YEREL HABERLER - 14 Temmuz 2016 Perşembe 19:00

Başkan Aksoy, Abdurman Yerlikaya Kız İmam Hatip Lisesinde incelemelerde bulundu

A
A
A
Başkan Aksoy, Abdurman Yerlikaya Kız İmam Hatip Lisesinde incelemelerde bulundu

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yeni açılacak olan Abdurrahman Yerlikaya Kız İmam Hatip Lisesi’nde incelemelerde bulunarak yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin yeni yapılan İmam Hatip Liselerini tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.
Hayırsever Abdurrahman Yerlikaya tarafından bağışlanan Abdurrahman Yerlikaya Kız İmam Hatip Lisesi’nde son aşamalara gelinmesi nedeniyle Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy beraberinde İlçe Müftüsü Hasan Güneş, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu ile birlikte lisede incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında gazetecilere açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy lisenin Safranbolu’ya hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün Türkiye İmam Hatip Platformu Safranbolu temsilcisi olarak karşınızdayız. İmam Hatiplerin sayısını ve kalitesini arttırmak için buradayız. Yeni dönemde açılacak olan Abdurrahman Yerlikaya Kız İmam Hatip Lisemizin tercihlerini cuma günü başlıyor. Adeta özel lise statüsünde olan bu okulumuzu tercih etmelerini istiyoruz. Hem fani hem ahiret dünyasına katkı sağlayacaktır. Gençlerimizin tercihlerinde yer vermelerini ve burayı görmeden tercih yapmamalarını istiyoruz. Abdurrahman Yerlikaya İmam Hatip Ortaokulu ve önümüzdeki zamanlarda da hafızlık eğitimi de olacak. Okulumuz yatılı olup kız çocuklarımıza eğitim verilecek. Liseye ve ortaokulunda başlayacak kız çocuklarımızın burayı tercih etmelerini istiyoruz. Belediyemizin ulaşım seferleri var. Özel okul statüsünde her şeyi tamamlanan okulumuza çocuklarımızı bekliyoruz” dedi.
Ayrıca İmam Hatip Lisesini tercih eden öğrencilerin puanlarına göre burs desteğinin de olacağı konusunda açıklamalarda yapan Başkan Aksoy, “460 ve üzerinde puan alan çocuklarımıza burs imkânı verilecektir. Onu da ayrıca belirtmek isterim. Okulumuz hem yatılı hem gündüzlü eğitim verecek. Akşamında evine gitmek isteyenlere de servis imkanı olacaktır. Belediyemiz olarak bu okulumuza desteğimiz devam edecek” diye konuştu.
Hayırsever Abdurrahman Yerlikaya ise, 11 yıldır kar amacı gütmeden öğrencilere hizmet verdikleri binayı İmam Hatip Lisesi olarak hibe ettiğini ve ayrıca içerisinde yapılan tadilatın hepsini kendisinin karşıladığını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.