SPOR - 25 Aralık 2021 Cumartesi 15:44

Ahmet Nur Çebi: 'Bu rapor gerekli mercilere verilecektir'

A
A
A
Ahmet Nur Çebi: 'Bu rapor gerekli mercilere verilecektir'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2009-2019 yılları arası için yapılan denetleme raporu hakkında açıklama yaparak, bu raporun gerekli mercilere verileceğini belirtti ve, “Bizden sonra gelen herkes bu denetimi yapsın ve bu bir gelenek olsun” dedi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2019 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul’da konuştu. Beşiktaş taraftarı ve camiasının kendisine verdiği değerin her şeye bedel olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ahmet Nur Çebi, “En son 2 arkadaşın konuşmasının üstüne benim konuşmam silik kalacak. Beni eleştirmeyi bile nezaket içinde yaptılar. Bugün kadın futbol ve kadın basket takımı galip geldi. Kadınlar ön plandalar ama kongrede çok azlar. Umarım sayıları artacaktır. Onlar kızlarımız, eşlerimiz, annelerimiz, her şeyi hak ediyorlar” açıklamasında bulundu.

“Popülist davranmamak için bu genel kurulu mayısta yapmadık”

Pandemi nedeniyle genel kurulları istedikleri zaman yapamadıklarını söyleyen Çebi, “Mayıs ayında 3 kupa kaldırdıktan sonra popülist olarak genel kurul yapabilirdim. Ama benim derdim sağlıktı. Mayıs ayında 3 kupa kaldıran kulübün taraftarının, haziran ve temmuz ayında bunun keyfini çıkarmasını istedim. Camianın buna ihtiyacı vardı. KPMG raporunun gecikme sebebini de Genel Sekreter Mesut Urgancılar açıkladı. Beni evde oturup eleştirenler var. 2 kez Covid 1 kez de kol kırığı geçirdim.

Eleştirirken biraz insaf edin. Bugün burada yoklar. Sosyal medyayı kullanan arkadaşlar kulübe zarar vermeyecek şekilde eleştirilerini yapsınlar. Yarın bizim ilk yılımızla ilgili mali ve idari genel kurulumuz var. Birçok konuyu yarın konuşacağım. Kurullar ve hakemlerle ilgili birçok konuda konuşacağım. Sizleri yine burada görmek istiyorum. Ayrıca bugün gelemeyen arkadaşlarımız da lütfen gelip vazifesini yerine getirsin. Sizler eleştireceksiniz, bizler de sizlere saygı duyacağız ki bu kulübü adam gibi idare edelim” diye konuştu.

“Biz evimizi ipotek ettirdik, gidenler 1 Lira bırakmadan gitti”

Fikret Orman ve yönetiminin, tribünler tarafından ‘Paralar nerede’ diye eleştirildiği dönemde tekrar aday olduğunu söyleyen Ahmet Nur Çebi, “Sonrasında ‘Paralar nerede’ denilirken gittiler. 2 ayda ne değişti de gittiniz. Altımızı oyuyorlar dediler, kim oyduysa açıklayın. Ben taraftara eski yönetim kurulu ve başkana ‘Paralar nerede’ diye bağırtmadık. Bakın buradaki kişiler ‘Biz bağırdık’ diyorlar. Benim sizinle hiç irtibatım oldu mu? 2019 mayıs ile ekim arasında ne oldu? Eylülün sonunda UEFA’dan temiz kağıdı almak için borçlarınızı ödeyeceksiniz ve Avrupa’ya gideceksiniz. Giderken UEFA’ya dilekçe verdiler, eylül ödemelerini yapmayacağız çünkü ekimde seçim var dediler. Eylül ödemelerini de ekim sonuna kadar 4 günü olan yeni yönetimin önüne koydular. Biz de elimizden geleni yaparak bu problemi çözdük. Bunu çözerken evlerimizi ipotek verdik. Gidenlerin ipoteği yoktu, 1 Lira da alacaklı gitmediler. Çay içtiniz, 50 lira da mı bırakamadınız. Alacağı olanlar loca alıp gitti, bu locaları da başkalarına sattılar. Önümüze büyük bir enkaz bırakıldı dedim, kimsenin de bir şey çaldığını iddia etmedim. Kapıdan giriyorsunuz kulübün CEO’su ayrılmış. Yahu beni beklesene ayrılmadan. Tazminatları da ödenmiş. İçeride 2 tane sekreter kalmış, “Başkanım müsaade ederseniz biz gitmek istiyoruz, tazminatlarımızı verin” diyor. Garibanların tazminatlarını vermemişler, kalantorların parasını ödemişler. Bu sebeple şikayetçiyim” açıklamasını yaptı.

“Bizden sonra gelenler de bu raporu hazırlasınlar”

KPMG tarafından yanılan denetimin boyunlarının borcu olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Nur Çebi, “İbra edilmek ya da edilmemek, kol kırılır yen içinde kalır kafasıyla gidilirse her gelen buraya zarar verir. Başınız dik geleceksiniz, kulübe hizmet edeceksiniz ve ibra edilmeyi de talep edeceksiniz. Rapor konusunda benim kimseye bir garezim yok. Ben o dönemde olmadığımı söylemedim ki, rapora 1 kez müdahale etmedim. Belki raporda benimle ilgili de konular var. Neyse bedeli, cezasını ödeyeceğim. Bundan sonra bu kulübe kim gelirse gelsin, kendisinden sonra birilerinin bilip denetleme yapacağını bilmesi lazım. Bu artık gelenek haline gelmeli. Bu rapor hazırlanırken neler yapıldı.

Bazı Beşiktaşlılara yakışmadı bu. Genel sekreterimizi çalıştırmadılar. Sabah akşam itibar suikastı yaptılar. Ne oldu, geldi burada okudu. Benim bitmeyen bir demir problemim var. Bunu sürekli yazıyorlar. Bu demirin, gerekenden az kullanıldığı teknik üniversite tarafından yazıldı. Demirin 3’te 2’si benden alındı. Çünkü kaba inşaat çıktığı için banka, para kullanmaya müsaade etti. Bunun ardından şahsi demir vermedim, vermeme gerek kalmadı.

