YEREL HABERLER - 20 Şubat 2015 Cuma 14:21

AK Parti'de Adaylığı Başvuruları

A
A
A
AK Parti'de Adaylığı Başvuruları

7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri öncesi AK Parti’de bugün sona erecek olan aday adaylığı başvuruları hızlandı.
AK Parti’den Karabük’te milletvekili aday adayı olmak için başvurular son günde hızlanırken, tek bayan aday adayı olan Hacer Ayan resmi başvurusunu yaptı.
AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Altınöz’e başvuru dosyasını teslim eden Hacer Ayan, siyasetçi bir ailenin evladı olduğunu belirterek, “ 2002 yılından buyana AK Partimizin başarısı için ter döktük ve dökmeye de devam ediyoruz. En son olarak AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptım. Bizler liderimiz Recep Tayyip Erdoğan beyin görüşleri ve fikirleri ile büyüdük. Onun cesaretiyle cesaretlendik. Onun yolu yolumuz, davası da davamız oldu. 07 HAZİRAN 2015 günü ülkemizde tarihi bir seçim yaşayacağız. Bu seçimlerde de inşallah saygıdeğer milletimiz tekrar ’durmak yok, yola devam’ diyecek ve Yeni Türkiye’nin sağlam temellere oturması için her seçimlerde göstermiş olduğu teveccühü fazlasıyla gösterecektir. Bundan asla şüphem yoktur. Ancak bize düşen görev ise her şeyin en iyisine layık olan vatandaşlarımıza hizmetin ve güler yüzlülüğün en iyisini sunabilmektir. İşte şahsımda tam bu noktada yani hizmetin en iyisini sunabilme ve vatandaşlarımıza yedi gün yirmi dört saat hizmet edebilmek için Ak Partimizden Milletvekili aday adayı oldum. Rabbim bizleri mahcup etmesin” dedi.
“KADININ ELİNİN DEĞMEDİĞİ BİR YER MUTLAKA EKSİKTİR”
Kadının elinin değmediği bir yer mutlaka eksiktir diyen Ayan, “ Karabük’te de bu eksiklik hele, hele siyasette fazlasıyla hissedilmektedir. Kadın siyasette kota dolduran değil aktif bir rolde olmalıdır.
Gördüğümüz kadarıyla yeteri kadar kadınımız siyasete girmeye cesaret edememektedir. Bunun sebebi kadının bu işlerden anlamaz olduğu değildir. Maalesef toplumumuzun çeşitli iş ve iş kollarında olduğu gibi siyasette de erkek egemenliğinden kaynaklanmaktadır. Bunun değişmesi lazım. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır felsefesi doğrudur. Ancak bundan sonra her başarılı bir kadının arkasında bir erkek vardır felsefesini de başta erkeklerimize ve toplumumuza benimsetmek gerekir. Kadın ve erkek ayrı veya kadın erkekten sonra gelir anlayışı değil tüm zorluklarda ve siyasette yan yana ve eşit mesafede durmaktır. 13 yıldır, aziz milletimiz icraat ve politikalarımızı onayladığını gösterdi; iktidarımızdan memnuniyetini ortaya koydu; hem de oylarımızı artırmak suretiyle demokrasi tarihimizde sadece Demokrat Parti’ye nasip olan güçlü bir destekle bizi taltif etti. İnşallah bu seçimlerde de aynı desteği fazlasıyla verecektir. Biz de, bunun hakkını daha çok çalışarak, ülkemize ve milletimize daha çok hizmet ederek vermek üzere yola çıktık. Vatandaşlarımızın İradelerini, tercihlerini şimdiden saygıyla karşılıyorum. Tercihleri ne yönde olursa olsun, bütün vatandaşlarımız bizim için birdir, beraberdir; herkesin tercihi bizim için kutsaldır, aynı derecede önemlidir, değerlidir. Hepsinin meselesi bizim meselemiz, derdi bizim derdimizdir. Partimiz kurulduğu gün böyle kuruldu, bu düşünceyle kuruldu. Aynı anlayışla, aynı düşünceyle yolumuza devam ediyoruz. Milletimize, hiçbir ayrımcılığa gitmeden bir ve bütün olarak kucaklamak suretiyle, hizmet ettik. Bizim hareket noktamız milletimizdir; birlik ve beraberliğimizdir; hep birlikte kazanmaktır. Zira bütün bir tarihi tecrübe göstermektedir ki, hep birlikte kazanmayı başaramayan milletler, hep birlikte kaybetmeye mahkûmdur. Biz, herkes için özgürlük, herkes için adalet, herkes için demokrasi, herkes için refah diyerek yola çıktık. İnanıyorum ki, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizi daha da yükseklere taşıyacak olan da bu birlik ve beraberlik ruhumuzdur. Açıkça şunu ifade etmek istiyorum; AK Parti’nin bugüne kadar ekonomiden uluslar arası ilişkilere, demokratik reformlardan sosyal politikalara kadar bütün alanlarda yürüttüğü siyaset, ülke bütünlüğümüzün muhtaç olduğu siyasettir. Bundan sonra da siyasetimiz, birlik ve bütünlüğümüzü esas almaya devam edecektir. Bu vesile ile tekrar herkese sonsuz teşekkür ve muhabbetlerimi sunuyorum. Milletvekili aday adaylığımızın Genelde ülkemize özel de ise Karabük’ümüze hayırlı olmasını Cenabı Allah tan niyaz ediyorum” dedi.
BAYRAM HAVASINDA BAŞVURULARI ALIYORUZ
Ayan’ın başvuru dosyasını kabul eden İl Başkan Yardımcısı İsmail Altınöz ise, bugün sekizinci aday adayı başvurularını aldıklarını söyleyerek, “ Diğer partilerde adeta yaprak kımıldamazken, bizde adeta bayram havası esmektedir. Şenlik içinde bütün aday adaylarımızın başvurularını alıyoruz. Her aday adayımızın başvurusunda salonumuz doluyor. Özellik kadınlarla ilgili AK Parti’nin pozitif ayrımcılığı ve yaptıkları ortadadır. Biz her zaman kadınlarımızı baş tacı ettik ve el üstünde tutuktuk. Bugün ilk ve tek kadın adayımızda kadınlarımız salonu doldurdu” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Çöl tozu 30 Nisan’a kadar temizlenecek Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya, Burdur ve Isparta’da etkisini gösteren Çöl tozu taşınımı konusunda uyarıda bulundu. Çöl tozu taşınımının bölgede olan yoğunluğuna dikkat çekilen açıklamada, “Çöl tozunun solunum yolu, kalp ve akciğer hastalıkları olan bireyler başta olmak üzere hassas ve alerjik tepki veren vatandaşlarımızda olumsuz etkiler gösterebilir. Ayrıca, görüş mesafesinde düşmeye sebep olabilir. 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren çöl tozu etkisinin azalması beklenirken, yere çöken tozun tekrar havalanarak olumsuz etki oluşturması muhtemeldir” denildi. Bugün, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yoğun bir şekilde gözlenen çöl tozu taşınımı ile ilgili Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, yazılı bir açıklama yayınlayarak uyarıda bulundu. Çöl tozu taşınımının çeşitli sağlık, çevre ve ekonomik etkilere neden olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, oda olarak kamuoyunu bilgilendirme ve önlemlerin alınması gerekliliği konusunda uyarı yaptıkları belirtildi. Çöl tozunun solunum yolu, kalp ve akciğer hastalıkları olan bireyler başta olmak üzere hassas ve alerjik tepki veren vatandaşlarda olumsuz etkiler gösterebileceği aktarılan açıklamanın devamında, “Ayrıca, görüş mesafesinde düşmeye sebep olabilir. 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren çöl tozu etkisinin azalması beklenirken, yere çöken tozun tekrar havalanarak olumsuz etki oluşturması muhtemeldir. Genellikle çöl tozu geçtikten en geç 2 gün içerisinde yağış ile birlikte atmosferden temizlenirken, bu sefer 30 Nisan 2024’e kadar bölgemizde yağış beklenmemektedir” denildi. Bu süreçte çöl tozu taşınımının etkilerini en aza indirmek için vatandaşlara önlem olarak önerilerin de belirtildiği açıklamanın sonunda, şu ifadelere yer verildi: "Çocuklar ve kronik sağlık sorunları olan bireyler dış ortamda uzun süre vakit geçirmemelidir. Göz yanması gibi rahatsızlıkların yanı sıra mevcut hastalıkların tetiklenme riski bulunmaktadır. Görüş mesafesinin aniden azalabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Karayolunda seyahat ederken çöken toz sebebiyle takip mesafeleri uzatılmalıdır. Vatandaşlarımızın T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından işletilen hava kalitesi izleme istasyonları verilerini takip ederek gerekli önlemleri almalarını rica ederiz (https://sim.csb.gov.tr/Services/AirQuality). Çevre Mühendisleri Odası olarak, çöl tozu taşınımının etkilerini azaltmak ve halkın sağlığını korumak için tüm ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulamaktayız.”