YEREL HABERLER - 15 Ocak 2016 Cuma 17:10

Karabük Modern Minibüslere Kavuştu

A
A
A
Karabük Modern Minibüslere Kavuştu

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından 1. Bölge olarak bilinen 5000 Evler Mahallesi ile 100. Yıl Mahallesi güzergahında hizmet verecek olan 45 adet Karsan Jest marka minibüsler düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.
Karabük Kent Meydanında düzenlenen araç teslim törenine Vali Orhan Alimoğlu, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve üyeleri, Karabük Şoförler Odası Başkanı Ahmet Karabacak ve Oda üyeleri, KARSAN Satış Müdürü Kaan Erkırtay ile minibüsçü esnafı katıldı.
Düzenlenen törende konuşan Karabük Şoförler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, kendilerine en büyük desteği Mehmet Ali Şahin’in verdiğini söyleyerek, “ Türkiye’de bu bir ilk. Bu araçlarımızı kredi ile aldık. Esnaf kefaletten kredi kullandık. 60 ay vade ile yüzde 18 faizle aldık. 100 milyara 60 ayda 18 bin TL faiz ödeyeceğiz. Bu kredi başka bir yerden alsaydık, 64 bin TL kadar faiz ödeyecektik. 45 bin TL kardayız. 45 araç aldık, 24 araç daha alacağız. Üniversiteleri öğrencilerimiz inşallah bizlere haklarını helal ederler. Onlara söz verdik ödediğiniz paranın karşılığını alacaksınız diye. Bize destek veren tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Orhan Alimoğlu ise, insanları bir yerden bir yere ulaştırmada büyük bir görev üstlenen şoför esnafının çok önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek “Gençlerimizle, öğrencilerimizle zaman zaman bir araya geldiğimizde, güzel işleri sayarken onlara şoförlüğü de örnek veriyorum. İnsanları gidecekleri yere huzur içinde, nezaketle, emniyetle götürmek çok güzel, modası geçmeyen bir iştir. Benim samimi kanaatime göre şoförlerimiz hakikaten çok önemli bir görevi ifa ediyorlar. Birçok insanımızı gidecekleri yerlere götürüyorlar, ulaştırıyorlar. Karabük bildiğiniz üzere dışarıdan çok öğrencisi, misafiri olan bir ilimiz. Bu aynı zamanda bir tanıtım vasıtamız, tanıtım vesilemiz. İnşallah bu araçlarımız ile taşırken şoförlerimizin nezaketi, sabrı, dikkati ilimizin güzel tanıtımına katkısı olur temennisindeyim. Keza önemli sayıda emeklimiz var bunları da nezaketle, sabırla taşımak da çok güzel bir iştir. Bu münasebetle emeği geçenleri tebrik ediyorum. İnşallah kazasız, belasız, güzel, hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi.
“DEMİR ÇELİK KAVŞAĞINI ÇÖZÜME KAVUŞTURMAMIZ LAZIM”
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise yaptığı konuşmada, araçların hayırlı olması temennisinde bulunarak, “ Birkaç hafta önce Şoförler Odası Başkanı Ahmet Karabacak bana geldi ve taleplerini iletti. Benden Halk Bankası Kredilerden sorumlu Müdür Yardımcısından randevu almamızı istedi. Bizde aradık ve hemşerilerimizin geleceğini söyledik. İşlemler çok çabuk gelişmiş krediler alınmış ve yeni minibüsler alınmış. Karabük’te aldığımız bilgilere göre 62 bin kayıtlı araç var. Bu rakam 10 yıl önce 28 bin iken 62 bine çıkmış. Bunun yüzde 60’ı otomobil. Tabii böyle olunca trafik sorunu ortaya çıkıyor. Özelikle Kardemir kavşağında belirli saatlerde trafik kilitleniyor. Buna çözüm bulmak lazım. Burası Karayollarının sorumluluğunda bir bölge. Bizim bu konuda düzenlemeyi karayolları ile yapmamız lazım. Bu sorunu karayolları programına aldırabiliriz. Burada yapılacak yeni düzenleme ile birlikte Ankara İstanbul’dan gelecek araçların giriş ve çıkışları nerden verilecek bunu hep birlikte planlamak lazım. Önümüzdeki günlerde karayolları Genel Müdürümüz gelecek. Konuyu kendisiyle görüşeceğim. Belediye Başkanı Rafet bey’de bu konuyu çözme noktasında gerekli çalışmalara destek vereceğini sanıyorum. Amacımız Karabük’e en iyi hizmeti götürmek” dedi.
ŞAHİN’DEN EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNE ZİYARET
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin beraberinde Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesini ziyaret ederek ilk açık kalp ameliyatı yapılan hastayı ziyaret etti.
Şahin ve Uysal’ın Eğitim Araştırma Hastanesin ziyaretine AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ve yönetimi, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Opr. Dr. İsmail Kara ve Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan eşlik etti.
Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doğan ve ilk kalp ameliyatını gerçekleştiren doktorlardan bilgiler alan Şahin daha sonra hastaneden ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir