SPOR - 09 Ağustos 2016 Salı 13:02

Karabükspor ligde kökleşmiş takımlar arasına girmek istiyor

A
A
A
Karabükspor ligde kökleşmiş takımlar arasına girmek istiyor

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, bu sezon ligde kalıp kökleşmiş takımlar arasına girmeleri gerektiğini ifade etti.
Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, ligin şartlarının zor olduğunu, Süper Lig’in eskisi gibi olmadığını ifade ederek, “Çok zorlu bir Süper Lig bizi bekliyor. En az 11-12 takım ligde kökleşmiş takımlar. Dolayısıyla bizim de bu sene ligde kalıp o saydığımız takımlar arasına girmemiz gerekiyor. Zor olacak. Transferlerimiz olacak ama inşallah sezona başladığımızda herkesin mutlu olacağı bir takımı oluşturmuş oluruz diye ümit ediyorum. İlk maçımız Galatasaray ile. Bizim için belki deplasmanda üstelik Galatasaray ile oluşu dezavantaj gibi görünüyor. İnşallah onu avantaja çeviririz. Ondan sonraki maçlarımızı lehimize çeviririz. Taraftarlarımızı dikkat etmeleri konusunda uyardık ama geçen sene 4 maç ceza alarak bu sene 3 tane maçımızı seyircisiz oynayacağız. 3 de deplasman maçı olsa 7. maçımızda taraftarlarımızla buluşacağız. Taraftarlarımız da inşallah bundan ders çıkartarak takımlarını yalnız bırakmak yerine daha akıllı, daha bilinçli hareket ederek takımlarına destek olurlar diye düşünüyorum. Ligin ilk haftaları zorlu rakiplerle oynuyoruz ama ben 17 maçın 17’sini de zorlu olarak görüyorum. Kolay hiçbir maç yok. O şekilde bir değerlendirme yapmıyorum. 17 maç da zor, 17 maç da önemli. Önemli olan bizim o maçlar içerisinde puanlarımızı toplayarak ikinci yarıya avantajlı bir şekilde başlamak” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kira tespit davalarında dava sayısını ve mağduriyeti azaltacak bir ihtiyati tedbir önerisi Kanun’a göre kira tespit davaları, en erken altıncı kira yılı için açılabilir (TBK 344/3). Bu davayı genellikle kiraya veren taraf kiracıya karşı açar ve davanın konusu, kira bedelinin emsalleri düzeyine yaklaştırılmasıdır. Kiraya verenin tespit davasını kazanacağı neredeyse kesin olmasına rağmen sonuçlanmasının birkaç yıl sürdüğünü belirten Prof. Dr. Umut Yeniocak, emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararının mağduriyeti azaltacağını açıkladı. Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Umut Yeniocak, yüksek enflasyon sebebiyle hızla artan kiraların ev sahibi ile kiracıları çok sık karşı karşıya getirdiğini hatırlattı. Prof. Dr. Umut Yeniocak, kiraya verenin açacağı tespit davasını kazanacağı neredeyse kesin olmasına rağmen sonuç alınabilmesinin maalesef birkaç yıl sürebildiğini belirtti. Kiraya verenin davanın sonunu beklemesi hatta geçmişe dönük kira farklarının tahsili talebiyle kararı icraya koyması için de mahkeme kararının kesinleşmesini beklemesi gerektiğini ifade etti. Yeniocak’a göre kiraya veren, yıllar süren davanın sonunu bekleyip geçmişe dönük kira farkını faiziyle talep ettiğinde, kanun gereği kendisine ödenen faiz de enflasyon karşısında oldukça düşük düzeyde olduğundan, bir mağduriyet de bu aşamada yaşanıyor. “Emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı, mağduriyeti azaltır” Bu tabloda müdahale edilmesi gereken çok şey olduğuna değinen Yeniocak, “Elbette, enflasyon kalıcı olarak düşürülmedikçe bu sorunun sadece hukuk yoluyla kalıcı olarak çözümü mümkün değildir” değerlendirmesini yaptı. Ancak kısa vadede kira tespit davalarında davacı kiraya veren tarafın, davalı kiracının dava süresince emsal kiraya yakın bir kira ödemesi yönünde ihtiyati tedbir talep etmesi ve mahkemenin de dosyada sıra dışı bir durum yoksa özellikle içinde bulunduğumuz yüksek enflasyon şartlarında bu tedbir kararını vermesi gerektiğini vurguladı. Böylece dava boyunca yükseltilmiş kira bedelini tahsil eden ev sahibi için davanın uzun sürmesinin ikinci bir mağduriyet sebebi olmaktan çıkacağını kaydetti. Yeniocak, son olarak mahkemelerin bu yönde tedbir kararı vermeleri hâlinde uyuşmazlıkların arabuluculuk aşamasında anlaşmayla çözülme ihtimali de artacağından dava sayısının azalacağını öne sürdü. Ayrıca bu uygulamanın, taraflar arasındaki menfaat dengesine daha uygun bir çözüm olacağına da dikkat çekti.