YEREL HABERLER - 23 Ocak 2016 Cumartesi 17:06

Belediyeden Mahallelere Asansör

A
A
A
Belediyeden Mahallelere Asansör

Karabük Belediyesi, yüksek tepelere kurulu mahalleye vatandaşların rahat ulaşması için 2 asansör daha inşa ediyor.
Esentepe Mahallesi sakinlerinin evlerine gitmekte zorlanması nedeniyle belediye tarafından yapımına başlanan 12’şer kişilik ve etrafı camdan 2 asansör, merdiven tırmanma çilesine son verecek.
Belediye Başkanı Rafet Vergili, yaptığı açıklamada, daha öncede kentin değişik bölgelerine ve mahallerine yürüyen merdiven, üst geçit, yaya köprüsü, kule asansör, yatay asansör yaptıklarını söyledi.
Şimdi yine bir asansör inşaatına başladıklarını belirten başkan Vergili, kent merkezinden Esentepe ve diğer mahallelere gitmek isteyenlerin artık metrelerce merdiven yürümeyeceğini belirterek, “Karabüklüler her şeyin iyisine layıktır. Göreve geldiğimizden bu güne kentte yaşam kalitesini artırmak için çalışmalar yaptık. Daha önce yüksek kesimlerde bulunan iki mahallemize asansörle çıkılmasını sağladık. 3 bölgeye de yürüyen merdiven yaptık. Kentimiz engebeli bir arazi üzerinde. Bu yatırımlar çok önem kazanıyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik, Çerçioğlu’nu makamında ağırladı Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ağırladı. Hayırlı olsun ziyaretine geldiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Nazilli Belediyesi’ne kapılarımız sonuna kadar açık. Ertuğrul Tetik ister Aydın Büyükşehir Belediyesi yapar” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 30 yıl sonra belediyeyi CHP’ye kazandıran Dr. Ertuğrul Tetik’i makamında hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Çerçioğlu ve Tetik’in yanı sıra CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslı Ökmen, belediye başkan yardımcıları, büyükşehir daire başkanları hazır bulundu. Başkan Çerçioğlu Nazilli Belediyesi önünde çiçekle karşılandı. Daha sonra herkesi selamlayan Çerçioğlu, Belediye girişinde Zabıta Mangası tarafından karşılandı. “Nazilli’ye güzel hizmetler yapacağız” Nazilli’ye hizmet etmekten onur ve gurur duyacağını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İlk olarak ziyaretlere geçen hafta Efeler, bugün önce Kuyucak ve şimdide Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’i ziyaret ettik. Başkanımızı resmi olarak il başkanımızla beraber hayırlı olsun dedik kutladık. Tabi ki daha önce beleye başkanlarımızla oturduk. Neler yapabilirizi, nasıl yol haritası izleyeceğimizi konuştuk. Çerçeveyi çizdik, ilerleyen zamanlarda içini doldurmaya başlayacağız. Ben çok değerli belediye başkanımla Nazilli’ye hizmet etmekten onur ve gurur duyacağım. Tabi benim Nazilli çok önemli. Zaten önceden de oldukça büyük hizmetlerde bulunduk. Ama Ertuğrul başkanımla beraber eminim daha güzel hizmetler yapacağız. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Nazilli Belediyesi’nin yanındayız. Çalışmalarımız son hızıyla devam edecek. Nazilli Belediyesi’ne kadar kapılarımız sonuna kadar açık. Ertuğrul Tetik ister Aydın Büyükşehir Belediyesi yapar. Bundan sonra çok iş yapacağız” dedi. “Arkamızdaki en büyük güç Özlem başkanımız” Çerçioğlu’nun ilk günden çok destek verdiğini dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, “Başkanım bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Buraya gelmekle bize şeref verdi. Bütün seçim süresince de söyledim; hakikaten arkanızda Aydın Büyükşehir Belediyesi Özlem Çerçioğlu gibi bir başkan olunca son derece insan rahat ediyor. İnanın önümüzdeki dönem hizmetlerimizi çok iyi yapacağız. En büyük güvencemizde Özlem Çerçioğlu olacak. Çünkü gerçekten bize çok destek veriyor. Seçimi kazandık ilk günlerden desteklerine başladı. 5 sene boyunca bu devam edecek. Göreceksiniz ki 5 sene sonra Nazilli’yi tanıyamayacaksınız. Yönetimi tanıyamayacaksınız. Halkın yönetimde olduğu sosyal bir belediye olacak. Şunu da herkes bilsin arkamızdaki en büyük güçte Özlem başkanımız olacak” ifadelerine yer verdi. Ziyaretin sonunda Başkan Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’e Büyükşehir tarafından yetiştirilen zeytin ağaçlarından elde edilen bir şişe zeytinyağı ve lokum hediye etti.
Konya Minibüsün devrilerek sürücüsünün altında kaldığı kaza anı kamerada Konya’da U dönüşü yapmak isteyen minibüs sürücünün hayatını kaybettiği kaza anına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Kaza, 22 Nisan’da saat 17.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Konya Isparta-Karayolu Akyokuş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, merkez istikametinden Beyşehir ilçesi istikametine seyir halinde olan Yakup Bütün idaresindeki 42 VP 898 plakalı minibüs, merkez istikametine U dönüşü yaptığı sırada Mustafa H. idaresindeki 64 FS 591 plakalı otomobilin çarpması sonucu yan yattı. İhbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, minibüsün altında kalan sürücü Yakup Bütün’ün hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan E.H. ve minibüste bulunan A.Y. yaralandı. Yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada hayatını kaybeden Yakup Bütün’ün cenazesi ailesine teslim edilmesinin ardından merkez Selçuklu ilçesi Tepekent Mahallesi’nde defnedildi. Kaza anı kamerada Kaza anına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, minibüsün sağ şeritte yavaşladığı, birkaç araç geçtikten sonra U dönüşü yapmak için manevra yaptığı, bu sırada arkadan gelen otomobilin minibüse çarptığı, savrulan minibüsün devrildiği anlar görülüyor.