YEREL HABERLER - 04 Ağustos 2016 Perşembe 13:44

KARORSAN Test ve Eğitim Merkezi Projesi’nde sözleşme imzalandı

A
A
A
KARORSAN Test ve Eğitim Merkezi Projesi’nde sözleşme imzalandı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) Güdümlü Proje Desteği kapsamında Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından sunulan KARORSAN Test ve Eğitim Merkezi Projesi-KTEP projesi başarılı değerlendirilerek sözleşmesi imzalandı.
İmza törenine Karabük Valisi, KARORSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Aktaş, KARORSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve BAKKA Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Özcan, Karabük TSO Meclis Başkanı Timurçin Saylar, BAKKA Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan, BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı, İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi Başkanı Hakkı Yavuz Toplu ve KARORSAN Müdürü Şükrü Caner ÖZCAN katıldı.
TR81/15/GPD/0002 referans numaralı “KARORSAN Test ve Eğitim Merkezi Projesi-KTEP” başlıklı projenin başvuru sahibinin Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, proje iştirakçisinin ise Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olduğu açıklandı. İmzalanan sözleşme kapsamında toplam bütçesi 5 milyon 689 bin 306,94 TL olan projeye 4 milyon TL ajans desteği verilmesi öngürülüyor.
Proje kapsamında Karabük Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde bir test ve eğitim merkezi inşa edilecek. Test cihazları, ilgili yazılımlar ve donanımlar, ofis masa sandalyeleri, eğitim araç gereçleri ve mobilyaları ile bina tefriş edilecek. İnşa edilecek olan merkezin faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından proje kapsamında Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Karabük Ticaret İl Müdürlüğü ve Karabük Üniversitesi ile eğitim ve teknoloji alanında işbirliği protokolleri imzalandı.
Proje kapsamında inşa edilmesi planlanan test merkezinin önceliği özellikle demir çelik sektöründe ve ilde faaliyet gösteren diğer imalat sanayii sektörlerinde çalışan firmaların ürünlerinin ileri düzey testlerine ilişkin donanımların sağlanması ve çalışmaları yürütecek personelin istihdamı olarak tanımlandı. İnşa edilmesi planlanan bina bünyesinde bulunacak çok amaçlı salon, eğitim salonları, resmi kurum ve banka temsilcilikleri, kafeterya ve yönetim ofisleri gibi birimlerin de Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve KARORSAN bünyesindeki işletmelerin kullanımına sunulması amaçlanıyor. Merkezin kurulması ve belirtilen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için belirlenen proje süresi ise 24 ay.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir