vatandaşlarımız çöplerini açık vaziyette gelişi güzel, apartmanlar boşluklarına atmalarını rica ediyorum" diye konuştu.(BT)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir