GENEL - 14 Nisan 2018 Cumartesi 12:36

Safranbolu TSO Meclis Başkanlığı’nda Ünal dönemi

A
A
A
Safranbolu TSO Meclis Başkanlığı’nda Ünal dönemi

Safranbolu TSO’da gerçekleştirilen ve 3 adayın yarıştığı meclis başkanlığı seçiminde işadamı Cengiz Ünal Safranbolu TSO Meclis Başkanı olarak seçilirken, yönetim kurulu başkanı Ali Sami Acar ise yeniden güven tazeledi.

Safranbolu TSO’da gerçekleştirilen ve 3 adayın yarıştığı meclis başkanlığı seçiminde işadamı Cengiz Ünal Safranbolu TSO Meclis Başkanı olarak seçilirken, yönetim kurulu başkanı Ali Sami Acar ise yeniden güven tazeledi.


Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın organ seçimleri geçtiğimiz hafta gerçekleşmiş ve oy kullanan 280 üye 17 meclis üyesini seçmişti. Geçtiğimiz hafta yapılan seçimler sonrası 17 meclis üyesi yönetim kurulu başkanı ve üyeleri ile meclis başkanının seçimini gerçekleştirdi.


Tek liste olarak girilen seçimde mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar güven tazelerken, Metin Çakır, Eyüp Öztürk, Osman İyigüngör ve İsmail Hayri Boyacı yeni dönem yönetim kurulu listesini oluşturdu.


Meclis Başkanı Cengiz Ünal


Daha sonra gerçekleştirilen meclis başkanlığı seçiminde ise Cengiz Ünal, Koray Erikci ve Tuncay Coşkun yarıştı. Diğer adaylardan daha fazla oy alan Cengiz Ünal seçimi kazanarak Safranbolu TSO’nun yeni dönem Meclis Başkanı oldu.


Ünal “Gün birlik beraberlik günüdür”


Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığına seçilen işadamı Cengiz Ünal, yeni bir sürece başladıklarını söyleyerek, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasına gönül veren tüm üyeleri kucaklamakla mükellef olduklarını kaydetti.


Ünal, “Bu işin kaybedeni yok, kazananı var. Asıl amaç Safranbolu’nun kazanması olmalı. Bizim başka Safranbolu’muz yok. Eğer Safranbolu kazanacaksa geride kalan her şey teferruat. Bölgemiz iş dünyasının öncü kuruluşu olan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odamızda Meclis Başkanlığı yapmayı mevlam bizlere nasip etti. Bu yolda bizlere inanan güvenen dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri başarı ve çalışkanlık ile ödüllendirsin inşallah. Aday olan diğer arkadaşlarımı da teşekkür ediyorum. Seçim biter bitmez diğer iki arkadaşımız gelip beni tebrik ettiler. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bizler ayrıştırıcı değil bütünleyici olacağız ve Safranbolu için hiç durmadan çalışacağız. Yapılan seçimlerin şehrimize ve iş dünyamıza hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.


Başkan Acar’dan teşekkür mesajı


Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda yeniden seçilen Ali Sami Acar, ise, “Geçen hafta gerçekleşen Organ seçimlerinden sonra bugünde Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı seçimi gerçekleştirdik. Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasında yıllardır süren birlik beraberliğin meyvelerini bu seçimde de topladık. Tam bir uyum şeklinde geçen seçimler sonucu arkadaşlarımız görevi bir kez daha beni layık gördüler. Beni bu göreve layık gören herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Seçim bitmiş olabilir ama çalışma asıl şimdi başlıyor. Safranbolu ticaretini ekonomisi daha da ileriye taşımak için atmadığımız adım kalmayacağından kimsenin şüphesi olmasın. Safranbolu, Dünya Miras Kenti olan ülkemizin gözbebeği bir şehirdir. Bu ayrıcalıklı şehirde yaşamanın gurunu hissederken ona hizmet etmekten de geri durmamalıyız. Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlar ile STK’lar ve Dernekler ile uyumlu çalışmamızı giderek daha da güçlendireceğiz. Kazanan Safranbolu olacak.” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Vize başvuruları Çerkezköy TSO’dan gerçekleştirilebilecek Üyelerine hizmet konusunda yelpazesine her geçen gün bir yenisini ekleyen ve Oda bünyesine yeniliklerini dahil eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, gerçekleştirdiği girişimler sonucunda Vize Hizmet Merkezi’nin Oda’da faaliyete geçmesini sağladı. Oda üyeleri, Yunanistan Cosmos Şengen Vize başvuruları Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gerçekleştirebilecek. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, genişleyen hizmet yelpazesine bir yenisini daha ekledi. K Türü Yetki Belgesi ve Dijital Takograf gibi üyelerine kolaylık kazandıracak birçok hizmeti; Tedarikçi Günleri ve İhracat Danışmanlığı gibi projeleri de üyelerinin ticari ilişkilerini güçlendirmeleri adına hayata geçiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 1 Nisan’dan itibaren Yunanistan Kosmos Şengen Vize başvurularına da almaya başlayacak. “Hizmetlerimiz devam edecek” Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Yunanistan Konsolosu Aris Radiopoulos’a gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerden bölgemizin durumunu, potansiyelini ve iş insanlarımız için vize işlemlerinin hızlıca çözüme kavuşmasının üyelerimize sağlayacağı artı değerden bahsettik. İş insanlarımızın, sanayicilerimizin ticaretin artması için komşu ülkeler ve Avrupa’ya açılması gerekiyor. Bunu daha kolay hale getirmek adına bir girişimde bulunduk ve sonuca ulaştık. Bölgede yaklaşık olarak 550 bin civarında nüfus olduğunu, bölgemizin birçok ilden daha büyük olduğunu, bunun yanında yaklaşık bin 200 tane sanayicinin, 7 bin 500’e yakın üyemizin olduğunu dile getirdik. Taleplerimiz ve girişimlerimiz sonuç verdi. 1 Nisan’dan itibaren Odamız, vize hizmetlerini vermeye başlayacak. Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak üzere haftanın üç günü bu hizmet gerçekleştirilecek. İlerleyen süreçlerde gün ve işlem kısıtının artmasını da sağlayacağımızı umuyorum. Üyelerimiz için kazandırdığımız hizmet merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını bol kazançlar sağlamasını diliyorum. Üyelerimiz ve bölgemiz için gelişmeye, geliştirmeye, yeni hizmetleri kendileri ile buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.