GENEL - 17 Ocak 2018 Çarşamba 16:00

Şahin ve Uysal, Eskipazar heyetini TBMM’de ağırladı

A
A
A
Şahin ve Uysal, Eskipazar heyetini TBMM’de ağırladı

AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Eskipazar heyetini TBMM’de ağırladı.

AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Eskipazar heyetini TBMM’de ağırladı.


Eskipazar Belediye Başkanı Mustafa Yarkan ve AK Parti Eskipazar İlçe Başkanı İsmail Palaz’ın bulunduğu 23 kişilik heyet TBMM’de Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal ile görüştü.


Eskipazar’daki yatırımlar ve sorunların ele alındığı toplantıda konuşan milletvekili Mehmet Ali Şahin 2017 yılında Eskipazar’da özellikle köylere dönük hizmetler açısından geçmiş yıllara nazaran daha gayretli bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.


2018 yılının 2019’da yapılacak 3 seçimin arife yılı olduğunu da kaydeden Şahin, “Seçim arifeleri, iktidarda olan AK Parti için vatandaşa dönük hizmetlerin artarak devam edeceği ve seçim çalışmalarının da sürekli göz önünde bulunduracağı bir yıl olarak görülmelidir. Bu nedenle 2018 yılını biz hem teşkilatlar olarak, hem de hükümet olarak en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Çünkü 2019 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler ve yine 2019 Kasım ayında yapılacak olan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi bizim 2018’de göstereceğimiz performansa bağlıdır. Cumhurbaşkanımız bu işin farkındadır. Her konuşmasında altını çiziyor ve teşkilatlarımızın daha canlı, daha heyecanlı olması gerektiğini belirtiyor. Nasıl AK Parti’yi kurduğumuz ilk yıllardaki o gayret, azim ve heyecanla çalışıp buralara geldiysek yine aynı gayret ve azmi göstereceğiz. Eskipazar teşkilatlarımız da şu ana kadar görev yapmış ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, il genel ve belediye meclis üyelerimiz şu ana kadar yapılan tüm seçimlerde bizim yüzümüzü güldürecek başarılar elde ettiler. Özellikle referandumda göstermiş olduğunuz başarı her türlü takdirin üzerindedir. Eskipazar referandumda en fazla oy çıkartan Eflani’den sonra ikinci ilçemizdir. Bu beni son derece mutlu eden tablodur” dedi.


Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas OSB’nin ilçeye ve orada geniş bir yöreye büyük yansıması olacağını da ifade eden Şahin, “Eskipazar’a OSB girişimiz merkezde ve kırsalda halk nezdinde bir memnuniyet doğurdu. Şimdi bize de düşen bu projeyi ete kemiğe büründürmek olacaktır. Eskipazar OSB için şimdi en önemli konu kamulaştırmadır. Kamulaştırma için bütçe ayrılmasıdır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü bey eksik olmasın, çok destek veriyor. Mecliste ‘Faruk Bey, kamulaştırma için Kalkınma Bakanlığına yazıları yazdınız ama sıkıntı olmasın’ diye söylüyorum zaman zaman. O da bana ‘takip ediyorum başkanım, sıkıntı olmayacak inşallah.’ diyor. Tabi ki kamulaştırma için şu anda 50 küsur milyon TL’ye ihtiyaç var. Tabi bunun tamamı değil, yarısı da gelse kamulaştırmalara başlarız. Ondan sonra zaten diğer adımlar süratle gelir. Süreç içinde parselasyon çalışmaları yapılmalı. Ardından yatırımcılar ve işadamları gelmeli. En önemli hedeflerimizden biri Eskipazar OSB’dir. Tabi kendisi “Ben Karabük’ün fahri milletvekiliyim ve hatta bakanıyım’ diyen Faruk Özlü bey’in de canı gönülden bu projeyi istediğini biliyorum. Kendisine de gıyaben şahsına çok teşekkür ediyorum.” İfadesinde bulundu.


Şahin’in heyete konuşmasından sonra Eskipazar ilçesinin ve köylerinin sorunları ile buralarda devam eden hizmet yatırımları ele alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Koçkar şehitleri dualarla anıldı Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Koçkar Mahallesinde, 1990’lı yıllardan bugüne kadar bölücü terör örgütü PKK ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden güvenlik korucuları ve sivil şehitler, düzenlenen törenle anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından anma töreni başladı. Törende bir konuşma yapan Kulp Kaymakamı Burak Akeller, şehitleri unutmanın hem onlara hem de hatıralarına ihanet olacağını söyledi. Akeller, "Bugün Koçkar, Akçasır, Aygün ve daha birçok köyümüzü içine alan şehitlerimizi anma günündeyiz. Şehitler ölmez diye bir sloganımız var, şehitler unutulunca ölür, bunu her bulduğum fırsatta söylüyorum. Şehitleri unutmak hem onların aziz hatıralarına ihanet etmek olur, hem de yaşadıklarımızı unutarak geleceğimize yön vermemize engel olur. Bu vesileyle şehitlerimizi anıyoruz. Biraz önce gördük 5 yaşından tutun, yine 80 yaşına, 85 yaşına kadar vatandaşlarımızı katlettiler. O gün o zorlu günlerde devletinin yanında dimdik duran kahramanlarımızı unutmayacağız, şehitlerimizi de unutmayacağız, bu verdiğimiz bedelleri de unutmayacağız, unutmayarak geleceğimize yön vereceğiz. Onlar olmasaydı, bugün bu huzurlu ortamda ne bu programı yapabilecektik, ne huzurla evlerimizde oturabilecektik bu coğrafyada. Ben bütün şehit ailelerimize buradan tek tek saygılarımı, minnetlerimi sunuyorum. Ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum, kahraman güvenlik güçlerimize kolaylıklar diliyorum" dedi. Törende konuşan şehit çocuğu Sait Yatçi ise vatan için gerektiğinde seve seve ölmeye hazır olduklarını söyledi. Yatçi, "Bizler tarihin en bereketli ve yeryüzünün en güzel topraklarında hüküm sürmekteyiz. Bu yüzden de tarihimiz boyunca dostlarımız eksik olmadığı gibi düşmanlarımız da hiçbir zaman eksik olmamıştır. Yüce milletimiz bu vatanı savunmayı ve bu vatan için can vermeyi her zaman ve her koşulda bizlere şeref saymıştır. Şüphesiz bu vatan için can verenler cennetin en güzel köşesinden Peygamberimiz efendimize komşu olma şerefine nail olmuşlardır. Bu şerefe nail olan bir şehidin oğlu olarak, bu onuru bana hayatım boyunca yeterdi. Bizler geçmişte olduğu gibi yarınlarda da bu vatan savunmasında her zaman ön safta olmaya, gerektiğinde vatan için can vermeye hazırız milyonlar olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Huzurlarınızda şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize minnetle saygılarımı sunuyorum" diye konuştu. Tören, Kulp İlçe Müftüsü Hakan Çağıran’ın şehitler için okuduğu duaların ardından plaketlerin takdimi ile son buldu. Program sonrası düzenlenen yemekte Kulp Kaymakamı Burak Akeller ve diğer yetkililer, şehit aileleri ile bir araya gelerek taleplerini dinledi.