YEREL HABERLER - 19 Kasım 2015 Perşembe 18:33

Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı Kampanyası

A
A
A
Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı Kampanyası

Karabük’te Kızılay, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının işbirliğinde uygulanan ‘Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı’ Projesi’nin uygulanmaya başladığı bildirildi.
İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı’nın işbirliğiyle yürütülen projede, gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışının artırılması ve kan teminindeki sorunların önlenmesinin hedeflendiği ‘Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi” yürütüldüğü belirtildi.
Projenin Türkiye genelinde 500 pilot okulda uygulanacağının kaydedildiği, “ Bu projeyle kanın acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir gereksinim olduğu gerçeğinden hareketle, güvenli ve yeterli kan tedariki için ülkemizdeki, gönüllü, düzenli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısının artırılması amaçlanmaktadır. Proje 81 il ve 500 pilot okulda uygulamaya alınacak. Proje kapsamında Karabük Atatürk Ortaokulu ile Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi pilot okul seçildi.Bu okullarda önce öğrencilere ardından ise velilere eğitimler verilecek” dedi.
Açıklamada ayrıca, “Kampanyaların genel amacı, pilot okullardaki, öğrenciler, öğretmenler, aileler ve tüm toplum bireylerinin kan bağışının önemi hakkında farkındalıklarını ve kazanılan gönüllü ve karşılıksız kan bağışçısı sayısını arttırmaktır. Kampanyanın temel hedef kitlesi öğrenciler olmakla birlikte, ebeveynlerinin ve öğretmenlerinin de etkinliklere katılmaları sağlanacak olup bu bağlamda onların farkındalıklarının artmasını sağlamak ve onları gönüllü birer kan bağışçısı olmaya ikna etmek; çocukların da sonraki yaşamlarında gönüllü birer kan bağışçısı olmalarını, konuyu içselleştirmelerini ve buna yönelik olumlu bir tutum geliştirmelerini sağlamaktır” ifadesine yer verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir