POLİTİKA - 13 Mayıs 2016 Cuma 13:43

Mehmet Ali Şahin: “Kadronun Değişmesi Bizim Şampiyon Olmamızı Engellemez”

A
A
A
Mehmet Ali Şahin: “Kadronun Değişmesi Bizim Şampiyon Olmamızı Engellemez”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin 22 Mayıs’ta yapılacak olan olağanüstü kongresine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahin, “Biz her seçimde şampiyon olarak ortaya çıkmış olan bir kadroyuz. Kadronun değişmesi bizim şampiyon olmamızı engellemez” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük’ün Ovacık ilçesine bağlı Boyalı köyünde restore edilen cami açılışı sonrası vatandaşlarla bir araya geldi. 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan AK Parti Olağanüstü Kongresi öncesi açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Şahin, AK Parti’nin her seçimde şampiyon olduğunu söyledi.
Futbol takımından örnek veren Mehmet Ali Şahin, “Biz bir şeye inanırız. Olanda hayır vardır. Ben kendimi bildim bileli bu mübarek söze hep inanmışımdır. Arka planı araştırmam. Olanda hayır vardır. Bunu şuna benzetiyorum, biz bir takımız. Sahada da bir takım yok mu mücadele eden. Takım kaptanı zaman zaman kenara çekilmez mi veya kendisi çıkmak istemez mi. Kaptanlık pazu bandını da ya sahadaki oyunculardan birinin koluna takar veya onun yerine giren oyuncuya verir. Ama takım devam eder, oyun devam eder, mücadele devam eder. Millete hizmet devam eder. Bu görevi benden daha iyi yapacak olan genç yetenekli arkadaşlarımız var. Biz şu ana kadar ne görev verildiyse yerine getirmeye çalışmış olan bir kardeşinizim, bundan sonra da aynı çaba içerisinde olacağız. Dolayısıyla Türkiye’nin işleri aksamaz” dedi.
“KADRONUN DEĞİŞMESİ ŞAMPİYON OLMAMIZI ENGELLEMEZ”
Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunun altını çizen Şahin, şöyle devam etti:
“22 Mayıs’ta yapılacak büyük kongre Türkiye’de hükümet işlerini aksatmaz. Biz her seçimde şampiyon olarak ortaya çıkmış olan bir kadroyuz. Kadronun değişmesi bizim şampiyon olmamızı engellemez. Yine şampiyon oluruz. Bir tarafta terörle mücadele, bir tarafta genel başkan değişecek acaba Türkiye’de işlerin aksamasına neden olur mu, hiçbir şey olmaz. Türkiye’de güçlü bir devletimiz var. Güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz; terörle mücadelede ant içtiler. Ailesine, çoluk çocuğuna haber vermeden o bölgede terörle mücadele için giden Mehmetçiklerimiz var, polislerimiz var. Onlar bu vatan için her an ölümü göze almış olan yiğitler, dolayısıyla bu milletin bu vatan sevgisi, bayrak, sevgisi olduğunca yüreğinde hiç kimse bu ülke insanına diz çöktüremez. Bu gücü de sizlerden alıyoruz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Babasıyla aynı adı taşıdığı için muhtarlığı düşmüştü, YSK kararını verdi Kocaeli’de muhtarlık yarışını kazanan Hasan Erdöl, babası ile aynı adı taşıdığı ve seçmeni yanılttığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından seçimler iptal edilmişti. Yüksek Seçim Kurulu, karara verilen itiraz üzerine Erdöl’e mazbata verilmesine karar verdi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi’nde 50 yaşındaki Hasan Erdöl, İzmit’e bağlı Arpalık İhsaniye Mahallesi’nde 3 aday arasından 113 oy alarak muhtar seçildi. Erdöl’ün muhtarlığı İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz üzerine düştü. Hasan Erdöl’ün babası ile aynı adı taşıdığı, seçmenin kendisine değil babasına oy verdiği belirtilen itiraz dilekçesi üzerine İl Seçim Kurulu, seçimleri 2 Haziran’da tekrarlama kararı aldı. Hasan Erdöl, babasının seçim kampanyalarında yer almadığını, kendini muhtar adayı olarak tanıtmadığını söyleyerek, İl Seçim Kurulu’nun kararını Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyarak itirazda bulundu. Hasan Erdöl’e mazbata verilmesine karar verildi Hasan Erdöl’ün Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz sonrasında karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu kararında, "Seçmen O.K. tarafından Kocaeli İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz da muhtar adayı Hasan Erdöl’ün isminin babasıyla aynı olduğu, bu durumun seçmeni yanılttığı belirtilmiş olsa da köy yerinde herkesin birbirini tanıdığı, babasının kendi adına herhangi bir seçim çalışması yapmadığı, ayrıca adı geçenin muhtar adaylığını basın aracılığıyla da duyurduğu dosya içeriğinden anlaşılmaktadır" denilerek, Hasan Erdöl’e mazbatasının verilmesine karar verdi.