YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2016 Salı 16:22

Saylar'dan Tren Seferleri Açıklaması

A
A
A
Saylar'dan Tren Seferleri Açıklaması

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük-Zonguldak arası başlayan tren sefer sayılarının arttırılması üzerine yaptıkları taleplerin yıl sonuna kadar çözüleceğini söyledi.
Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi’nde tamamlanan Karabük-Zonguldak demiryolu hattında tren seferlerinde yaşanan sıkıntıların en kısa zamanda giderileceğini kaydeden Saylar, “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’na (TCDD) tren seferlerinin durumu ile ilgili sorunu geçtiğimiz günlerde bildirdik ve konuya ait cevap da elimize ulaştı. Dilekçede yazımızın incelendiği ve yolcu tren saatleri, yolun durumu, tren trafik durumu ve azami yolcu taleplerinin dikkatle belirlendiği söylenmektedir. Şuanda Zonguldak-Karabük hat kesiminde çalışmalar yer yer devam ettiğinden, hâlihazırda işletilen toplam 4 çift trenin 3 çifti Zonguldak-Gökçebey, bir çifti ise Zonguldak-Karabük arasında işletilmekte olduğu ifade edilmekte. Çalışmaların 2016 yılı sonu itibariyle tamamlanmasının planlandığı, çalışmalar tamamlandığında yolculuk talepleri doğrultusunda Zonguldak-Karabük arasında 7 çift, Zonguldak-Gökçebey arasında 2 çift olmak üzere toplam 9 çift bölgesel yolcu treni işletmek mümkün olabileceği belirtilmektedir” dedi.
AK Parti iktidarı olarak insan odaklı bir çalışma politikası içerisinde olduklarını kaydeden Saylar, “Her zaman Karabük halkı için en iyisini yapmaya çalıştık. İnşallah tren seferleri ve saatleri ile ilgili yaşanan sıkıntı da en kısa zamanda çözüme kavuşacak. Biz her çalışmada olduğu gibi bu hizmetinde takipçisi olacağız” diye ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir