YEREL HABERLER - 25 Nisan 2017 Salı 12:45

AK Parti’den MHP’ye ziyaret

A
A
A
AK Parti’den MHP’ye ziyaret

16 Nisan halk oylamasından sonra AK Parti ve MHP teşkilatları bir araya geldiler.

16 Nisan halk oylamasından sonra AK Parti ve MHP teşkilatları bir araya geldiler.


AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kaya ve teşkilat mensupları ile birlikte MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar ve Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Meşe’yi ziyaret ettiler.


Ziyarette konuşan MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, AK Parti Karabük teşkilatı ile 16 Nisan’da gerçekleştirilen halk oylamasında “Evet” için birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını söyledi.


Kar, “Ülkemizin bugünden itibaren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin referandumdan geçmesinden sonra çok yakın bir tarihte uyum yasaları ve siyasi partiler kanunu gibiparlamento da yapılacak bir dizi çalışmalar ve değişiklikler var. Liderlerimizin yapmış olduğu açıklamalara bakıldığında AK Parti ve MHP’nin ülkemizin geleceği için başlatmış oldukları iş birliğinin aynı samimiyet aynı güven ve aynı hedef doğrultusundabirlikte hareket edeceklerini görüyoruz. Tabii ki yerelde il ve ilçe teşkilatları olarak bizlerde tabiki bize çok fazla iş düşmese de bu birlikteliğin devamını, tesisini ve güçlenmesini arzu etmekteyiz. Tabiki seçim atmosferi içinde her ne kadar arzu edilmese de bazı açıklamalar bir tarafı kırmış, üzmüş olabilir. Bunun karşılığında da siyasi partilerimizin üst düzey yöneticileri, genel başkanları, genel başkan yardımcıları, milletvekillerimiz tabiki özgür bir şekilde kişisel fikirlerini ifade etmişlerdir. Yani hangi partiden ne kadar oy geldi tartışmasının ne ülkemize ne de Karabük’e bir faydası vardır. Bizim amacımız tektir; söz konusu vatandır, gerisi teferruattır. Bu iki partinin ülkenin önünü açmak için ülkemizin karşı karşıya geldiği terör belasını gibi bütün sıkıntıları beraberce el ele vererek aşma konusunda ki birlikte çalışmalarını takdir ile karşılıyoruz ve üzerimize düşen görevi de yapıyoruz. Karabük’te birçok il de olmadığı kadar güzel bir çalışma yaptık. Referandumdan istenilen neticeyi alabilmek için bütün teşkilatlarımız ile çaba sarf ettik. Sonuç olarak oranlar önemli değil, başarı ile geçirilmiş ve birlik beraberlik içerisinde güzellikler ile tamamlanmış bir süreç oldu. Bu sonucunda tekrar ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İyi kötü, eksik noksan bir buçuk, iki aya yakın sürdürdüğümüz faaliyetler içerisinde bu referanduma evet oyu veren, hayır oyu veren vatandaşlarımıza yine birlik ve beraberlik içerisinde yürütmüş olduğumuz çalışmalardan dolayı AK Parti’nin İl Teşkilatlarına, İlçe Teşkilatlarına, Kadın Kollarına, Gençlik Kollarına; kendi partimin İl ve İlçe yöneticilerine Ülkü Ocaklarına, Ülkücü İşçiler Sendikasına, Hanım Kollarına emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.AK Parti İl Başkanına, teşkilatlarına nazik ziyaretleri adına teşekkür ediyorum” dedi.


Saylar: “Bu yeni sisteme adapte olmak için birlikteliğimize ve beraberliğimize ihtiyacımız var”


Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli ile ilgili halk oylamasında sonra, MHP’yi teşkilat kademeleri ile birlikte ziyarete geldik belirten Saylar, “ MHP İl Başkanı Dr. Adem Kar ve Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Meşeli’ye ve Kadın Kolları Başkanına, seçim çalışmalarında vermiş oldukları destekleri için milli iradeye sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Bu seçim bir siyasi parti seçimi değil, bu seçim bir halk oylamasıydı. Halk oylamasının da tarafları başlangıçtan itibaren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin vermiş olduğu önerge ve Genel Başkanımız Binali Yıldırım’ın destekleri ile bu anayasa değişikliği çalışmaları başladı. Sonra Cumhurbaşkanımız Recep TayyipErdoğan’ın desteği daha sonra da BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin desteği ile halkımızın önüne geldi. Bu bir siyasi parti seçimi değil, halk oylamasıydı. Bu halk oylamasının taraflarıda bizlerdik ve milletimizdi. Milli irade de egemenlik kayıtsız şartsız milletindi ve netice olarak da yüzde 51,4 oranında sonuç çıktı. Bu sonucun doğrultusunda da bir siyasi parti seçimi olmadığı için her fert her siyasi parti halkımızın vermiş olduğu bu oylardan bir analiz yapar, kendine göre bir kriter belirleyebilir; ama bu kriterleri belirlerken de şehrimize, ülkemize, milletimize ve ilimize huzur vermemiz ve kardeşçe birbirimiz ile kol kola bu yeni sisteme adapte olmak için birlikteliğimize ve beraberliğimize ihtiyacımız var. Bu noktadan itibaren diyoruz ki bu ülke bizim, Anadolu toprakları bizim ve bu topraklarda bu bayrağın altında ilelebet beraber yaşayacağız; ama 16 Nisan’dan sonra ülkemizde rol biçilen koalisyonlar gibi krizler gibi durumların sonunu getiren bu ekibe de Allah razı olsun diyorum. Evet verende Hayır verende kazandı. Hayır, verenlerde bizim arkadaşlarımız, dostlarımız. Burada millet kazandı. Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum, devlet adamlığını gösterdi. Milliyetçi Hareket Partisi’ne teşekkür ediyorum. İl ve İlçe teşkilat kademelerine, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ’ye de teşekkür ediyorum. Cenabı Hak çalışmalarınızın karşılığını mizanda versin diyorum.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şahin: "Türkiye Yüzyılı’nın en büyük çevre hareketi sıfır atık" Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Uluslararası Sıfır Atık Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı. Şahin mesajında, “Çevre ve iklim dostu yaklaşımımızla bu ortak gezegeni geleceğe taşımanın, koruyarak kullanmanın en büyük hayali olduğunu vurgulayarak havayı, suyu, toprağı, insanı korumanın öneminden bahsetti. 2017 yılında Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan bugünün hem ülkemizin, çevresine, doğasına ve ekonomisine yaptığı katkıyla hem de aldığı uluslararası ödüllerle ‘Sıfır Atık Hareketi’ ile milletimizi gururlandırdığını ifade eden Başkan Şahin, “Zaten kendimize misyon edindiğimiz böyle önemli bir günün 105 ülkenin desteği ile kabul görmüş olması ülkemizin bu konuya ne kadar hassasiyetle yaklaştığının açık bir göstergesidir” dedi. Şahin, atıkların kontrolsüz olarak çevreye bırakılması ve doğal kaynakların hızlıca tüketilmesi başta iklim değişikliği olmak üzere tüm canlıları tehdit edecek boyutlara varan hava, su ve toprak kirliliğine neden olduğunu hassasiyetle belirtti. Oluşan atıkların hiçbir ayrıma tutulmadan düzenli depolama alanlarına gönderilmesinin çok kıymetli malzemelerin toprak altına gömülmesine ve yüksek maliyetlerle yapılan depolama alanlarının hızla dolmasına sebep verdiğini aktaran Başkan Şahin, "Hızla gelişen sanayimizin ham madde ihtiyacı günden güne artmaktadır. Geri kazanımla elde edilecek malzemeler ham madde ihtiyacı için önemli bir kaynak teşkil etmektedir. Bazı sanayi sektörleri özellikle tekstil kolu yurt dışından ambalaj atığı ithal etmektedir. Sıfır atık projeleri ülkemizin mevcut kaynakları sanayicilerimize de ciddi kaynak sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. Şahin, “Bugün Türkiye Yüzyılı’nın en büyük çevre hareketi olan Sıfır Atık vizyonumuz bir dünya markası haline geldi. Biz de bu vizyonla hareket eden bir belediye olarak hizmetlerimizi üzerimize düşen sorumluluğun bilinci ile yönetmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız bu mahalle, bu şehir, bu ülke, bu dünya da ortak evimiz. Bunun bilinci ile hareket etmek bir görev olmak dışında insani bir sorumluluk. Yeşil kalkınma hamlemizle ülkemizi, çevremizi, doğamızı en güzel şekilde korurken, iklim değişikliğiyle mücadelemizi de kararlılıkla devam ettireceğiz. Buradan yola çıkarak imza attığımız birçok projemiz var. Her biri birçok ilimize de örnek olmuş bu projelerle yarınlarımıza daha güvenle bakmanın yanında, yakın zamanda yaşadığımız doğal afetler gibi birçok afetin de sonuçlarına karşı dirençli hale geleceğiz. ‘Çevre bize miras değil emanettir’ felsefesiyle gelecek nesillere sağlıklı yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Havası, suyu, toprağı temiz bir Gaziantep için tüm halkımızı doğaya ve çevreye saygılı ve duyarlı olmaya davet ediyor, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nüzü kutluyorum” diye konuştu.
Çanakkale 23 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği bot faciasında arama kurtarma çalışmaları 15’inci gününde devam ediyor Çanakkale’nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart’ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15’inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Olay, 15 Mart sabahı saat 08.07’de meydana geldi. Eceabat ilçesi Büyük Kemikli Burnu mevkiinden lastik botla denize açılan ve yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Semadirek Adası’na geçiş yapmak isteyen düzensiz göçmenlerin botu karadan 8 mil açıkta poyraz fırtınasının etkisiyle alabora olup battı. Lastik bottaki 2 göçmen kendi imkanlarıyla karaya çıkmayı başararak durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine çok sayıda hava, deniz ve kara aracı bölgeye sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları ve şahısların kendi imkanları sonucunda toplam 4 düzensiz göçmen sağ kurtarılırken, 23 düzensiz göçmenin ise cansız bedenlerine ulaşıldı. Botun battığı bölgede devam eden arama kurtarma çalışmaları denizden, havadan ve karadan 15’inci gününde devam ediyor. Çanakkale Valiliği tarafından arama kurtarma çalışmalarının 15’inci günde devam ettiği belirtilen yazılı açıklamada, “Eceabat-Gökçeada açıklarında alabora olan bottaki düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları denizden, havadan ve karadan Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde; AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde devam etmektedir” denildi.
Mersin Mersin’de 90 eserlik ’Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi’ sanatseverlerin beğenisine sunuldu Mersin’de hat sanatçısı Salih Alzamo, tezhip sanatçısı Rabia Turgut ve naht sanatçısı Ramazan Özkan’ın Geleneksel Türk İslam sanatından çizgiler ve özel desenler yansıtan el emeği eserleri, Akdeniz Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin tamamen yenileyerek kentin kültür ve sanat hayatına kazandırdığı Akdeniz Sanat Galerisi, ’Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi’ne ev sahipliği yaptı. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde gerçekleşen sergide, hat sanatçısı Salih Alzamo, tezhip sanatçısı Rabia Turgut ile naht sanatçısı Ramazan Özkan’ın birbirinden özel eserleri, Mersinli sanatseverlerin ilgi ve beğenisine sunuldu. 90 eserin beğeniye sunulduğu ve 15 Nisan 2024 tarihine dek sanatseverlerin ziyaretine açık olacak olan serginin açılış törenine; Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ile çok sayıda davetli katıldı. “Mersin’de 3 tarihi yapıyı yenileyip geleceğe taşıdık” Sergiyi büyük bir beğeni ve hayranlıkla gezdiğini belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, konuşmasında sanat galerisine dönüştürdükleri binanın tarihinden de bahsederek, kentteki tarihi binalara yönelik çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Başkan Gültak, “Şu ana kadar Mersin’de 3 tarihi binayı yenileyip kentimizin geleceğine kazandırdık. İnşallah 4’üncüsü de benim de mezunları arasında olduğum Çankaya İlköğretim Okulu olacak. Bu okulumuzun tadilatı için ihalesini yaptık. Yaklaşık 7 içinde de bu okulumuzda tam 17 yıl sonra hayata dönecek. Ya bir anaokulu ya bir kreş ya da olgunlaşma enstitüsü olarak hizmet verecek” dedi. “Mersin’de müze açan ilk belediye başkanıyım” Bir ilçe belediyesinin 5 yıl içerisindeki süreçte 4 tarihi binayı yenileyerek hayata geçirdiğini daha önce duymadığını belirten Başkan Gültak, “Bu tarihi Mersin evlerinden birisi İz Bırakanlar Müzesi. Gezmenizi mutlaka tavsiye ederim. İki katlı ve 7 odalı çok güzel bir Mersin evi. Aslında yine tarihe geçmiş olduk. Mersin’de ilk kez bir belediye başkanı müze açmış oldu” ifadelerini kullandı. “Sanat, kültür ve spor toplumsal barışı sağlar” Sanat, spor, eğitim ve kültürel etkinliklerin, bir şehrin toplumsal barışı ve huzurunun sağlanmasındaki önemine de dikkat çeken Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanatın, sporun, kültürel faaliyetlerin olmadığı yerde huzur da olmaz. Biz de farklı uygulamalar, sosyal faaliyetler de yaparak Akdeniz’e huzur getirdik. Ramazan ayı içindeyiz, bu ay vesilesiyle böyle özel bir sergi açtık. Geçen ay da burada lise öğrencilerinin geri dönüşümle ilgili ortaya çıkardıkları birbirinden farklı ve ilginç eserleri sergilemiştik. Bu mekanda periyodik olarak mutlaka bir sanatsal etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz. Böylelikle mekanın ruhuna uygun işler yapmış oluyoruz.” Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Gültak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ve Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, sergilenen eserlerin sahibi sanatçılara teşekkür plaketi takdim etti.