YEREL HABERLER - 14 Ekim 2016 Cuma 20:10

KETEM araçları hizmete girdi

A
A
A
KETEM araçları hizmete girdi

Karabük İl Özel İdaresi ve hayırsever bir iş adamı Şefik Dizdar’ın destekleriyle Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesine alınan mobil tarama araçları düzenlenen törenle hizmete alındı.
Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesindeki törene, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, hayırsever iş adamı Şefik Dizdar, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılışında konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, son 13-14 yıl içerisinde en fazla hizmet üretilen alanlardan bir tanesinin de sağlık alanının olduğunu söyledi.
Özellikle "anne dostu" programıyla çok ciddi tedbirler aldığını anlatan Şahin, "Bu programla gebelik öncesinden itibaren hastanelerimiz bu hanımları ücretsiz takip etmeye başladılar. 100 bin içinde 64’ü doğumda ölen annenin oranı şimdi 15’e indi. Bu rakam bendeki 1 sene önceki rakamdı. Bu rakam şimdi daha da düşmüştür. Belki 12’lere belki de 10’lara düşmüştür. Bebek ölümleri doğum esnasında binde 31’di. Şu anda 6’lara indi. İnşallah sıfır noktasına doğru iner, bu program nedeniyle." dedi.
Çağın en tehlikeli hastalığının kanser olduğuna da dikkat çeken Şahin, "Henüz tedavisiyle ilgili bir sonuca ulaşılamadı. Ancak erken teşhis konulursa önlenmesi mümkündür. İşte bu araçlar ve bu araçların içerisindeki tıbbi cihazlar erken teşhisi sağlayacağı için kanserle mücadelede son derece önemli bir hizmet olacaktır." ifadelerine yer verdi.
Şahin, konuşmasının ardından araçların alımına destek veren iş adamı Dizdar’a plaket verdi. Daha sonra Şahin ve beraberindekiler araçları hizmete aldı.
Milletvekili Şahin, beraberindeki heyetle birlikte Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçerek, çalışmaları inceledi, hastaları ziyaret etti ve yetkililerden çalışmaları hakkında brifing aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa (Özel) Dükkan önünde duran köpeği önce sevdi sonra çaldı, o anlar kamerada Bursa’da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, Kestel ilçesi Bursa Caddesi üzerinde bulunan bir hırdavat dükkanının önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şaban Alper’e arkadaşı Jack Roussel Terrier cinsi Zeyna isimli köpeği hediye etti. Zeyna ile arkadaş olan Alper, işe giderken köpeğini de yanına aldı. Öğle saatlerinde hava alması için köpeğini dışarı bağlayan Alper, bir süre sonra hayatının şokunu yaşadı. Köpeği yerinde göremeyen Alper, hemen güvenlik kameralarını inceledi. Kameralarda, bir çocuk ile kadının köpeğin yanına geldiği, sonrasında kadının köpeği severken tasmasını söküp götürdüğü anlaşıldı. Durum üzerine Şaban Alper, polis ekiplerine haber verdi. Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çalınan Zeyna isimli köpeği bulmak için çalışma başlattı. Öte yandan Şaban Alper, “Öğle saatlerinde bir müşteri içeri girerek yapıştırıcı sordu. Fiyat verdik, dışarıya çıkıp bir daha dükkana girdi. O esnada çalışanımız, ‘Abi köpek yok’ dedi. Çalışanım öyle deyince hemen dışarı çıktım, ancak bir şey göremedim. Kamera kayıtlarını aldım. Kameralarda bir kadın ile çocuğun köpeğin yanına geldiğini gördüm. Kadın köpeği severken, tasmasını çıkarıp kaçırıyor. Bu durum beni çok üzdü. Çünkü ben onu dükkanımın önüne bağlıyordum, herkes çok seviyordu. Onu sevmeleri benim daha çok hoşuma gidiyordu. Ama maalesef, öğle yemeğini yedirdim ve çalındı. Köpek benim için çok değerli. Maddi değeri önemli değil, bir can değeri var. O benim canımdı” dedi. Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kamera kayıtlarını alarak çalışma başlattı.