GENEL - 17 Eylül 2018 Pazartesi 13:05

İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

A
A
A
İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

Karabük’te 2018-2018 eğitim öğretim yılı açılışı ve ilköğretim haftası kutlamaları için kent meydanında tören düzenlendi.

Karabük’te 2018-2018 eğitim öğretim yılı açılışı ve ilköğretim haftası kutlamaları için kent meydanında tören düzenlendi.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, diğer protokol üyeleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasının, saygı duruşu ile İstiklal Marşı okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.


Karabük Belediyesi Kent Meydanı Nikah Salonunda protokol konuşmaları ile devam ederken törene Karabük Valisi Kemal Çeber ve AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal da katıldı. 4.sınıfları temsilen 4 öğrenci tarafından 1. Sınıfı temsilen 4 öğrenciye çiçek hediye edildi. Tören Demir Çelik İlkokulu ve Kartaltepe İlkokulu ve ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerinin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Başkan Güngör: “Turizmdeki orta ölçekli işletmelere destek paketi düzenlenmeli” MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin nakit döngüsünde sıkıntı yaşadığını belirterek turizmciye yönelik finansa erişim destek paketi düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yaşadığı nakit döngüsündeki daralma ile ilgili açıklamalarda bulundu. Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde yaşanan ekonomik daralma nedeniyle mal temininde zorlanıldığını kaydeden Başkan Güngör, “Bu yıl turizm sezonu çok iyi başladı. Turizm tesislerimizin doluluk oranı çok yüksek. Ülkemize ve bölgemize gelen turist sayısında rekor artış bekliyoruz” dedi. 2024 turizm sezonun yoğun bir şekilde başlamasına rağmen turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin para arzında yaşadıkları sıkıntıdan dolayı mal almakta zorlandıklarını belirten Başkan Güngör, “Bu işletmelerimize devletimiz tarafından can suyu olabilecek bir destek paketinin çıkarılmasını gerekmektedir. Orta ölçekli işletmeler göz ardı edilmemelidir. Devletimiz tarafından çıkaracak destek paketi işletmelerimizi rahatlatacak ve turizm girdilerinde belirgin artış sağlanacaktır” diye konuştu. “Turizmde ara ticaret yapan işletmeler kollanmalıdır” Turizmde ara ticaret yapan işletimlerin ülke ekonomisine sağladığı katkının önemine vurgu yapan Başkan Güngör şunları söyledi: “Türkiye’nin iç piyasada yaptığı birçok üretim turizm işletmeleri tarafından tüketilmektedir. Bu işletmelerdeki performans düşüklüğü iç piyasadaki üreticileri olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle turizm sektöründe özellikle ara ticaret yapan işletmelere can suyu olabilecek özel bir destek paketi çıkartılmalıdır. Bu şekilde hem iç piyasadaki üretim desteklenmiş olacak hem de turizmden ciddi döviz girdisi sağlanacaktır.” Yeni sezonda konaklama alanında eldeki verilerin oldukça olumlu göründüğünü kaydeden Başkan Güngör, “Nakit döngüsündeki daralma nedeniyle yaşanan olumsuzluklar giderilirse son yılların en verimli sezonunu yaşayacağız” şeklinde konuştu.
İstanbul Küçükçekmece’de küçük sanatçılardan 23 Nisan sergisi Küçükçekmece’de 120 çocuk, bir yıllık emeklerinin ürünü olan eserleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla “Rengini Bul” isimli sergiyle sanatseverlerle buluşturdu. Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi’nde sanat eğitimi alan 120 çocuk, bir yıllık emeklerinin ürünü olan eserleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla “Rengini Bul” isimli sergiyle sanatseverlerle buluşturdu. Ebru ve Özel Sanat Eğitimi branşlarında pek çok çalışmanın yer aldığı serginin açılışına çok sayıda öğrenci ve ebeveynlerinin yanı sıra Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da katıldı. Güzel Sanatlar Akademisi’nde kapılarını aralayan serginin açılışında, çocukların heyecanı gözlerinden okundu. 23 Mayıs’a dek gezilebilir Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Güney Özkılınç, sergide eseri bulunan çocukları tebrik ederek, “Küçükçekmece’de 23 Nisan’ı coşkuyla kutluyoruz. 3 gün boyunca kutlamalarımız devam edecek. Sergide emeği geçen tüm öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Güzel Sanatlar Akademisi’nde farklı kategori ve farklı disiplinlerde Küçükçekmeceli çocuklara sanat eğitimi vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu. 2023-2024 eğitim döneminde Güzel Sanatlar Akademisi’nin özel yetenek sınavından geçerek başarı kazanan öğrencilerin bir yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaların yer aldığı sergi, 23 Mayıs’a dek Güzel Sanatlar Akademisi’nde gezilebilir.
Düzce Kuşkonmaz hasadı başladı Düzce’de geçen yıllarda ekimi yapılan Kuşkonmaz bitkisinde hasat zamanı geldi ve tüketicinin sofrasında yerini almaya başladı. Düzce Merkez Develibesni Köyünde 3 dekar alanda kuşkonmaz üreticiliğine başlayan üretici Meral Başak Bannerman’ın tarlasında yetiştirdiği ilk kuşkonmaz ürünleri hasat edilmeye başlandı. Ekonomik olarak yüksek bir değere sahip kuşkonmaz bitkisi Ülke genelinde üretimi yapıldığı gibi Düzce’de de bu yıl ilk hasadı yapıldı. Mutfakların önemli lezzetlerinden bir olan Kuşkonmazın güçlü antibakteriyel özelliğe sahip olması, içerisinde A, C ve E vitamini bakımından zengin olması, özellikle kanser hastalıklarının beslenme programlarında, kalp, sindirim sistemi problemleri, kemik hastalıkları, kan basıncının seviyesini düzenleme, kandaki şeker oranını düşürmeye yardımcı olması gibi birçok sağlık probleminde ve özellikle diyet programları listesinin önemli bir yer tutmaktadır. Düzce Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun; Düzce genelinde bu tür alternatif ürünlerin üretilmesini her zaman desteklediklerini, gelişime açık her bir üreticiye teknik ve maddi destek vermeye devam edeceklerini, Kuşkonmaz üretimi yapmak isteyen üreticilerin Düzce İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmasıyla gerekli bilgilerin verileceğini belirtti. İl Müdürü Uzun 2024 yılı üretim sezonunun afetlerden uzak, bereketli ve bol kazançlı olması temennilerinde bulundu.