O döneme kadar demir verdim. Vermesem ‘Beşiktaş’a güvenmedin mi?’ diyeceklerdi. Bir de çatı mevzusu var. Denetleme Kurulu raporu yazdı, sözleşmenin altında Fikret Orman’ın imzası var, ödeme talimatının altında Fikret Orman’ın imzası var. Benimle ne alakası var bunun. Hazırlanmış olan raporda kimsenin art niyet aramamasını istirham ediyorum. İlk örnek her zaman Beşiktaş’ta olmuştur, bundan sonra bütün kulüplerde bu olacak. Rapor okunurken KVKK gereği isimler söylenmedi” dedi. Çebi son olarak SPK ile ilgili mevzuat olduğunu ve bağımsız denetim raporunun gerektiği zaman gereken yerlere verileceğini de sözlerine ekledi.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üretimden vazgeçmektedir" Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, finansal sorunlarla mücadele eden çiftçinin girdi maliyetleri nedeniyle üretimden vazgeçtiğini söyledi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan, temel gıda ürünlerinin üretimiyle doğrudan ilişkili olan ve küresel gıda güvenliğinin sağlanmasında kritik bir role sahip olan tarım sektörünün sorunlarına değindi. Doğan, "Gübre, tohum, ilaç ve yakıt gibi girdi maliyetlerindeki artış, tarımsal üretim maliyetlerini yükseltmekte ve üreticilerin kar marjlarını azaltmaktadır. Finansal sorunlarla mücadele eden çiftçi üretimden vazgeçmektedir. Su kaynaklarının azalmasıyla birlikte yaşanan kuraklık ve yanlış su kullanımı, özellikle sulama gerektiren tarım alanlarında verim kayıplarına neden olmaktadır. Toprak erozyonu, arazi parçalanması ve mülkiyet sorunları gibi arazi sorunları tarım arazilerinin verimli kullanımını engellemektedir. Adil fiyatlarla pazarlanmayan ürünler ve dağıtım kanallarına erişimde yaşanan zorluklar gibi pazarlama ve lojistik sorunlardan dolayı üreticiler ürünlerini satmakta zorlanmaktadır. Yaşanan finansal sorunlarla modern tarım teknikleri ve makineleşmeye kaynak ayıramayan üretici, üretim verimliliğini ve kalitesini arttıramamaktadır" dedi. Doğan, şöyle devam etti: "Tarımsal üretimin büyümesi için devlet destekleri ve tarım sigortası gibi mekanizmalar güçlendirilmeli, üreticiler piyasa dalgalanmalarına karşı korunmalıdır. Su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımına yönelik adımlar atılmalı, su yönetimi ve sulama tekniklerinde iyileştirmeler yapılmalı, su tasarrufu teşvik edilmelidir. Toprak koruma uygulamaları ve arazi planlaması gibi alınacak önlemler tarım arazilerinin verimliliğinin artırılmasına yardımcı olacaktır. Tarım ürünlerimizin ulusal ve uluslararası pazarlara erişimini kolaylaştıracak lojistik ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi için gerekli araştırmalar ve çalışmalar yapılmalıdır. Tarımsal üretim tekniklerinin modernizasyonu için verilecek destekler ve üreticilere yönelik eğitim programları, sektörün rekabet gücünü artıracaktır. Tarım sektörünün karşılaştığı sorunların giderilmesi ve sürdürülebilir tarımsal üretim sağlanması için tüm paydaşların işbirliği içinde hareket etmesi gerekmektedir."
Uşak Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, "Dün akşam itibarıyla ‘Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz. Bu bir keşif kuyusudur, arama kuyusudur. Şu anda Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada bu arama faaliyetimize başladık. Çok yeni başladık" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, bir dizi ziyaret ve inceleme için Uşak’a geldi. Sektör Temsilcileri ile İstişare Toplantısı’na katılan Bayraktar, yaptığı konuşmada “2020 yılında Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfini çok şükür yaptık. Sakarya gaz sahasında bugün 3,7 milyon metreküp günlük gaz üretiyoruz ama daha yolun başındayız. İnşallah oradaki gaz üretimimizi günlük 40 milyon metreküpe çıkaracağız. Bu sayede bugün 1,4 milyon haneye yeten oradaki doğal gaz üretimimiz 15 milyon haneye kadar çıkacak yani nerdeyse 60 milyonluk nüfusun kullanabileceği doğal gazı kendimiz üreteceğiz” dedi. Bakan Bayraktar, Sakarya gaz sahası yakınlarında yeni keşfedilen gaz kuyusundan bahsederek, "Dün akşam itibarıyla ‘Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz. Ramazan ve Uşak’ın bereketiyle, bu kuyumuzdan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv inşallah buluruz. Bütün çalışmamız, gayretimiz bu yönde olacak. Dolasıyla Göktepe 1 kuyumuz da bu anlamda hayırlı olsun. Bu bir keşif kuyusudur, arama kuyusudur. Şu anda Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada bu arama faaliyetimize başladık. Çok yeni başladık. İlk kez kamuoyunda sizlerle paylaşmış olduk” dedi.
İstanbul Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek" dedi. Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye Nikah Sarayında Doğu ve Güneydoğu iftar programı düzenlendi. Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Yılmaz, Büyükşehirler arasında yatırım oranı en fazla azalan ilin İstanbul olduğunu ifade etti. “Kimlikleri siyasetin malzemesi haline dönüştürmüyoruz” Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Hiçbir zaman kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimlikleri siyasetin malzemesi haline de dönüştürmüyoruz. Kimliklere sonuna kadar saygılıyız ama kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimliklerimizin ve farklılıklarımızın ötesinde geniş bir ortak zeminimiz var. Aynı tarihten gelen, aynı değerleri paylaşan ve aynı gelecek ufkuna sahip, kederde, tasada ve sevinçte bir olan bir milletiz” ifadelerini kullandı. “Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı” Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşan muhalefet masasına değinen Cevdet Yılmaz, “Tabiri caizde 7 düvel birleşti, olmadık masalar kuruldu. Ne oldu seçimden sonra? Masa kaldı mı ortada? Dağıldı gitti. Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı. Hatta bazı insaflı muhalifler seçimden sonra ‘iyi ki biz kazanmamışız’ dediler” ifadelerini kullandı. “İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” 31 Mart seçimlerine değinen Yılmaz, “Büyükşehirler arasından yatırım oranı en fazla azalan il hangisi olmuş biliyor musunuz? İstanbul. Bir önceki dönem AK Parti döneminde yatırımların toplam harcamalar içinde oranı yüzde 55. Bu dönemde ne olmuş diye baktığınızda yüzde 38’e düşmüş. Tam 17 puan yatırımlarda bir düşüş olmuş. Bundan daha güzel bir gösterge olamaz. Laf ile bunu kapatabilir misiniz? Şovlarla, polemiklerle, kutuplaştırıcı bir takım söylemler ile bu gerçeğin üstünü örtebilir misiniz? Örtemezsiniz. İstanbul’un çok ciddi anlamda yatırıma ihtiyacı var. 5 sene yatırım yapmadan idare edebilirsiniz. Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek” şeklinde konuştu.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.