YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2016 Salı 15:22

KOSGEB Başkanı Biçer: “Üniversitelerle İş Birliği Yapıyoruz"

A
A
A
KOSGEB Başkanı Biçer: “Üniversitelerle İş Birliği Yapıyoruz"

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, gençlerin KOSGEB’e ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, "Biz bu katılımları artırmak içinde üniversitelerle iş birliği yapıyoruz” dedi.
Biçer, KOSGEB Karabük Müdürü Serhat Saygın’ı ziyaret ederek kent genelindeki çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Biçer burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Devlet kapısında bekleyen üniversiteli mezunu gençlerimizin sayısını azaltmaya, özel alana, özel işletmeye, işletme kurmaya daha çok yönlendirmeye dönük çalışmalarımız devam ediyor. Tüm yurtta yaygın bir teşkilat ağımızla hizmet vermeye gayret ediyoruz. Sahada görünür olmak lazım, KOSGEB desteklerini almak anlamında KOBİ’lere hangi hizmetleri veriyoruz, hangi destekleri veriyoruz, bunun mutlaka kamuoyuyla paylaşılması lazım. İşletmelerin bu konuda bilgi sahibi olması lazım. Yaptığımız destek ve çalışmaları daha geniş kitlelere duyuralım, hedef kitlemizi geliştirelim. Devletimiz bize olabildiğince fazla bütçe tahsis ediyor ve bu bütçeyi KOBİ’lerin gelişmesi anlamında daha verimli kullanmak daha etkin kullanmak, nihayetinde hem ekonomiye, hem istihdama hem de genel anlamda ihracata da KOBİ’leri yurt dışına açmaya dönük hizmetler yapma anlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların biliniyor olması lazım. Bilinmesi için sahadayız, hem müdürlüklerimizin yaptıkları çalışmaları desteklemek anlamında hem de bu çalışmaların daha fazla duyurulması daha fazla KOBİ’ye ulaşması anlamında zaman zaman sahaya iniyoruz ve il il dolaşarak bu destekleri anlatıyoruz” dedi.
"ÜNİVERSİTELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ"
Biçer, gençlerin KOSGEB’e ilgisinin yoğun olduğunu da kaydederek, “Biz bu katılımları artırmak içinde üniversitelerle iş birliği yapıyoruz. Üniversitelerde girişimcilik dersleri okutulmaya başlandı. Önceden seçmeliydi, zorunlu olan üniversiteler de var, dolayısıyla üniversitede girişimcilik dersi alan öğrencilere sertifika veriyoruz, sertifika aldıktan sonra bizim yeni girişimci desteğimize başvurabilsinler. Şuanda 50 bin lira kadar hibe, 100 bin liraya kadar faizsiz geri ödemeli kredi şeklinde verdiğimiz destekten gençlerimiz yoğun şekilde talep ediyorlar, başvuruyorlar, yeni işletme açıyorlar. Bu da bizi memnun ediyor. Nihai amaçlarımızdan biri de bu zaten. Devlet kapısında bekleyen üniversiteli mezunu gençlerimizin sayısını azaltmaya, özel alana, özel işletmeye, işletme kurmaya daha çok yönlendirmeye dönük çalışmalarımız devam ediyor." ifadesinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.