YEREL HABERLER - 17 Nisan 2015 Cuma 16:41

İŞKUR “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini”' Açtı

A
A
A
İŞKUR “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini”' Açtı

Çalışma ve İş Kurumu Karabük İl Müdürlüğü ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokolle 200 kişiyi kapsayacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin ilk Grubunun kurs açılışı yapıldı.
Kişilerin Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB destekli, 200 kişiyi kapsayacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin ilk grubunun kurs açılışı Karabük TSO toplantı salonunda yapıldı.
Açılışa İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven , Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Erol Karadeniz ve TSO Genel Sekreteri Cem Biçen ve kursiyerler katıldı.
Eğitimin açılışında programla ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdür Coşkun Güven istihdamın artırılması için yeni girişimcilere ihtiyaç bulunduğunu, bu programlarla da yeni girişimcilere iş planı hazırlanması ve devlet katkılarını da içeren bir müfredatla eğitimler verildiğini belirterek, kursiyerlerden üretime önem vermelerini ve katma değeri yüksek üretim tesisleri kurmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.
Toplam 70 saat sürecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi süresince İŞKUR tarafından eğitim masrafları karşılanacak olup, kursiyerlerin cep harçlığı ve Genel Sağlık Sigortası primleride İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Eğitimin sonunda kursiyerlere onaylı Katılım Belgesi verilerek, iş kurmak isteyenler bu belge ile KOSGEB’in girişimciler için verdiği hibe ve kredilerinden istifade etme imkânı bulabilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."