SPOR - 28 Ağustos 2016 Pazar 22:44

Kardemir Karabükspor, Çaykur Rizespor maçının ardından

A
A
A
Kardemir Karabükspor, Çaykur Rizespor maçının ardından

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında sahasında Çaykur Rizespor’u 3-0 mağlup ederek ilk galibiyetini elde etti. Mücadele sonrası iki takımın da teknik adamları açıklamalarda bulundu.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor, alınan sonuçtan mutlu olduğunu söyleyerek, “Bu tarz maçlar kolay olmaz, malum seyircisiz bir maçtı. Dolayısıyla mutluyuz seyircisiz bir sahadan galibiyet alarak ayrıldığımız için. Yeni bir takım kurduk. 13 tane yeni arkadaşlar katıldı aramıza. Kolay olmuyor yeni bir takım oluşturmak. Tanımadığım oyuncu bile var, biliyorsunuz Ermin Zec 3 gün önce geldi. Ama sahada somut şeyler görmek istiyoruz, antrenmanda yaptıklarımızı sahada gördüğümüz zamanda çok mutlu oluyorum. Önemli olan manteliteyi sahaya yansıtmak, acı çekme mantelitesini sahaya yansıtmak. Onu da çok iyi yansıtıyorlar sahaya" dedi.
“Çaykur Rizespor cephesi”
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise farklı kaybettikleri bir maç olduğunu belirtti.
Rakibin 3-0’lık galibiyetine gölge düşüremeyeceklerini kaydeden Karaman, “Ama bazı şanssızlıklarımız var oyun içerisinde. İlk devre yediğimiz birinci golde iyi pas, vuruş kalitesi iyi değildi bizim kendi ayağımızı içerisine çarpan top, ilk golü kendimiz attık. Yani vuruş kalitesi iyi olup gol olsa ayakta alkışlarız. Ama o topun yön değiştirip gol olması bizim adımıza büyük bir şanssızlık. Golden sonra iyi oynamadık. İkinci yarı pozisyonlarımız var, direkten dönen veya hücum oynayıp rakip alanda çoğalıp sağdan soldan geldiğimiz ataklar var. Fakat bir türlü golü atamadık” dedi.
“Usta ayaklara ihtiyacımız var”
Yedikleri ikinci golde hataları olduğunu anlatan Karaman, "Ondan sonra farklı bir mağlubiyeti yaşadık. Futbol kırılgan bir oyun. 1-0 devam eden, oyun üstünlüğü bizde, hakimiyeti bizde, belki kontra ataktan gol yemeye biliriz, arkada boş alanlar oluşturuyoruz ama pozisyon üretiyoruz. Bazı usta ayaklara ihtiyacımız var, bunu zaten biliyoruz, bunu başkan da, yönetim de, ben de biliyorum. Genç bir takımız, kalecimiz, oyuna giren oyuncular çok genç. Beli yerde bazı şeyleri iyi yapamıyoruz. Bu oyuncuları kazandırmak, bu oyuncuları Türk futboluna ve takıma kazandırmak bazen maçı da kaybettiriyor size. Takviye yapmak zorundayız. Maalesef transferlerde doğru oyuncuyu alma noktasında bir çok zorluk yaşıyoruz. Normalde iki transfer geçen hafta biterdi ama araya başka şeyler giriyor. Lig uzun bir maraton. Transfer Türkiye’de çok farklı bir olay. Ama kulüp transfer noktasında doğru oyuncular konusunda çalışılmaları iyi bir şekilde yapıyor. Transfer yapmak zorundayız ve bir şeyler feda edilecek artık" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.