SPOR - 15 Mayıs 2016 Pazar 20:26

Karabük'te 'süper Lig' Coşkusu

A
A
A
Karabük'te 'süper Lig' Coşkusu

PTT 1. Lig’in son haftasında dün deplasmanda Göztepe’yi 2-1 mağlup ederek bir yıl aranın ardından yeniden Spor Toto Süper Lig’e yükselen Kardemir Karabükspor, kente gelişinde coşkuyla karşılandı.
Geceyi İzmir’de geçiren ve bugün önce uçakla Ankara’ya geçen kırmızı-mavili ekip, buradan otobüsle Karabük’e geldi. İçinde Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Teknik Direktör Yücel İldiz ve futbolcuların yer aldığı otobüs, Eskipazar ilçesinde yaklaşık 100 araçlık bir araç konvoyuyla kent meydanında binlerce kişi tarafından karşılandı.
Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un da hazır bulunduğu alana güçlükle giren futbolcular, taraftarların omuzlarında platforma kadar taşıdı.
Kendilerine sevgi gösterisinde bulunan taraftarlara seslenen Tankut, sezon boyunca yaşadıklarını anlatarak, “Geldiğimiz gün ‘Yiğit düştüğü yerden kalkar’ sloganını hep birlikte söyleyerek yeniden Süper Lig’e çıkacak dedik. İnişli çıkışlı maçlarımız oldu ama yılmadık. Belki iki belki üç maç önce değil ama 34 maçın sonunda 90+2’de ipi göğüsleyerek Süper Lig’e çıktık” dedi.
Teknik Direktör Yücel İldiz ise, Kardemir Karabükspor’un başarısı için her zaman taşın altına elini soktuğunu ve Karabük söz konusu olunca profesyonelliği bir tarafa bıraktıklarını anlattı.
Daha sonra üstü açık bir otobüse geçen kafile, kenti dolaşarak Süper Lig’e yükselişini taraftarlarıyla doyasıya kutladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Müftülüğünden üniversite öğrencilerine iftar yemeği Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen iftar programına İl Müftüsü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel, İl Müftü Yardımcıları Aytekin Akçin, Faruk Latifoğlu, İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Tok ve Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Arı, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek, "Her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayında da öğrencilerimizin yanındayız. Onların manevi atmosferini paylaşmak ve bu bereketli sofrada bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Gerek, ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel’e ve fakülte personeline teşekkür etti. ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel de yaptığı konuşmada, İl Müftülüğü ile birlikte düzenlenen bu programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İl Müftülüğümüze bu anlamlı program için teşekkür ediyoruz. Bu tür programlar öğrencilerimiz için büyük önem taşıyor. Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşamak ve paylaşmak bizleri mutlu ediyor." dedi. Program, yapılan duanın ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in öğrencilerle hasbihali ile sona erdi.