YEREL HABERLER - 26 Mayıs 2016 Perşembe 20:01

Safranbolu'da Lezzet Şenliği Yemek Yarışması

A
A
A
Safranbolu'da Lezzet Şenliği Yemek Yarışması

Safranbolu Belediyesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Karabük Üniversitesi tarafından "Mihmandarlığımızda Katre-i Sanat" etkinlikleri kapsamında "Lezzet Şenliği Yemek Yarışması" düzenlendi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Cinci Hanı’nda düzenlenen yarışmada gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya yoğun bir katılım olduğunu söyledi. Yarışmanın 4 ana kategoride yapıldığını belirten Başkan Aksoy, "Pek çok değerimizi koruyoruz, binalarımızı, çeşmelerimizi, sokaklarımızı koruyoruz. Bu maddi değerleri koruduğumuz kadar bir de maddi olmayan değerlerimizi korumamız gerekiyor. Yemekle ilgili birikimlerimiz edinmiş olduğumuz kültürel birikimler, bunları geleceğe taşımak için Safranbolu’nun turizm noktasında, turizm yapısına bunu da katmak amacıyla ciddi çalışmalar yapıyoruz. Yemek yarışmasına katılan bütün yarışmacılarımızın yemeklerinin çoğu yöresel. Bu yöreye özgü yemekler. Bütün yarışmaya katılan yarışmacılarımızdan da yemek tariflerini aldık programımızın anısı olarak o kitabı yayınlayıp, Safranbolu’nun kültür değerleri arasına bunu katmak istiyoruz. Gelecek nesillere hazır ve üretilmiş yemeklerden ziyade, mutfakta pişirilen, içine sevgi katılan, içine yöresel değerler katılan yemekleri sunmak istiyoruz" diye konuştu.
Yarışmada ana yemekler kategorisinde, Sevinç Ünal birinci olurken, Hatice Aydemir ikinci, Kezban Ergül üçüncü oldu. Yöresel lezzetler safranlı tatlar kategorisinde ise Kübra Ekemen birinci, Havva Özdemir ikinci, Aygül Özdemir üçüncü oldu. Hamur işleri kategorisinde, Şule Başkaya birinci, Azime Demirci ikinci, Lütfiye Karataş üçüncü oldu.
Tatlı kategorisinde de Ayşe Çetinkaya birinci, Melehat Ünal ikinci, Atalay Çerk üçüncü oldu.
Dereceye girenlere ödülleri Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir