YEREL HABERLER - 13 Mart 2017 Pazartesi 17:01

İstiklal Marşı’nın 96. yıldönümü kutlandı

A
A
A
İstiklal Marşı’nın 96. yıldönümü kutlandı

Karabük’te İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Karabük’te İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.


İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yılı, Karabük Kültür Merkezi’nde salonunda yapılan törenle kutlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, ‘İstiklal Marşı En İyi Okuma Yarışması’nda birinci olan Aydınlıkevler İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Suriyeli Shama Alkasim’in, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını da okuması, dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.


Vali Mehmet Aktaş, İstiklal Marşının bağımsızlığın ve özgürlüğün sembolü olduğunu söyleyerek, “Bu bağımsızlığı ve özgürlüğü elde etmek için atalarımız tarihte eşine az rastlanır bir mücadele verdiler. Büyük bir kahramanlık destanı yazdılar ve akabinde İstiklal Marşımız yazıldı. Ama o günden bugüne bize düşman olan, bu topraklarda bizi geçici gibi gören emperyalist güçler bu hainliklerine son vermediler. Bizi buradan söküp atmak, birbirimize düşürmek her türlü oyunu sergilediler, sergilemeye de devam ediyorlar. Bu oyunlardan ve saldırılardan en büyüğünü 15 Temmuz’da yaşadık. Bu toprakların bugüne kadar görmediği korkunç bir ihanetti. Ama aziz milletimiz Kurtuluş Savaşında olduğu gibi yine bu saldırıyı da el birliğiyle, kanıyla, canıyla def etti. O hainleri ve işbirlikçilerini bu yaptıklarına pişman ettiler. Benzer saldırılar günümüzde de devam ediyor. 15 Temuz’da başarılı olamayanlar irili ufaklı bütün terör örgütlerini tetikleyerek üstümüze salıyorlar ama aziz milletimiz bunlarla da sonuna kadar mücadele ediyor, etmeye devam edecek” dedi.


Tiyatro gösteriminin ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere hediyelerinin verilmesiyle tören sona erdi.


Törene, Vali Mehmet Aktaş, Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanetin Uysal, Garnizon Komutanı Per. Albay Tekin Nemlioğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin sakuraları çiçek açtı Türk-Japon ortaklığında açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bahçesine dikilen Japonya’nın ulusal simgelerinden biri olan sakuralar çiçek açtı. İki ülkenin dostluğunu simgelemesi amacıyla hastane bahçesini süsleyen çam ve sakuralar ise havadan görüntülendi. Türk-Japon ortaklığı ile Kamu Özel İş Birliği (PPP) modeli çerçevesinde inşa edilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, açılışından bu yana çok sayıda hastaya hizmet vermeye devam ediyor. 2 bin 68 sismik izolatör bulunan yapı, 2 bin 500’ü aşan yatak kapasitesiyle de ön plana çıkarken inşa sürecinde hastanenin bahçesine Türk- Japon dostluğunu temsilen çam ağacı ile Türkçe ‘kiraz çiçeği ağacı’ anlamına gelen, Japonya’nın ulusal simgelerinden biri olan sakuralar dikilmişti. Baharın kendini göstermesiyle pembe renkleriyle açan sakuralar hastane bahçesini süslemeye başladı. Covid-19 pandemisinde de önemli hizmetler sunan bir yanda çam ağaçları bir yanda sakuraların yer aldığı çok sayıda hastaya şifa olan hastane ise havadan görüntülendi. “Japonya Türkiye kardeşliğini yansıtıyor" Hastane bahçesinde iki ülke bitkilerin birlikte bulunmasının hoş bir düşünce olduğunu belirten vatandaşlardan Emre Eroğlu sakuraların rengini çok beğendiğini söyleyerek, “Japonya Türkiye kardeşliğini yansıtıyor bizlere, yerli yerinde olmuş. Yapanın, emeği geçen herkesin eline sağlık. Bahar ayını, pozitifliği, enerjiyi yansıtıyor. İnsanlarımız da bu sayede bir nebze de olsa bu yeşilliklere bakarak bile mutlu olabilirler diye düşünüyorum. Japonların da emeğine sağlık, onların çiçekleri bizim çiçeklerimizle beraber çok güzel ambiyans sağlamışlar. Hastane mükemmel, tam bir modern çağ hastanesi olmuş, ilk defa içine girdim. Çok hoşuma gitti, içeride marketlerden, giyim mağazalarından tutun her türlü şeyi bulabiliyorsunuz” dedi. “İçi de dışı da çok güzel" Çam ve sakuraların birlikteliğini sevdiğini ifade eden Sevde Eroğlu, “Biz ilk defa geldik bu hastaneye içi de çok güzel, aynı şekilde dışına da çıkar çıkmaz mis gibi bahar ayı gelmiş dedik. Biz normalde Edirne’deydik aynı orada da çiçekler aynı şekilde açmıştı. Tema olarak yansıtması çok hoş” şeklinde konuştu.
Hakkari Ahır olarak kullanılan mağaraya kurtlar dadandı: 30 keçi ve 30 oğlak telef oldu Hakkari’nin Depin Vadisi’ne akşam saatlerinde inen aç kurtlar, hayvancılıkla geçimini sağlayan Bedel Akar isimli vatandaşın ahır olarak kullandığı mağaraya dadanarak 30 keçi ve 30 oğlağı telef etti. Kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Depin Vadisi’nde küçükbaş hayvancılıkla geçimini sağlayan Bedel Akar isimli vatandaşın ahır olarak kullandığı mağaraya kurt sürüsü dadandı. 80 küçükbaş hayvandan 60’ını telef eden kurtlar, daha sonra bölgeden uzaklaştı. Sabah saatlerinde hayvanlarına bakmak için bölgeye giden Akar, gördüğü manzara karşısında büyük şok yaşadı. Üzüntüsünü dile getiren Akar, gece saatlerinde kurtlar 30 keçi ve 30 oğlak olmak üzere 60 hayvanını telef ettiğini söyledi. Akar, “Kurt sürüsü sabaha doğru saldırdı. Keçi sürüsü korkudan dağlara dağıldı. Havanın aydınlanmasıyla dağda sürümü aramaya çıktık. 30 keçi dağda telef olmuş. Yaralı hayvanları kendi imkanımla aşağıya indirdim. 30 oğlak ise sanki yok olmuş. Hiçbir yerde izlerine rastlamadım. Maddi olarak zarara uğradım” diye konuştu. Bölgeye gelen Hakkari Belediyesi Veterineri Faysal Cindioğlu da, kurt saldırısına uğrayan yaralı sürüyü muayene etti. Sürü sahibine yaralı hayvanları imha etmek zorunda olduklarını ifade eden Cindioğlu, “Kurt ısırıkları nedeniyle yaralanan keçiler imha edilmeli. Hayvanların veba hastalığı taşıyıp taşımadığını bilmiyoruz. Her ihtimale karşı tedbirlerimizi almak zorundayız. Kurt saldırısı sonucu kuduz virüsü bulaşmış olabilir. Bu hayvanların tüketilmesi tehlikeli olabilir” diye konuştu.